На 40 дена има јак скок во развој, издржете, ќе помине. Не се смирило ниту пак добро кака од тетрапак млекото. Да не се повторувамж ти кажаа и другие, барем додека да почнете со цврста храна давај ад, после тоа помала количина ќе пие и помалку пари ќе се трошат. Мајка си, ти си знаеш, ама многу е мало за тетрапак.
Не знам дали си прочитала и јас имам напишано за еден тотално непрактичен кенгур кој го добивме на поклон, па моравме да купуваме друг. Тој личи на играчка. Кај мене син ми го обожава и секогаш ми заспива во него (најверојатно му е удобен). Ние го користиме најчесто до паркче во маало или до продавничка кога одиме. За дома не го користам, искрено.
Ан-на за внука ми го купивме овој, ептен е удобен, со мемори пена е и многу е мекан. Инаку поефтин ви е во Џамбо отколку во Чико, само да си знаеш
6000? Јас лично го купив од Џамбо за 2400 или 2700, пред 4 години беше, одамна, не можам да кажам со сигурност.
Ја чувам и фискалната од енци менци е. Го земав дека беше единствен до 12 кила и ортопедски. За во Џамбото не знам колку се сега.
Znaete li kolku sum skratila za mene raboti,mnogu i nemie vazno. Odamna ne sum se nakupila mnogu raboti za mene luksuzni,gledam da imam ona sto treba. Mm samo on ni raboti a mu plajka sekoj mesec dolgovi na tatkomu,smeniv stan i e navistina tesko vo ova situacija. NO da mu se skrati na moeto bebe mlekoto,NIKAKO!!!!... ne igrajtesi so tetrapak mleko na malo bebe,barem do godina davajte AD mleko. Znam tesko e i se,ama veruvajte povazno nema od niv i nivnoto zdravje,ne ke kratam luksuz za mene ma se ke trgnam na strana samo malata da ima se a najvazno mleko i hranata da i bide zdrava.
Majki da ne bideme premnogu strogi , feminkata i sama e svesna sto e dobro za bebeto . Samata kaza deka e mnogu skapo ad mleko. Kravjoto mleko ne e opcija za hrana na bebe od 6 nedeli .... Povekjeto od finansiski pricini se resavaat na kravjo tetrapak mleko. Zatoa sum srekja sto ja imam moznosta da go dojam moeto bebe . Pozdravo ,poubavo nesto od toa nema. da ne napomenuvam deka ne mijam sisinja , ne se grizam ispilo ne ispilo da moram da frlam mleka , ne stanuvam nokje koga se budi da toplam voda i sl. Zatoa pred se mladite majki se sovetuvaat da dojat.. Mnogu cesto srekjavam majki , izgovor za nedoenje e Nemam mleko, Mnogu me bolat gradite , Nejke da fati ... i sl. Ima i primeri na majki koi od opravdani pricini ne dojat. Prijatelka moja eve pr. bebeto posle ragjanje i bese vo klinika 6 nedeli. prvite denovi se molzese posle prestana poradi pirmanje na jaki lekovi. Pogolemoto go doev do nekoi 4 meseci , od nedovolno znaenje mu davav i ad mleko...i so samoto toa prestanav i da dojam. Najgolema greska . E zatoa so vtoroto si znam kako. i eve uspesno se doime 7meseci.
Bravo za vas Mene mi prekina mlekoto posle 2 mese i mnogu mi e krivo sto nemav mleko da ja dojam seuste malaata si vikam zdravje za narednoto ako treba 24/24 ke mu sedam si cice vo usta poubavo od toa nema ama i da se dava tetrapak na malo bebe e greota,sepak ad e podobro od tetrapak koga veke nema cice
Маченце ена не сме строги но реални.Не може никој да ме убеди дека нема пари за ад ама има за интернет приклучок дома или моб.Верувале или не првото дете ми беше на ад и знам кој е трошокот.Она се роди кога бевме финансиски нај на дното.Облека носеше позајмена.Немаше ни релаксатор ни ништо .Првата играчка и ја купив на шест месеци после вакцината.Ама за млеко наогјав морав.Не осудувам далеко од тоа ниту знам на кој дома како му е.Но читајки овде ..купувате колички од 300 евра,вакви цуцли онакви шишиња доагјам до заклучок дека имаме и повеке од потребно .
Се согласувам со joy, ако не повеќе додека почне со цврста храна ќе издржи, а потоа ќе се намали количината на млеко и трошокот.
Nova добри сме без Т и весела е за носето рекоа од сув воздух ,грлото е исто во ред.и ја дуплирсвме родилната тежина.
An-na mila gabe ce si gi potrosis parite..ce go iskoristis samo nekolku pati .. od kolicka po ubavo nisto nema..i mm vakvo kupil demek da me iznenadi a jas samo 3-4 pati ja staviv i tolku ..i ramenici me bolea posto cela tezina e na niv a i polovinata me bolese..valjda od tezinata na maloto..katastrofa se jas nesum ic zadovolna od ova izvinete za lat
леле, јас дури сега се уклучувам и шо да видам :О скроз сте во право за трошоците, мене не ми беше то намерата да кажам, и јас си немам дозволено луксуз откако е роден и никогаш го немам оставено без млеко, ниту пак че му скратам него за да си дозволам јас нешто... за тетрапаков слушвав повеќе мислења и никој не рече дека е штетно.. порано така биле гледани бебињата, и такви слични муабети, искуства. па затоа и му дадов. му дадов досега 3 пати, демек заситувало повеќе и пред спиење му го дадов то. фалаа за советите
Ќути ептен се жални κаκо плачат се цρвенеат се витκаат, баρаат помош. Душичκи моево не ни цица тој пеρиод нејќе да ја види,ме советуваат за на бајачκа да го носам па се мислам
@TIGARCE86 jas patuvav so malata 1750 km, odnosno 24h. Pravevme pauzi za doenje, menuvanje pelena, izleguvanje na svez vozduh. Celo vreme si bese vo transporterot, i koga spiese i koga bese budna i si igase. Koga ke i dosadese ja zimav vo mene. Vasata relacija e kratka. I transporterite ja imaat ttaa namena za na bebinjata da im e udobno i da se zastiteni dodeka patuvaat bilo na kratka ili dolga relacija.