1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Da ne ima nemoj app i za ova...me mrzi da guglam sea a sum go cula konceptov.

@Малечка Маша jas od start nekoj red gledav da i napraam jadenje na 3 saati, banjanje prvo mislev preku eden den ama mi se isfeli so vrukenici pa sekoj den e vo gore dole isto vreme. Cica relativno brzo stom zaspie bap vo krecetce. Ni ja ne znam kako bebevo use pred mesec da naprai si vrzuva navecer 5-6 saati son sto mi e top. Ednas dvapati mi se desilo da ne spie navecer od 12 dokaj 3-4 a preku den moze da ripne spienje ako ja macat grcevi

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ете вака некако треба не е апп :) 73369E46-0EE7-4CA1-B820-CCC7894F76B1.jpeg

На Малечка Маша, Skorpija25, Pacient srna и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Јас купив 2ка на томи типи после два месеца, го приметив дека се мачи со кецот, ми се потеше кај челцето и над устата, и викам ќе купам 2ка,повеќе и ми бараше за јадење, а фактички тешко влечеше, сега е супер со 2ката.
    4+ сме.

На Mom_3 и dromka им се допаѓа ова.
  4. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Што е тоа? Некоја течност? Се ноѓа во ДМ?

5. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
  6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Ама двојката од томи типи е за 3+...зависи од чико какво е шишето на членката..нека стави слика или нека праша во аптека

7. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Тоа е за дремки, мојата е скоро 4 месеци и преку ден ја дојам на 2 саати, и заспивам на толку. Кога пола саат дремне, кога 15/20 мин, битно одморе малце. А навачер си ја успивам 8ипол/9 и прво будење и е накај 2/3, после накј 5/6 и ако ја ставам во лулка пак да ја успијам до 7ипол/8 спие. И после си почнуваме со дремките. За да заспие треба да е изморена, ама и не преморена. Затоа е тој проз на будност. Јас кај Dr. Goodnight имав читано.

На Малечка Маша, Pacient srna, Krofna* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Кога ќе го фатиш редот до ова навечер само ќе си фати ред. Ова за денски дремки :)

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Od koga pocnuva da im se proretcuva kaknjeto? Bebe e 40dena i od pred necela nedela poretko kaka. Prvo mislev do promena na kapki e ama gledam deka ne ke da e toa. Predhodno sekoja pelena bese kakana koja pomalce koja poveke. Sega sekoja e mocana ama kaki nema sekoja. A si cica redovno si kacuva na kilaza i osekam.gradive se.polnat se praznat

10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Нормално е ќе проретчува како расте, задржува поголем дел од храната За добивање на масти па после за во должина па поретко ќе кака

На dromka и Pacient srna им се допаѓа ова.
  11. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.813
    Нормално е, ние од 40 дена па наваму (веќе сме скоро 4 месеци) какаме 1 до 2 пати во ден.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    19.082
    Треба секоја пелена да е мочана, а не и какана. Сега веќе е поголемо бебе, па дури и до 10 дена може да не кака. За цицалчиња важи правилото.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Goca92

Goca92 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    18
    Majki deneska bevme na rutinska kontrola na pedijatar i pravevme krvna slika, se e super samo malku ika pokaceni leukociti.. Inaku malata e tri meseci. Doktorkata rece nema potreba od griza stom si napreduva no sakav da citnam i vase mislenje dali nekoja od vas imala slicna situacija so bebe?

14. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    2.257
    кога почнуваат да си ја земаат сами играчката/глодалката што им паднала од раце?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SLP

SLP Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    17
    Па со цицање (да не ја заречам) цица добро. На секои 2,3 или 4 часа, зависи кога се пријави таа самата и цица по 20 30 мин. а некогаш и повеќе. Кај мене беше цицањето така пред месец, се нервирав оти место не ја фаќаше и се трескаше во града. Ама си се среди, сега е ок.

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    26.857
    Кај 3-3 и пол месеци, зависи.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    2.257
    моево (4+) едино што може да фати ако ѝ се испушти од раце е меката шушкава книга, друго ако ѝ падне, морам повторно да ѝ го подадам или донесам пред фаца за да го фати.

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    26.857
    Па добро доколку е на дофат прај ме муабет, кога ќе почне да се врти ( 4-5 месец) тогаш ќе може да ја фати ако летнала позади неа или ептен на страна. Мислев дека прашуваш пример ако седи во релаксатор или транспортер и и падне од раце, а и е на дофат. Како и да е, воопшто не се вознемирувајте доколку вашето бебе не може некој работи да ги направи како што пишува во книга или споредба со друго бебе ( важи за седење, лазење, проодување, зборување)

На ivance.., dromka, rainbow_bb и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Bebe mesec i pol, sinoka stavena pelena okolu 2.30 sabajle vo 6.30 suva malce samo kaka od sto prdnala ama bez mocka....da baram pedijatar ili.....?

20. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.585
    А во текот на денот како се?
    И ако не било покакано зошто му сменуваш толку доцна пелена го расонуваш, а и зза тебе е мачно.. И колку пати вечерта послем 2часот стана за да го надоиш?