Девојки порачав од Македонија чај од анасон на Бекутан го зедоја 1+месец е сега колку да и давам ? Бебе е 6 недели
Здраво, дали има некоја искуство од кога ќе падне папоче на тоа место уште да се собира како лигаво па дури и засирена крв. Педијатарот ми вика нишо страшно чисти се тоа упте со хидроген истапче за уши па стави прашак антибиотик ама мене ми е страв да чепкам и прилично стресно. Последно на контрола ставика сребро е еве денес е црно и плус има пак линфа со заситена крв. Да терам вака или да одам и на друго место на доктор?
Mojata imase crno samo zasirena krv uste 4-5 dena i go cistev po banjanje so alkohol na stapce za usi ama sterilno i na sekoe presoblekuvanje prasoce. Koga veke stana cisto stapceto batalivme se toa znaci se sredilo papoceto. E sea limfa nemase taka da ne znam moze bolje da si se konsultiras
И кај нас така на дватпати со крв се направи папочето,ставав банеоцин прашак на секое менување пелена и обавезно пелената да е малу превиткана да не оди над папочето можеш и газа да редиш над папочето па тогаш може пелената до горе... Многу нервози имав и јас со папочето и вака се исуши сега е супер
Мене педијатар на почеток ме советуваше да им давам во 24часа 100мл да испијат. Ние сме на АД не знам дали е така и ако цица бебе. И моите имаа многу грчеви и чајчето малку ги смируваше, давав пред да почнат грчевите обично секој ден од приликаво исто време почнуваа.
Од сам старт го користам а веќе сме 6 месеци На почетокот го дозирав како што пишуува и не му давав повеќе од 50мл дневно Отккао почна повеќе да пие намалив на чај наместо цело лажиче ставав пловина, сеа ставам само колку да му обои вода и толку Ние сме на ад и за стомакот многу му помогна
Фала ти миличка ... Ќе пробам како што пишува да и дадам тука и од хип зедов еден ама и немам дадено во аптека ми рекоја не многу оти ќе се засити ама не ми кажаа колку милилитри
Исто и ние по 100мл дозиравме, за да испие бебко во рок од 24 часа. Кај нас немаше никаков ефект, буквално. И не му го давав повеќе, така стојат ќесичките, си ги пијам јас. Ама пробај ти, може ќе помогне на твоја бебка.
Каде да најдам стерилно стапче за уши? Јас капнувам хидроген и кога ќе испени го бришам со памуче па ставам прашок... ама сега ќе пробам со алкохол и прашок на секое пресоблекување, фала
Мамички после колку време им ги сечевте ноктињата на бебушките? Моето е недела дена старо и од болница ми кажаа да му ги исечам одма ноктињата но мене ми е страв да не е рано. Многу му се мали прстињата страв ме фаќа. И носи ракавици но веќе почнаа да го нервираат
На моето уште во болница му ги исекоа, затоа што се роди ко орле со огромни ноктиња и се масакрираше цел, плачеше од ракавичките, а и едната ја изгуби по брза постапка Уште истиот ден кога дојдовме дома продолживме со сечење и скоро секој втор ден маж ми му ги крати со ножички, премногу брзо му растат, мене ми е сеуште страв
Тргни му ги ракавиците. Нема потреба од нив. Кога спие сечи му ги. Ако ептен се плашиш некој поискусен нека ги сече на почеток додека да влезеш во шема.
Одма откако дојдовме од болница и ги исеков. Мекички, паѓаа одма. Внимателно со ножици. А ракавици, молим те немој на жешково. Стварно нема потреба од нив. Бебе се роди јануари па еден ден не ставив ракавички за по дома.