1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И јас ја врзувам, и нема кај да бега :D. Инаку ужива во транспортерот, во раце плаче ако ја држам. И 5 мин со кола да ни е до некаде обавезно ја ставам, и си земем играчки, денес на пр влажните и беа интереани со нив си играше цело време ( ги фаќа со рачињата т.е. удира ) и интересно и беше :D:D па со мојте прсти си игра...

На thelittle17, Ava.84 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  2. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.554
    Има каиши,ја врзувам ама пак се лизга надоле, она не е научена така да седи/лежи или е во раце исправена или е скроз легната во корпата

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Ne bi trebalo da moze da se lizga megu noze.kais treba da ima. Ja bi ti rekla da si go smenis transporterot neso ne ke da e ko sto treba

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Оффф,јас од почеток имаб проблем со брадавиците,крвави беа,буквално крв и беше полна устата кога цицаше...јас се спасив со силоконски брадавици и маст nipple care ,со лесно мила...:l:

5. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Со што им ги чистите работите што може да ги "јадат" ? Купив подлоги за на под и незнам со што да ги исчистам. Ем да се чисти ем да може да ги лиже кога ќе ја ставам на меше. Тенкс мамс :inlove:

6. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    307
    мојот бебуш става сега буквално сѐ во уста, тропалки, глодалки, ...само со врела вода ги поминувам... а од минатата недела текстИЛ колку се има наголтано.. секое ждригнувањЕ ја јаде пелената или нашите маици.(facepalm) За на стомак, исто, си го лиже чаршавчето или пелената:wasntme:(facepalm) не знам што материјал е ПОdlogata ама со топла вода поминувај ја и со фрош што е За шишИЊА можеш

7. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Со алкохол и малку да се изветрее.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    И мојов ќе си најде местенце ќе си се лизне надолу и така седи ако пробам да го наместам одма вришти ми е страв да не се искриви :(

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас со антибактериски марамици и после со неговите поминувам

10. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Кога е момент и како да почне да се учи бебето на рутина на спиење денски и навечер? Искуства од мајки? Јас со првото дете имав мака и никако не можев да ја науча. Дента спиеше по 10-15 мин, навечер седеше до 12. Сега второто ми е скоро месец, некој совет да ми дадете ?

11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Само прозор на будност пази, според возраста,и да не му се спие пробувај да го заспиеш на таа возраст мислам дека саат време треба да се будни, штета што порано не ми го кажа некој ова, јас така го научив на дневни и ноќни дремки иако и ден денес има отстапки :$

На Малечка Маша и mila89 им се допаѓа ова.
  12. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Мајки лек за дијареа кај бебе од 48 дена. Нормално си јаде. Ми препишаа био гаја капки, еве 3 дена ги користиме уште нема подобрување.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    26.857
    Од старт да тераш по свое иско првите 2 месеци не е визможно ама после 2 месец се учат на навики, ќе видиш колку време му треба за заспивање и секој ден во исто време ќе го бањаш, ќе го храниш и ќе го успиваш, гости тоа време не, излегување не, исклучоци не, гаси светло, тивко дома и тоа е тоа, па после дење рутина и ќе научи бебе. Доколку бебе не спие сденски без тебе, спи со него, 10-15 минути не е работа, сум чмаела по 2 саати само да спие и ако веруваш сега на 16 месеци почна да спие без мене дење, на вечер немавме проблем, сама спиеше и како многу мала.

На Малечка Маша, Skorpija25 и mila89 им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    26.857
    Има на Фрош едно за листење на играчки за деца, не би требело да е штетно.

15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    870
    Мајки бебето веќе цела недела не сака кашички а веќе треба да воведам и втор оброк. Си јадеше нормално по 120/130гр за појадок а сега се ми плука :( Вади заби па можно ли е да е поради тоа?

16. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Препорака за глодалка, малиот ми е 4 +, одамна е со рацете во уста, па лигите ќе си рашлака низ лице, очи, коса, па се надевам дека ќе се смири со глодалка, а мислам и време му е. Оние со гел ваљда не, некоја обична?

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    870
    Јас купив неколку различни но ќерка ми ич не беше заинтересирана, па последно пробав со Софи жирафата и еве душата и ја вади :D

На Anilove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Мајки ај хелп ...за малава уште пред да се роди земав шише на чико од сивите до 150мл.и дури сега забележав дека има број 1 на цуцлата а како за беља денес цело време е гладна и плаче на 2ч и правам ад ,прашањето ми е дали бројот 1 означува 1 за 1 месец?
    Пошто веќе ќе полниме 2 месеци дали треба 2ка да земам или до 6 месеци е број 1...немам поим околу ова,знае ли некоја да ме упати?

19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Таман сте за да почнеш со рутина.
    Мислам и јас тој период почнав, и еве за една недела 4месеци ќе прави си тераме по тој ред.
    Битно ми е на секои 2часа преку ден да има дремки, барем една главна од саат и пол, последна дремка во 18, и заспивање во 20:30.
    Расонување,шетање низ двор,играње и гугање,бањање,пуштам фенот,цица и спие.
    Спие до сабајле до 9ч, со две-три будења за да цица.

На Малечка Маша, Skorpija25, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Зависи од шишето...некои пример имаат цуцла 0+ па следната им е 2+, а кај некои следната е 3+

На dromka и Mom_3 им се допаѓа ова.