Повеќе течности да му даваш, незнам дали чајче даваш? Дали е на ад или доење Јас давам чај од втори месец незнам педијатарот како ви кажал да се консултираш уште еднаш со него
Мене ми личи како да е допир кожа со кожа. Кога го доближувате бебето до вас, вие или некој друг да се внимава неговото лице да не се допира со друго, многу се осетливи. Со чист туфер со млака вода поминувај неколку пати на ден и јекодерм маст, за да се направи заштитен слој. Со јекодерм 1 на ден.
I jas sega citav za jekoderm i se mislam da ja zemam. Licenceto od pocetok imase po nekoe aknice bebesko. Pa od toplo mu izlegoja i po telceto tek tuk, i na glavceto, na licenceto no drugiot den toa pominimu drugo napravi se na drugo mesto. Ova koga pocna mislev deka e istoto deka mu se zalutila kozata.
Земи си декотал, се мачка посабајле и навечер ќе му помине за 2 до 3 дена и после прекинуваш со маста. Мојот врше на фвата образи цел црвен со ситни бубулички, педијатарот ми ја препиша и има ефект.
Моја препорака да се консултираш со педијатар сите овде ќе ти пишат некоја маст што им помогнала но на мало бебе не се експериментира ( да не ме разберат деугите членки погрешно) неможеш да наѓаѓаш од што му е и што би му помогнало Исто имавме и ние можам и јас да ти кажам нас од цицабио биодерма ни поминаа за два дена а беше нафрлан исто вака ама сепак тоа е наше искуство, прати слика на педијатарот нека ти каже за сигурно што да направиш
Девојки бебе е дене точно 40дена... утрово и се појави на окцето пукнат капилар далиу да ставам камилица кесичка? И друго дури цица и плачи ќе се тргни сама и се отепува од плачење од некни е вака
Ja ne bi turala nisto bez.lekar da.mi kaze. A za drugoto verojatno i doslo grcevi gasovi zatoa taka ti prai ke projde
Fala vi na sovetite. Sega ja namackav denrs so jekoderm( ribino maslo) i ce vidam kako ce bide denes i utre. Istovo mi go davase pedijatarot i za sinot za subo kozice. E sega ako ne ja bide ce go nosam na pedijatar.
Јас јекодерм порачав од Македонија да ми донесат за се го бидува изгореница од сонце сува кожа потпареничина црвено газе ама апсолутно за се ...
Ова е атопичен дерматит, детска егзема, синко имаше вакво, па се направи бетер, се воспали, дури и водичка течеше од него, се оболев! Што се не ставив, од еуцерин, биодерма цикабио, афлодерм со кортико, помина за два дена и после пак се воспали. Го земав мелемот од Скендер 400 ден. , мачкам тенок слој, сега за сега е ок, ќе видиме до кога. Се надевам дека нема кортико тој мелем. Сменив ад млеко, велам ај да не е од млекото, од обично бебелан земав аптамил 1 хипоалергено. Ми викаат да ги пеглам алиштата, да ги плавам по 2 до 3 пати, да не ставам детергент и омекнувач. Се појавувало од тоа демек плус од непроветрување, утоплување на бебе, алергичен на влакна од миленици и полен ако е. Се оболев. Читам за јекодерм пишувате, помага ли, да купам да пробам.
Ад мајки, искуство со аптамил 1 хипоалергено, го зедов велам ај на своја рака да сменам млеко дека синко има дерматит на лицето, хранливо ли е, ќе добива ли на килажа, не се разбирам од хипоалергените млека... Сакав хип ха 1 да земам, ама немаше никаде, и зедов аптамил 1 ха, се сотрев, се потрошив, скапо е мнг, 400 мл 720 ден, ама морав за синко, само да помине, да почнам од некаде да менувам...
Мајки хелп,малава е 2+ и сега приметив дека на бсж вакцината има како гнојче,имаа ли вашите,нормално ли е ,ептен се загрижив