И јас ја врзувам, и нема кај да бега . Инаку ужива во транспортерот, во раце плаче ако ја држам. И 5 мин со кола да ни е до некаде обавезно ја ставам, и си земем играчки, денес на пр влажните и беа интереани со нив си играше цело време ( ги фаќа со рачињата т.е. удира ) и интересно и беше па со мојте прсти си игра...
Има каиши,ја врзувам ама пак се лизга надоле, она не е научена така да седи/лежи или е во раце исправена или е скроз легната во корпата
Ne bi trebalo da moze da se lizga megu noze.kais treba da ima. Ja bi ti rekla da si go smenis transporterot neso ne ke da e ko sto treba
Оффф,јас од почеток имаб проблем со брадавиците,крвави беа,буквално крв и беше полна устата кога цицаше...јас се спасив со силоконски брадавици и маст nipple care ,со лесно мила...
Со што им ги чистите работите што може да ги "јадат" ? Купив подлоги за на под и незнам со што да ги исчистам. Ем да се чисти ем да може да ги лиже кога ќе ја ставам на меше. Тенкс мамс
мојот бебуш става сега буквално сѐ во уста, тропалки, глодалки, ...само со врела вода ги поминувам... а од минатата недела текстИЛ колку се има наголтано.. секое ждригнувањЕ ја јаде пелената или нашите маици. За на стомак, исто, си го лиже чаршавчето или пелената не знам што материјал е ПОdlogata ама со топла вода поминувај ја и со фрош што е За шишИЊА можеш
И мојов ќе си најде местенце ќе си се лизне надолу и така седи ако пробам да го наместам одма вришти ми е страв да не се искриви
Кога е момент и како да почне да се учи бебето на рутина на спиење денски и навечер? Искуства од мајки? Јас со првото дете имав мака и никако не можев да ја науча. Дента спиеше по 10-15 мин, навечер седеше до 12. Сега второто ми е скоро месец, некој совет да ми дадете ?
Само прозор на будност пази, според возраста,и да не му се спие пробувај да го заспиеш на таа возраст мислам дека саат време треба да се будни, штета што порано не ми го кажа некој ова, јас така го научив на дневни и ноќни дремки иако и ден денес има отстапки
Мајки лек за дијареа кај бебе од 48 дена. Нормално си јаде. Ми препишаа био гаја капки, еве 3 дена ги користиме уште нема подобрување.
Од старт да тераш по свое иско првите 2 месеци не е визможно ама после 2 месец се учат на навики, ќе видиш колку време му треба за заспивање и секој ден во исто време ќе го бањаш, ќе го храниш и ќе го успиваш, гости тоа време не, излегување не, исклучоци не, гаси светло, тивко дома и тоа е тоа, па после дење рутина и ќе научи бебе. Доколку бебе не спие сденски без тебе, спи со него, 10-15 минути не е работа, сум чмаела по 2 саати само да спие и ако веруваш сега на 16 месеци почна да спие без мене дење, на вечер немавме проблем, сама спиеше и како многу мала.
Мајки бебето веќе цела недела не сака кашички а веќе треба да воведам и втор оброк. Си јадеше нормално по 120/130гр за појадок а сега се ми плука Вади заби па можно ли е да е поради тоа?
Препорака за глодалка, малиот ми е 4 +, одамна е со рацете во уста, па лигите ќе си рашлака низ лице, очи, коса, па се надевам дека ќе се смири со глодалка, а мислам и време му е. Оние со гел ваљда не, некоја обична?
Јас купив неколку различни но ќерка ми ич не беше заинтересирана, па последно пробав со Софи жирафата и еве душата и ја вади
Мајки ај хелп ...за малава уште пред да се роди земав шише на чико од сивите до 150мл.и дури сега забележав дека има број 1 на цуцлата а како за беља денес цело време е гладна и плаче на 2ч и правам ад ,прашањето ми е дали бројот 1 означува 1 за 1 месец? Пошто веќе ќе полниме 2 месеци дали треба 2ка да земам или до 6 месеци е број 1...немам поим околу ова,знае ли некоја да ме упати?
Таман сте за да почнеш со рутина. Мислам и јас тој период почнав, и еве за една недела 4месеци ќе прави си тераме по тој ред. Битно ми е на секои 2часа преку ден да има дремки, барем една главна од саат и пол, последна дремка во 18, и заспивање во 20:30. Расонување,шетање низ двор,играње и гугање,бањање,пуштам фенот,цица и спие. Спие до сабајле до 9ч, со две-три будења за да цица.