1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.780
    Допаѓања:
    19.891
    Најдобро ти е тоа од 0месеци да почнува.
    Ја купив во пакет со количката на макси кози ама е од ми рекоа покасно со тоа ќе се вози. Ако ти е за одма да го користиш барај со од 0+ друго до сега сигурно ти помогнале членките

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Мојава 2месеци и 2 дена е и нокеска цела ноќ не се будеше,станував на штрек скокнував она спие кома,околу 2ч направив млекце,испи само 50 мл и пак кома до сабајле,
    Сабајлево будна беше 1ч и пак си спие цело време,многу мењаат маливе и тоа за ден два настанува голема промена не е постепено можеби и затоа толку се плашиме,ама сигурна сум дека е се ова нормално пошто бебе ниту плаче ниту е вознемирено и плус кога е будна си е весела си се смешка

На Малечка Маша и Sinolicka. им се допаѓа ова.
  3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Тоа е колку време ќе биде будна од една дремка до друга. Кога принетиш знаци дека и се спие ( кај моето кенка, се лути, трла очиња, гризе рачиња... ) треба да го успиеш, за да не ти се премори. Јас отприлика на 2 саати ја успивам, некогаш и порано зависи. Кај тебе би требало до саатипол најмногу да ја оставаш.
    И кај мене спие по толку, откако е родена дрмка подолга од пола саат нема :D. А 4 месеци е. И стане недоспиена и кенка и пак ја презаспивам за да одмори малку.

На Малечка Маша, Li-Li и Ava.84 им се допаѓа ова.
  4. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    777
    Каква е бојата на каките првите денови? Од кога дојдовме дома од болница се некоја зелена боја, па не ми е јасно дали е нормално :?:

5. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    2.257
    нормално е некои од првите каки да се темно зелени или трева боја зелени и како конци.

На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.868
    Да нормално е првите денови после постепено ке е како во сенф боја :)

На dromka и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  7. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Зелената кака ја знам како гладно бебе,жолта кака најадено бебе...немора да значи дека моево е точно ама пробај почесто дој го бебето па ќе видиш

8. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    404
    Мајки бебче мине 4+ ама штом го вадам надвор одма се црвени од топлото а не е изложено дирекно на сонце се разбира и е со шеширче , која крема за сонце да земам и кој фактор, или нема потреба?

9. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Нормално е, се чисти организмот бидејќи во стомак не мпжел да се празни. Ќе се среди за неколку дена.

10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Мајки може совет за тоа како ги презаспивате навечер бебињата? Значи бебе си спие од 8 до 11 или 11:30 супер, станува цица и заспива до 3 одприлика, и после цицањето околу 3 не можам да ја презаспијам. Ќе ја легнам и почнува да ми се грчи, да кенка и така до 6 сабајле...
    Дополнително на ова, носето затнато односно ми крчи во сон. Навлажнувач пуштаме, а ни кажа педијатар аква марис да и ставаме кога можеме за да се прочисти. И ова мислам дека ја нервира, и немирно спие.

11. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Незнам колку месеци е бебе...прво помислив да не и се грчеви да ја боле меше и затоа немирно да спие после 3 часот ... Може и носето да ја нервира ставајте и капки во носето да и си исчисти секретот јас на моите и ставав редовно или ќе ги поврнеа или во каката ќе забележев

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    777
    @rainbow_bb @lovely91 @Mom_3 @IChika фала ви многу на одговорите, еве веќе денес му се такви како темно жолти, сенф боја. :)
    Сега со грчевите ќе се пореметам... :headbang: :drunk:

На Mom_3, lovely91, dromka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    2.257
    не се чуди ако повторно има по некоја зелена кака, на моето и откако му се направија сенф боја, пак имаше по некоја рандом зелена кака во првите две недели. а за грчевите, види во темата за тоа има доста совети, треба капките да му се погодат и генерално да се истрпи тој период, ќе пројде. :)

14. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    777
    Сега ќе читам од 1ва до 191ва страна, му дадоа Recol капки, ама искрено како за џабе да му давам... Какво гревче е цело кога ќе се стутка :worried: Охх... Си се тешам и јас сама дека мора да се помине и тоа... :sweat:

На Anilove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Мајкидсошто ги мачкате лицата на вашите бебенца и дали го мачкате? Син ми има многусува кожа на лицето.

На Anilove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Пред недела дена почнав со мустела за лице. Од сабајле и навечер пред спиење. Одма има разлика.

На IChika, Kolache na mama, dromka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Niso ne prais samo so tie...zimaj colief,coliprev neso takvo

18. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    777
    Утре сум на педијатар. И кажав дека имаше грчеви уште последниот ден во болница и само овие ми ги даде. Треба она да ми препорача нешто да и спомнам или јас сама да си ги земам на своја рака?

19. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    870
    Nurse Harvey's сирупот е најдобар за грчеви. Ќерка ми имаше страшни грчеви, ништо не и' помагаше но со сирупот одма се смируваше. Нема подобро од него.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    777
    А која возраст смее да се даде? На некоја од страните таму во темата за грчеви као да прочитав дека од после 1 месечна возраст се давал...