Мами, прво капче тегај и не го претоплувај бебе. Каристи козметика за атопичен дерматит, гледам ти пишале проверени креми кој да ги купиш. Ние користевме Мустела Стелатопиа цела колекција.
Грчеви, тешко да "натераш" да фати цице за да се смири кога имаат грчеви, мене ми беше најтешкиот дел, а беа ептен изразени тој период после 40 дена. Малава моја се роди со пулнат капилар, се повлече сам после годината.
Плачи се се нервира се трга и уште по силно плачи... Аман ова грчевиве гледам што јадам што не капки даваме се ама баш се ... Претходно ни помагаа капкиве еве овие денови катастрофа... Фала ти
Пишав на матичната,ми рече дека е поизразена реакција од бсж и да не го чепкам само ќе се повлече, Фала богу ми олесна,фала женски и на вас
Помагајте луѓе, кажете ми како ги смирувате децава? Значи моево како што спомнав во некој од предходниве постови, старо е 9 дена, наутро и навечер не плаче толку, ама затоа напладне ја крева цела зграда. Значи од еднаш се дере на грло вика и цел црвен станува и нема смирување некое време. Почнува дури и да кашла и како без воздух е. Сите финти од типот на пуштање фен, аспиратор, чешма се испробани и неуспешни Не знам дали се грчеви или мајка природа во прашање, али ова многу тешко се издржува
Moevo since veke 6 meseci e takvo se e vo red zdravo i energicno bebe bilo jas iscrpena do bessvest toj svez kako da ima spieno 10 casa
Мајка може да се грчеви, а може и многу да му се спие.Сите бебиња плакаат од преумора, пробај да го заспиеш 20-30мин порано пред да почне периодот на плачење.Може нема да ти плака.
Grcevi se stisni zabi i guskajte se dur vristi posle 40dena ke gi snema. Nie ja stavavme preku noga so glavata i nozete da visat ili na ramo kako za zdriganje se podsmiruvase.
Цревата почнуваат да се шират, а тоа е болено ептен за нив, јадат храна нова за нивното желудниче и почнуваат грчевите. Обично почнуваат во исто време и знаат да траат со саати ( кај нас 3 саати без престан) иако те вади од памет, остани колку е можно посмирена, без паника, без некој да ти го граба бебе од рака, понуди му да цица, стсвај го кожа-на кожа, нежно нишкај, нема да престане ама ќе осеќа повеќе сигурност. Тежок период е ама ќе помине.
Не се вади од памет, грчеви се тоа. Син ми е скоро 3 месеци, и пак ги има по малце, ама не се страшни како на почеток, ништо не ни помогна нас, само мслце се подсморуваше со музика и држење во раце кај мене или татко му, го буташе главчето кај нас во врат и се стегаше цел. И ден денес знае да се разбуди со вриштење, ама му поминува чим го земам во раце и почнувам да му зборам, тоа е период и мора да се помине, само трпение и ти посмирена да си, зошто се осеќаат.
Ќерка ми (6++) веќе неколку дена е вака нафрлана на грбчето, не знам колку се гледа на сликава мрдаше многу едвај сликав. Има како брунчиња црвени и другото црвенило. Детергент немам сменето, нова храна и' немам воведено.. Матичната ја виде но рече не можи да утврди од што е. Мачкав со ClinPox неколку дена, но нема никакво подобрување. Ја мачкам со Uriage од самиот почеток. И ова го има само на грбот значи, раце, нозе и меше се чисти. Совет или искуство?
Да. Ќерка ми на празно почна да џвака од 4м. Мислев дека тогаш се учеше да џвака ич не помислив дека заби вади.
Не се паничи, нормално е. Ќерка ми сега што и да стави во уста, на се се' тресе така. Сега ново и е се научила го јаде послужавникот од хранилката и се тресе така а веќе има заби