Најдобро ти е тоа од 0месеци да почнува. Ја купив во пакет со количката на макси кози ама е од ми рекоа покасно со тоа ќе се вози. Ако ти е за одма да го користиш барај со од 0+ друго до сега сигурно ти помогнале членките
Мојава 2месеци и 2 дена е и нокеска цела ноќ не се будеше,станував на штрек скокнував она спие кома,околу 2ч направив млекце,испи само 50 мл и пак кома до сабајле, Сабајлево будна беше 1ч и пак си спие цело време,многу мењаат маливе и тоа за ден два настанува голема промена не е постепено можеби и затоа толку се плашиме,ама сигурна сум дека е се ова нормално пошто бебе ниту плаче ниту е вознемирено и плус кога е будна си е весела си се смешка
Тоа е колку време ќе биде будна од една дремка до друга. Кога принетиш знаци дека и се спие ( кај моето кенка, се лути, трла очиња, гризе рачиња... ) треба да го успиеш, за да не ти се премори. Јас отприлика на 2 саати ја успивам, некогаш и порано зависи. Кај тебе би требало до саатипол најмногу да ја оставаш. И кај мене спие по толку, откако е родена дрмка подолга од пола саат нема . А 4 месеци е. И стане недоспиена и кенка и пак ја презаспивам за да одмори малку.
Каква е бојата на каките првите денови? Од кога дојдовме дома од болница се некоја зелена боја, па не ми е јасно дали е нормално
Зелената кака ја знам како гладно бебе,жолта кака најадено бебе...немора да значи дека моево е точно ама пробај почесто дој го бебето па ќе видиш
Мајки бебче мине 4+ ама штом го вадам надвор одма се црвени од топлото а не е изложено дирекно на сонце се разбира и е со шеширче , која крема за сонце да земам и кој фактор, или нема потреба?
Нормално е, се чисти организмот бидејќи во стомак не мпжел да се празни. Ќе се среди за неколку дена.
Мајки може совет за тоа како ги презаспивате навечер бебињата? Значи бебе си спие од 8 до 11 или 11:30 супер, станува цица и заспива до 3 одприлика, и после цицањето околу 3 не можам да ја презаспијам. Ќе ја легнам и почнува да ми се грчи, да кенка и така до 6 сабајле... Дополнително на ова, носето затнато односно ми крчи во сон. Навлажнувач пуштаме, а ни кажа педијатар аква марис да и ставаме кога можеме за да се прочисти. И ова мислам дека ја нервира, и немирно спие.
Незнам колку месеци е бебе...прво помислив да не и се грчеви да ја боле меше и затоа немирно да спие после 3 часот ... Може и носето да ја нервира ставајте и капки во носето да и си исчисти секретот јас на моите и ставав редовно или ќе ги поврнеа или во каката ќе забележев
@rainbow_bb @lovely91 @Mom_3 @IChika фала ви многу на одговорите, еве веќе денес му се такви како темно жолти, сенф боја. Сега со грчевите ќе се пореметам...
не се чуди ако повторно има по некоја зелена кака, на моето и откако му се направија сенф боја, пак имаше по некоја рандом зелена кака во првите две недели. а за грчевите, види во темата за тоа има доста совети, треба капките да му се погодат и генерално да се истрпи тој период, ќе пројде.
Сега ќе читам од 1ва до 191ва страна, му дадоа Recol капки, ама искрено како за џабе да му давам... Какво гревче е цело кога ќе се стутка Охх... Си се тешам и јас сама дека мора да се помине и тоа...
Мајкидсошто ги мачкате лицата на вашите бебенца и дали го мачкате? Син ми има многусува кожа на лицето.
Утре сум на педијатар. И кажав дека имаше грчеви уште последниот ден во болница и само овие ми ги даде. Треба она да ми препорача нешто да и спомнам или јас сама да си ги земам на своја рака?
Nurse Harvey's сирупот е најдобар за грчеви. Ќерка ми имаше страшни грчеви, ништо не и' помагаше но со сирупот одма се смируваше. Нема подобро од него.
А која возраст смее да се даде? На некоја од страните таму во темата за грчеви као да прочитав дека од после 1 месечна возраст се давал...