1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.264
    Допаѓања:
    18.129
    Добра сум сега. Само ден ипол траеше за среќа. :sweat:

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    185
    Затоа што не знаев за таква опција од еднаш ми надојде мн млеко и ме советуваа да земам пумпа, ми ја позајмија оваа на медела ама без шише и сега пробувам да се снајдам. Колку се кеситр на нук и кај ги има?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Jas gi zemav od aptekata na remedika mislam okolu 600 bea ama ne sum sigurna poveke rab kupuvav

4. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    На Биогајата пишува да не се става во топли напитоци, јас ги давам со лажичка, а тие за коски ги кинам и директно во уста.

Прикачени фајлови:

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    155
    Мајки дали потечна кака е нормална? До сега нон-стоп имаше густи каки. Сабајле ни беше потечно од вообичаено

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.805
    Ако се случило еднаш ништо страшно. Ако има последователно неколку течни во краток период тогаш е пролив.

На dromka и Anilove им се допаѓа ова.
  7. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    155
    Да напоменам дека од старт бевме на Novalac, сега пред неколку дена се префрливме на Bebelan.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.805
    Не би знаела да ти кажам дали е од тоа зашто немам искуство, како и да е се случува. Само ако се случи како што ти кажав можеш да ја однесеш на педијатар.

На Јова му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Да прашам, ставам афлодерм на лиценцето 3ти ден, нели имаше црвенило и лишаи, гледам сега и од страна на коленцата има и на двете, да ставам ли и таму афло пошто гледам подобрување на лицето?
    Ќе терам со афлово 5дена,но после со што да мачкам за да не му се појави пак или нема правило?
    Да не си раат!

10. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    И кај нас исто, густо густо, па течно, ако е повеќе денови така, тогаш е проливче, ако не рачунај дека они некогаш какаат и мочкаат во исто време и урината се разлева низ какушката, барем кај нас е така.
    Сестра ми вели, кога ја прашувам, па и нашите какушки не се исти секој ден, може менува бебчето.

11. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    155
    Фала мајка, јас си помислив дека е од млекото. Сепак ќе продолжиме со Novalac. Вие колку месеци сте?

12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.628
    Доколку е црвено и воспалено се става кортико (Афлодерм во ваш случај) ако е без боја, рапаво се третира со колекција за дерматит.

На Anilove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Уште малку 5 мес, здравје ☺️

На Јова му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    5.213
    Може е глупо прашањево, ама бебе денес ми се закашлува 2-3 пати во спиење и ме вади од памет. Се засркнува уствари, па едвај доаѓа до воздух. Досега вака ми се нема закашлувано, обично знае да се засркне додека цица, ако му тече многу. Нормално ли е така да се засркнува во спиење?

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Искуство да има некој, со некое од седиштава? Или да препорачате некое? Само да не е прескапо, поточно не повеќе од 5.000 ден. толку е буџетот.:D
    @0ли
    @Milkiway
    @Jana06 :makeup: Screenshot_20210523-214637_Chrome.jpg Screenshot_20210523-180006_Chrome.jpg Screenshot_20210523-175937_Chrome.jpg

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.805
    @thelittle17 Немам искуство со ниедно од овие ама првите две колку што гледам се за поголеми деца, поточно проодени кои веќе имаат добра координација на телото. Гледај нешто како третото, да се спушта зашто сигурно малото ќе заспие, да може да се сврти обратно зашто според ортопед мора да се возат обратно додека проодат заради безбедност.
    Мислам дека @jarec6 повеќе може да ти помогне.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Да, скроз заборавив да ја тагнам Јарче (@jarec6), иначе за понатака ми е, сега за сега во транспортер го возиме во кола, ама сакаат поклон да ми земат, па да си одберам до таа сума требаше, затоа и се распрашувам кое би било најдобра опција.

На jarec6 и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Мами, ние денес правиме точно 2 месеци, моја беба последниве 2,3 ноќи навечер не се буди за јадење, ја бањам накај 20ч и се раниме и ми спие до 6 сабајле... а сме 8ма недела кога треба да има скок, да не е многу мало да ми скока оброци ? Сепак 10 саати се у прашање :| Гледано уназад последните 10тина дена беше исто бањање у 8, па се будеше накај 2, па во 6... сега го скока тој оброк во 2, јас секако ќе разговарам со педијатар но сакав да чујам ваше мислење

19. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    И јас се прашував што да правам зошто и моето така направи неколку дена околу 8ма недела, потоа пак почна да се буди за јадење но поретко.
    Мене ми рекоа дека штом напредува како што треба после 2ри месец не мора да се буди за јадење навечер.
    Зависи како се храни ако е на ад може да продолжи да си спие по цела ноќ, ако е на доење може да се буди 1-2 пати.

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Моите исто тој период почнаа да ја преспиваат ноќта (и јас прашував педијатар ми рече бебе кога е гладно нема да спие) и двајцата и до ден денес се така научени 6м сме :D Нема потреба од грижи штом си спие значи се му е погодено :inlove:

На Anilove и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.