На мојов не му помагаше ни фен, ни бели звуци, ништо не сака од тоа, не ги ни приметува, како решил така си праи.
Дали е само фаза цуцањето на палчето кај 3 месечно бебе .....ја плука цуцлата лажливка и последните денови си го смука палчето нон стоп, јас и го вадам од уста за некое време пак го ставила.....дали е само некаква миновна фаза ме интересира?...да не и премине во понатамошна навика.
Кај моите бебиња капките Ко- лактазе се покажаа многу ефективни, исто давав и сирупче Nurse Hervey's, ептен минимални грчеви имаа, не сетивме многу зорт.
Како треба да е активно 5 месечно бебе? Да го оставам на под долу? Да го седнувам по малку со перници од страна? Моето е многу активно и само на под го оставам и се превртува нонстоп. Понекогаш во релаксатор го ставам па му пуштам кокомелон да гледа и така се во круг. Некоја друга активност ?
Мојава е 2 месеци и 4 дена иста е мпже и бетер,ги лиже цели раце,слатко шмука мислиш лижавче има во уста,многу е мала инаку би ставила нешто на цуцлата за да ја влече неа да не ја плука и пази ја вади и палец ке и остане навика, на мојата кумашинка исто од 3 месеци почна палецот малата да го цица,сега е 1 одд и уште го цица
Од 2ипол месеци и палец и цела рака па и двете раце Многу се нервирам ама и набабрени и се непцата. Кога саапива со палецот е во уста, штом заспие го трга. Еве 4месеци ќе прави уште малку. Се надевам на твоето му е фаза
Isto mnogu kratko samo aspiratorot bese zabaven sea dzabe e se...samo da trcame so nea vo race niz doma e.lekot Ko da znae deka 20kg.staiv u bremenost
И мојата денес добра е, цел ден спие и јас со неа. Цицни си, поспи си. Се надевам и ноќта ќе биде добра
@LucyLu лелее не, се молам само да не им остане навика. Инаку читам дека требало да го одвикнуваме бебе да си цуца палецот, ама не да му мачкаш нешто на прст, не да му лепиш пример ханзапласт, а не се посочува како....Јас кога ќе ја видам да го смучи палчето одма и ставам цуцла ама тоа нема долг резултат, па се прашувам како се пдвикнува бебе од тоа.....
Јас да ви кажам ќе пробам да се воздржам од коментари кога ќе имаме ден без плачки, а му дадам комплимент на бебе и спомнам дека е помирен од сестра му следен ден душата ми ја вади За грчевите купете си сирупче Nurse Harvi, после месец дена мачење до Саб симплекс со сирупчето се смири. Апликација Colic Baby и цела ноќ слушаме цтг, бебе мирно си спие
Трчање, пеење, клацкање, нишкање... уште стој на раце не сме пробале со него, се само да му е занимливо на него. Иначе јас 22кг се здебелив, и сега тие 7кг ми останаа за намалување, најстрашните.
Јас незнам како би ја одвикнала како предатор е жими се. Се тресе на рацете. Цуце не цуца ама денес ми иде да и купам нова да пробам. Има ли некое бебе што на скоро 4 месеци фатило цуцла ? Ако да која да и ја земам? Несакаше за жива глава а и шишиња за чајче што и давам само ги жвака не пие од нив, ако и дојде течност плука. Нека е жива и здрава ме врти како сака Да се едитирам : Скоро кружеше една цуцла како добра ама незнам во која тема беше ако може хелп
I mene mi se tolku ostanati a beba nema 2 meseci pa sea vidi i stanot e 50m2 kaj i da e ke padneme dole kaj komsiite