Искрено не знам, мене тогаш ме фати грд период Декември беше и го повлекоа од сите аптеки од продажба ради дата на употреба па чекав до средина на Јануари и тогаш бебе беше 2 и пол месеци. Но знам некои мајки го даваат и порано. Најдобро е да се исконсултираш со матичниот педијатар за од кога можиш да даваш. Јас го давав само еднаш дневно дека така видов подобрување и немаше потреба од два пати, не го мешав со ништо директ со шприц во устата.
Јас па не сум задоволна од него. Содржи сода бикарбона и од кога ќе му дадев вриштеше од плачење едно 10-15 мин без престан. Земи си био гаја и со еспумисан. Ќе ти помогне. Иначе сирупот е околу 800-900 ден.
Dali e moevo bebe metereopat ili site zbesnuvaat na promena na vreme. Veke primetuvam deka a e vakvo vremeto ko denes.vo skopje bebevo ne moze da.go.ostaam.vo krevetce. Mu se.pojavuva.onoj refleksot so racene koa paftaat se plasi se budi vika place gi ispruzila racinjata.mislis na ulica.pokraj kontejner sum ja ostavila. Cel den vo race.mi spie samo. Predpladne koa bese ok setavme vo kolicka se iznaspa bez problem ama odkaj 1-2 saatot vakvi sme. I drugpat istovo na isto.vreme. i vo.stomak koa bese a vrne taa ne mrdase samo jadev blago i.piev.koka.kola i se sekirav bezveze Site.li bebinja se vaka nekako ili moevo e metereopat neviden? Se mislam vecer.sto ke praime
Исто е и со моето денес. Ко збрлавена е. У раце спие, во креветче никако. Веќе сум на крај на силите денес, а вечер не знам што ќе правам
Моето бебе веќе е 5 ипол месеци. Веќе скоро недела дена е многу нервозна. Преку ден едвај спие трипати по 15, 20 мин. Цело време се тркала, писка, плаче без солзи, става се во уста, се корне. Не знам дали запче и расне или е скок во развој. Ќе спобудалам уше малце ако потрае. Некое чаре ?
Abe ja sili iam poso i ja prilegnuvam koa mi e.vo race ama strav mi e navecer da ne se uspijam da ne se desi nekoja belja. Do sega se vo krevrtce spie navecer pa i preku den. Ovaa use od sinoka oseka nesto kako stana vo 3 nokta duri vo 7 sabajle zaspa.... vecer zdrepka ke vleceme so maz.mi za.smeni
Најверојатно скок, или комбинација скок и запче Ќерка ми уште некој ден излегува од 5ти скок, едвај чекам збрлавев деновиве
Може да ми кажете како оди тоа со изнајмување пумпа? Јас имам рачна но мислам дека електрична ќе ми заврши повеќе работа. Бебето ми заспива во раце и на града а сакам тоа време да го искористам за пумпање.. а немам пет раце со две слабо постигам, може треба рутина..
Леле, ве читам и страв ме фаќа.. ако со сите е исто, а мене допрва ме чека тоа.. леле леле Мојата е две недели и два дена и веќе почна единствено во раце да заспива.. Се мачиме со хранење, особено навечер кога последниве денови не сака да стане со саати а знам дека е гладна. Се сомневам на врзано јазиче или уста, најверојатно ќе одиме тоа да провериме.. ама ова што го читам со првиот скок.. ептен ме тресна
Abe 2 nedeli bebe vo sto da zaspiva ako ne vo race...guskaj si go mu treba vreme na adaptacija 9 meseci bilo zguzvano vo stomak. Za rasonuvanje navecer jas prvo ja presoblakav pa cicavme i toa se cica rasobleceno zaso ako mu e toplo na bebe polesno zaspiva
Не живеам македонија, иначе тука кај матичниот рецепт се прави и во апотека ти изнајмуваат. Мене таа на медела големата ми ја изнајмија од две страни што е, ама бучеше многу и навечер некогаш подобро ми беше со рачната на медела на брзина.
Подобро ти е со рачна, мене подобро ми беше, оваа додека ја приклучиш па бучи па ајде повеќе шишиња за перење.