1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Kolache na mama

Kolache na mama Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    2.950
    На Медела користам и јас, S се препорачува од 0-3 м., ние теравме до скоро 4 м., а M се препорачува од 4-6, сега е 5++ супер е М.

Користев и јас биогаја, се дава од почеток.

На dromka и mila89 им се допаѓа ова.
  2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.330
    Кога се тренира бебче да седи на свое?

3. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Мајки помагајте! 3 и пол недели е бебето, јас уште не можам едната града да ја опраам, цицањето болно уште од почеток. Имав рагади, поминаа, сега над брадавицата местото е црвено и боли самата помисла за подој. Мачкав ланолин, ад капки, не знам веќе шо да мачкам, шо да праам. Исто ја фаќа брадавицата и на двете гради, на едната боли ми се плаче, на другата не. Чаре?

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Сум слушнала лист од зелка се става,инаку јас имав исто така едно место црвено и болеше многу ама со стискање,масирање ми помина...пробај лист зелка стави ништо не те кошта;)

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Запушен канал е сигирно

6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.567
    Допаѓања:
    81.216
    Не знам дали постои тренинг за да седнува, колку што знам само ќе седне кога ќе биде спремно. Знам моето и твоето се блиску родени. Малата се врти сега веќе, дига главчето, знае да ја извади раката од под неа кога ќе се сврти. Сега и спремам на земја да си лежи и играчките со неа, па нека се бори.

На Ava.84, BabyD0ll и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Јас моите кога ги носев на ортопед со неполни 4 месеци докторката ми рече кога ќе го држиш завртено напред и се одделува од градите твоите за да гледа тогаш можеш да ги ставаш да седат 45степени, натаму тие сами ќе се подигаат и ќе се научат да си седат. Така и правев сега веќе речиси исправено седат а се 5++++

На Krofna* и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.330
    Па тоа го прави моето се врти со главата и тоа добро 4 месеци и две недели е. Само не може да седи сеуште паѓа одма или лево или десно.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И моето од 3 полни кога ја држиш се тегне нанапред, постојано и е главата одлепена од градите.

10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Моето 7 полни е па сам не седи сеуште. Знае да се заборави и да падне. Секој ден се поцврсто седи но за сам дс го одтавам и да си се завртам не. Му тежи и глава па паѓаат.
    Првото на 7 стабилно седеше знаеше да падне не дека не но поцврст беше.
    Сега бебе е побуцкасто не е фан на играчки за да се занимава си сака во раце да е почна да ползи војнички ако здогледа нешто што му е интерересно само.

На dromka, Ava.84 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  11. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    404
    И кај нас некогаш успева ама деновиве буквално ништо не успева ништо не сака.. А како цица? Мојава и тоа почна да одбива 10секунди цица влече и се трга. Па ајде легната вака така ама слабо а претходно убаво цицаше

12. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Не е истото, кај мене не е запушен канал, туку болка од грицкање кога цица, слично како на почеток кога пукаат брадавиците, само кај мене е на почеток на ареолата.

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Супер, и моите сеуште не се стабилни да седат сами знаат да паднат лево - десно ама секој ден ќе стануваат се поцврсти и се трудат да бидат повеќе исправени за да се научат они сми си вежбаат и се зацврстуваат, ќе се научат со тек на време, вие и сте помали ќе биде пополека :D

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    404
    А од колку месеци е можно и ние полека да седнуваме? Ние сабота правиме 4м. Инаку мојава сама се напрега и давам прсти седнува на газе се исправа и се смее ама веднаш ја легнувам мислам мала е ??

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Вака ми беше кажано на мене да му правам на машкото кога бевме помали бидејки тој не е толку цврст како девојчето и сеуште така му правам со тоа се зацврстуваат мускулите на вратот и мешето супер вежба за цврстина. Пробај стави го под агол од 45 и види како ќе се однесува натаму тоа само ќе си покаже кога е спремно да се подисправи повеќе.

На Sinolicka. и dromka им се допаѓа ова.
  16. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    Јас мојата ја нишам на нозе, така е полесно барем не се уморуваат рацете.. Иста е ако ја земам во раце само што ќе ја оставам да допре на кревет или во релаксатор ги отвора очите како да е наспана.. Пак ја земам на нозе да презаспие пак ја ставам исто..:)

Моево почна на напред да си ја држи главата од 2 месеци и 2 недели.. Ако ја држам легната на гради се тегне сама и си станува :D:D

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.330
    Моето исто се врти на меше и тоа брзо на спална само никако не го оставам може да ми падне. Лудница еј колку е брз сите се чудат.
    Ама за седење ми е, уште не може да седи.
    Свекрвами денес вика да го ставиме во дубак, каков дубак и викам нема дубак мало е.

18. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.567
    Допаѓања:
    81.216
    Јас за мојата не планирам да користам дубак. Рано е за седнување од сега, нормално има деца и порано кои седнуваат ама таму некаде 7-8 месеци ќе си седне само.

На thelittle17, dromka и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  19. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.554
    Мајки како ги возите во транспортер? :| Денес прв пат ја ставив во транспортерот и се лизга надоле и се убива од плачење,а наскоро треба на пат да идеме незнам како ке издржи 7+ саати:tmi:

20. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    870
    Нема каиши транспортерот? Јас ја врзувам и закачувам играчки горе на рачката, си игра и сама си заспива.

На Ula и MorskaSirena им се допаѓа ова.