Полека на прсти го гушкам у мене и шшшшш до кревтче местам покривам ако отвори очи галам мрдам и пак заспива ама кога видам дека прв пат трие очиња веднаш почнувам а инаку заспива во 12 ноќеска се буди во 9 сабајле
Мојата порано само во раце, сеа во раце нема шанси, само во лулката ( ја лулам 1 саат, нанакам, пеам..) и тамн заспие, престане лулањето, и пробам да се исправам и јас на креветот веднаш е будна и така дојде време за цицање... И цел ден исто си правиме . И цицајќи ми заспива ( легнати на кревет и двете) ама поретко денски, повеќе во лука сме. А навечер накај 20ч./20:30ч и давам цица, заспива и ја земам и ставам во креветче. И до 22ч обавезно заспиена се расплачува, тогаш ја нишкам во раце и пак ја враќам во креветче. И спие, кога на 2 саати станува, кога сврзе 3/4 и така до 04ч/05ч сабајле после во лулка пак
Mi rekoa da stavam sirok povoj. Jas imam i prethodno deca ama mi se razlika 13 godini i togas stavavme po 2 peleni i 1 triagolnik. A sega imam bratucetka vo viena i tamu gi rodi dvete deca i tie i velat samo pampers. Tamu ne postoi sirok povoj. Nekako mi se menuva mislenjeto so tekot na godinive no sepak ce stavam najverovatno edna pelena i triagolnik no toa od koga ce napolni bebeto eden mesec.
Kako i za se drugo mislenjata se podeleni. I tuka ima ortopedi koi ke ti recat valjda ne treba. Jas mislev da ne stavam na pocetok na bremenosta ama koga izleze vidov deka ke treba bar mesec dva. Nodzinjata i bea skroz nekako ispraveni i stapalceto na vnatre go vitkase. So vezbite i povojov gledam deka e podrugo.
Majki kako gi menuvate sisencata za mleko tie sto se na AD od koga pocnuvate so pogolemo, moeto malo e 1++ pa da znam dali da mu zemam pogolemo sisence so druga cucla?
Ајде денес нов ден нова надеж, можеби подобро ќе биде. Вчера и јас бев на раб на лудило и од сабајле. Се изнаплакав и ми помина малку. Пробавај со пеење, зуење или некои звуци на телефон( бели, правосмукалка, фен или сл.) кај мене понекогаш помага тоа. Релаксатор или лулка или надвор на воздух обично спијат. Не знам друго.
Бебчето ми е 3+++ денес 8ми ден како не е какана ( не ме загрижува тоа многу зошто 2 дена по ред никогаш ми се нема искано, некни на 10тиот ден дури) напнува ( дуури и се расплакува кога напне ) и едвај се и испрдува, и многу и мириса, смрди на варени јајца и цревцата и кркорат. Се плашам да не ми е измрзната, ставам и топли облоги, масирам меше, вежби со ноџоњата правиме, пробиотик пие.. Не знам што друго да пробам. Вака е 2/3 дена.
На доење е, затоа и не ме загрижува колку често кака, од првиот ден е така. Мене повеќе ме загрижува што му мирисаат многу гасовите. Педијатарот ми вели нормално е, ама мене не ми се чини така...
Ние сме на ад и користам шишиња на авент. Сеуште и ги немам сменето еве веќе 3 ипол месеци сме и истите ги користам на кутијата пишува 0+
За цуцлата: Ако не се буни значи му одговара цуцлата. Моето почна да се буни пред да наполни 4м., а секако и беа за менување, од S сега е на М, а од тие што се на бројки од 1 на 2. За бројките сакам да земам поголеми ама никаде не можам да најдам на MAM. За шишето: Пред 4м. ги сменив пластичните шишиња со стаклени, многу практични ми се од аспект на ладење на млекото.
На МАМ цуцли има во супер Кит го (поранешен Туш) јас од таму купувам. Не знам од каде си ама јас само од таму купувам.
@doubleinfinity @Saraaa9 девојки многу фала на инфо. Кај не побаравме со мм, по аптеки и во ДМ, секаде истиот одговор дека не им носат на MAM во последно време.
И мојава е иста,мириса како прдеж на стар дедо..јас така се смеам и кака преку еден ден,на доење и ад сме комбинирано
И јас да се вмешам во муабет. Дали на сите шишиња џуцлите на шише М се поголеми од на шише Ѕ? Јас мислев само во мл е разликата, и немав појма дека треба поголема цуцла за поголемо бебе, мислев стандард се Јаснкористам Медела класично шише, моментално Ѕ
Здраво мајки, јас по втор пат во темава. Имам бебенце од 12 дена, сега сме само на доење, од вчера почна доста да се грчи и сакам да земам biogaja само не знам од колку старост се даваја на бебче?