1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    24.687
    Женски ќерка ми, му легна на стомаче на бебево со главата и во моментот имаше повратено малку. После тоа си беше добро, спиеше, па кога се разбуди се нацица и ми поврати 3 пати. Можно е да е од тоа? Од памет се извадив, само што се свртив по памперс таа ми вика види мамо си имам перниче. Ко ја видов легната над стомачето на малово срцето ми застана.

2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Не би требало.
    Да легнела со телото ајде, ама вака само главче потпрено, нема тежина, нема како да го притисне.
    И мојава често си има такво перниче :D

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    24.687
    r

Леле фала ти што пиша. Јас сум паничар и одма филм си прам. Не дека претходно не повраќал, ама сега се со тоа си поврзувам. А одма ја кренав, секунда работа беше.

4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Ептен треба да го налегне или боже сачувај нагази па да поврати од тоа.
    Кажи и да ти легне тебе на стомак со глава и види колку нема тежина уствари.
    Не паничи :hug:

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    За цуцла некаде по темите кога читав МАМ ја фалеа дека ја прифајќале, но може фалеле и некоја друга незнам, за МАМ се сеќавам, а и од личен пример на мојата големата ќерка, непиеше од шише, се гадеше, цуцла лажливка едимствено МАМ фати. А сега бебево колки толку ја цуца НУК но помалку, палецот и е посладок последната недела дена :envy:

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    187
    Здраво девојки, бебе има 1 месец (5 недели) некако гледав други бебиња на нет на таа возраст по активни се.. мојава мн малце се фокусира на мојот лик, гледа лево десно во таван.. баш не го препознава.. пробувам и правам некои фаци некогаш се смее.Исто не испишта мн некои звуци,мимики.. повеќе плаче од грчеви или што е гладна. Незнам дали е рано да очекувам повеќе или вашите веќе на 1 месец прават мн повеќе од нејзе? Сега ке пробам да испринтам врно бели слики да ги гледа.. што мислите вие дајте ми совет мн некако се секирам.. можеби требаше повеќе да имам интеракција со нејзе

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    8.725
    Од сега па натака не гледај бебиња на нет и не споредувај, добронамерен совет.Секое бебенце е различно, не треба да се секираш, особено кога имаш бебе што е старо еден месец. Има бебиња што воопшто не мрдаат и се помрзливи, има некои не застануваат. И јас се секирав што моево нагоре гледаше, а кога лежи на грб кај да гледа(facepalm). Остави го да си расте, сега е ептен мало. Ќе видиш кога растат како почнуваат ептен забележителни разлики да се појавуваат меѓу врсници, а сите се супер. Прост пример, некои бебиња проодуваат на 10 месеци, некои на 18. Некои порано прозборуваат, некои дури после 3 годинки. Не се оптеретувај, со време почни да уживаш. Ќе го носиш на лекар редовно сега, тој се си гледа.

На Skorpija25, ivance.., IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Какви се овие скокови на бебево бре,еден ден 120мл е малку млеко и не спие цела ноќ,нареден ден со сила да ја раниш а спие како топ...ах мили душички колку само се тешки на почеток додека ред да им се фати...:l:

На ivance.., IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  9. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Ич немој д аси ставаш такви мисли, мојов еве дури сега при крај на 1ви месец е поактивен и поише гуга, поише зазнајува. Се уште е мало твоето. Ќе почне да станува поактивно наскоро.

На marija99992 и Bicka77 им се допаѓа ова.
  10. Balerina90

Balerina90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    78
    Здраво мајки. Синчето има 5 месеци и еве веќе три недели многу кашла. Однесено е два пати на педијатар, преслушано, нема ништо на плуќа. Крвна слика уредна.
    Температура нема,носето одвреме навреме му тече по малку.
    Матичниот вика дека на толку мало бебе не се дава ништо, дека уште се чистел, но ова нема крај...
    Дали има некоја со слично искуство...

11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Моето е исто 5 месеци и “кашла” кога сака внимание да привлече (facepalm)
    Да не не му е видстинска кашлица да не сака само внимание да ви привлечи?

12. Balerina90

Balerina90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    78
    Не. Права кашлица е, продуктивна, со шлајм.

13. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    9.697
    Сега приметив дека на син ми му излегува забче, го фатив на непцето и гребе, е сега ме интересира што треба да правам, да го мачкам со гел или нема потреба, ако качи тт треба чепче да ставам или ништо не се превзема?
    Се возбудив многу кога видов, он до сега нема некој знаци вака, мирен си е, потешко заспива само, ама премногу се лигави.

На Ava.84 и Inana123 им се допаѓа ова.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    Mamicki ve molam pomagajte. Denes prv den so malovo doma i ne prestana da place. Samo se grci. Se rodi vo 37 nedela i kazaa se e ok. Na pocetok sme so AD plus doenje. Mnogu se grci pred da kaka. Denes mu smeniv tri peleni. Staro e samo 4 dena. Bilo kakov sovet kje mi pomogne posto kje se poludam , namesto denes da sme opusteni jas so placki

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    777
    Драга моето е 8 дена старо, веќе 5 сме дома, а во иста ситуација сум. Период на адаптација е. Еве како поминуваат деновите можеби е малку подобро, наутро и навечер е едно дете, а на пладне не плаче туку се дере синов мој. Значи не можам да ти опишам како вика на грло и ништо живо не го смирува. За грчевите ми дадоа на првата контрола Ко-лактазе капки, а му давам и Рекол. Само си се тешиме дома. Сами со маж ми сме, па рачунај колку ни е забавно...

На mace89, IRBBB, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Ставај му нешто топло на меше да го смири малку, јас на моите и ставав топла пелена и многу гушкање само така ќе се потсмири малку :inlove:

На mace89, IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Миличко тоа, им треба време да се навикнат на нова средина мила, да не те плашам ама моето цела недела беше такво, вриштење цело време, плус не сакаше да цица, јас па врска немав што да правам, и што се случува, абе хаос е во глобала првите недела две додека да го научиш што сака, после ќе си створиш ред, а до душа и ќе се навикнеш на плачите и неспиењето, и ќе ти биде мн полесно, знам дека е мн тешко, почеток е и се ти е ново, ама пробај да осранеш присебна, давај цице кога ќе сака, гледај да не плаче ако е гладно, пелена и сл. Ама тоа е, некој друг совет нема баш, освен да му правиш вежби со нозете за гасови да испушти, и да му даваш капки за грчеви, ќе помине период е, не се секирај. :hug:

На mace89, dromka и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. Zineta

Zineta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    445
    Моето после сите пробани цуцли по два месеци само Bibs ja fati 721BDF2D-3C0E-49BF-9EC2-FC88C01C6B8C.png

На LucyLu и kanella им се допаѓа ова.
  19. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    870
    Јас искрено за џабе ја мачкав ќерка ми, немаше некоја разлика. За тт имај си чепчиња, но стави само ако е над 38.5. Да му се редат здрави и бели како бисери :l:

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    1622443625846-1732425506.jpg za tri dena vaka se napravi.So sto da go mackam. Sto e ova?