Da ne ima nemoj app i za ova...me mrzi da guglam sea a sum go cula konceptov. @Малечка Маша jas od start nekoj red gledav da i napraam jadenje na 3 saati, banjanje prvo mislev preku eden den ama mi se isfeli so vrukenici pa sekoj den e vo gore dole isto vreme. Cica relativno brzo stom zaspie bap vo krecetce. Ni ja ne znam kako bebevo use pred mesec da naprai si vrzuva navecer 5-6 saati son sto mi e top. Ednas dvapati mi se desilo da ne spie navecer od 12 dokaj 3-4 a preku den moze da ripne spienje ako ja macat grcevi
Јас купив 2ка на томи типи после два месеца, го приметив дека се мачи со кецот, ми се потеше кај челцето и над устата, и викам ќе купам 2ка,повеќе и ми бараше за јадење, а фактички тешко влечеше, сега е супер со 2ката. 4+ сме.
Ама двојката од томи типи е за 3+...зависи од чико какво е шишето на членката..нека стави слика или нека праша во аптека
Тоа е за дремки, мојата е скоро 4 месеци и преку ден ја дојам на 2 саати, и заспивам на толку. Кога пола саат дремне, кога 15/20 мин, битно одморе малце. А навачер си ја успивам 8ипол/9 и прво будење и е накај 2/3, после накј 5/6 и ако ја ставам во лулка пак да ја успијам до 7ипол/8 спие. И после си почнуваме со дремките. За да заспие треба да е изморена, ама и не преморена. Затоа е тој проз на будност. Јас кај Dr. Goodnight имав читано.
Od koga pocnuva da im se proretcuva kaknjeto? Bebe e 40dena i od pred necela nedela poretko kaka. Prvo mislev do promena na kapki e ama gledam deka ne ke da e toa. Predhodno sekoja pelena bese kakana koja pomalce koja poveke. Sega sekoja e mocana ama kaki nema sekoja. A si cica redovno si kacuva na kilaza i osekam.gradive se.polnat se praznat
Нормално е ќе проретчува како расте, задржува поголем дел од храната За добивање на масти па после за во должина па поретко ќе кака
Треба секоја пелена да е мочана, а не и какана. Сега веќе е поголемо бебе, па дури и до 10 дена може да не кака. За цицалчиња важи правилото.
Majki deneska bevme na rutinska kontrola na pedijatar i pravevme krvna slika, se e super samo malku ika pokaceni leukociti.. Inaku malata e tri meseci. Doktorkata rece nema potreba od griza stom si napreduva no sakav da citnam i vase mislenje dali nekoja od vas imala slicna situacija so bebe?
Па со цицање (да не ја заречам) цица добро. На секои 2,3 или 4 часа, зависи кога се пријави таа самата и цица по 20 30 мин. а некогаш и повеќе. Кај мене беше цицањето така пред месец, се нервирав оти место не ја фаќаше и се трескаше во града. Ама си се среди, сега е ок.
моево (4+) едино што може да фати ако ѝ се испушти од раце е меката шушкава книга, друго ако ѝ падне, морам повторно да ѝ го подадам или донесам пред фаца за да го фати.
Па добро доколку е на дофат прај ме муабет, кога ќе почне да се врти ( 4-5 месец) тогаш ќе може да ја фати ако летнала позади неа или ептен на страна. Мислев дека прашуваш пример ако седи во релаксатор или транспортер и и падне од раце, а и е на дофат. Како и да е, воопшто не се вознемирувајте доколку вашето бебе не може некој работи да ги направи како што пишува во книга или споредба со друго бебе ( важи за седење, лазење, проодување, зборување)
Bebe mesec i pol, sinoka stavena pelena okolu 2.30 sabajle vo 6.30 suva malce samo kaka od sto prdnala ama bez mocka....da baram pedijatar ili.....?
А во текот на денот како се? И ако не било покакано зошто му сменуваш толку доцна пелена го расонуваш, а и зза тебе е мачно.. И колку пати вечерта послем 2часот стана за да го надоиш?