Ич да не се секираш, радувај се Кога ќе има периоди на станување ќе си речеш што ли се нервирав и мојата навечер врзува повеќе,ако се гладни ќе си се будат.
Леле уживај му ја и спиј си раат собирај енергија. Бебе ако е гладно или го боли нешто не ти спие. Вие сте на АД колку што памтам така да без гајле. А и ете грчевите му се средија веројатно Само мој совет не прекинувај со капки уште ти е рано...
Ако си напредува нека си спие И ќерка ми тој период си преспиваше ама после 4от скок почна да се буди на 2-3 часа и ептен лесен сон има. Уживај си додека спие
Мојата е скоро 4 пуни и сеуште не фака баш баш со рачињата,треба во рака да и ја ставам играчката да ја фати. Гумените ги ставам во вода и убаво ги превривам а меките во машина на перење само со нејзиниот течен прашак или омекшивач
Nie vcera bevme na pedijatar,mojata e mesec i pol i prasuvav za ova zatoa sto znae da vrze 6 saati i toa jas da ja budam i na 5-6 za cicanje. Pedijatarot mi rece da izbegavam da ja ostavam tolku dokaj 4-5 zatoa sto niv im se praznel zeludnikot za 2-3 i rece ona ti e pregladneta, a tebe gradite prepolni i ke se macite posle da se nacica. E sega nema alarm da mestam sigurno ama se desavalo da se razbudam i porano t.e. pred tie 6 saati i da ja vidam deka spie i da si legnam. Namesto da legnam sega ke ja budam ako prosle 4. Inaku bebevo moe super napreduva nema problem so kilazata
Ни јас немам искуство со овие, а сè уште немам ни купено Не знам ни кое да ти го препорачам Читни во темата за транспортер и седиште, а и во подфорум Деца има тема за седишта.
Првото го има блиска , за големко е , спрема мене и над година ипол. А изглед и квалитет Третото нај ок ми стое од сите. Либерта имаш ли разгледано , еве околу таа цена
Од овие 3, последното. После транспортер е премногу мало, за директно во овие првиве фиксни, бустер седишта.
А после транспортер во што би се ставало ако не во седиште? Има некаква опција или седиште останува? Ако не ќе земам некое и за поголемо бебе, па ќе го користиме понатака.
Јас ова ти го препорачувам, до 5000 денари сега е намалено на 4500, до 25кг. Мене ми е во план ова да си го земам. Во седиште после транспортер, ама не како тие првите 2, зошто се фиксни и служат само да го поткренат детето, а тоа ќе биде мало му требаат позиции за спиење
Nie ovi gi imame dobieno na poklon ,pocnavme da gi koristime za mali prosetki za da postepeno se naucime da sedime vo sediste inace sme 6 meseci za nekoj den...
Добро утро мајки. Сакам да земам кенгур, и го гледав овој модел во енци менци. Дали има некој ваков и дали сте задоволни? Благодарам.
Мајки здраво, лиценцето после афлодерм е вакво, со што да го третирам сега, искрено мислев дека ќе светне после афлово, ама не, но какво беше, сега е ок. Педијатаркава ми рече 3 до 5 дена, еднаш навечер, може требаше и еднаш преку ден да ставам. Да одам кај мојов педијатар пошто минатиот пат по тел ми кажа за афлово, откако еуцерин и биодерма не се покажаа баш или на кожен само нз кој? Башка му се појавија ко црвени точки под врат, можно ли да е од топлово? Искуство ваше, ви благодарам. Не сум раат!
Малава дремнува по 20 мин и се буди. Не ми е јасно зошто не врзува подолг сон дента. Што е тоа проз на будност? Инаку е месец и пол малава.
Majki maliot ima 2ipol meseci na doenje + dohrana poslednive tri dena mi kaka skoro na sekoe jadenje a prethodno 2 do 3pati na den ima li mesto za panika nekako ne sum spokojna.da spodelite iskustva.blagodaram odnapred