Konci ne mi vadea, samo kraevite gi secnaa pred da me pustat i ja gledaa tamu ranata. Posle 40 dena eho mi pravea nad ranata i toa bese toa
И мојов грчи кога спие длабоко, некогаш и додека цица. Прашав, нормално е. Сега имам оркестар навечер, маж ми од една, син ми од другата страна.
Хахаха.. исто скроз и кај мене. Како на натпревар да се Ај за големиов нема лек, ама за малово се надевав дека е некој друг проблем
Не знам дали ти треба и пудра и павловичева.Мачкај некоја на база на цинк оксид.Тие се суви креми не се мрсни. Јас за навечер користам памперс ама кои точно не знам не сум дома да ти пишам.Преку ден користам бејби лав.
Не ставај комбинирано и пудра и павловичева. Или едно или друго. Ако е неопходно, ако не, ништо. Нормално е да ика, му влегува воздух во желудничето, не ика од ладно. Ептен ако се пролонгира икањето, дај му да цицни малку ако доиш или цуцла лажачка ако даваш и ќе му се смири.
Верувале или не моево бебе на два месеци почна од меше на грб да се сврти, дури ми падна од кревет. Од памет се извадив го оставивнели tummy time и бап...Мислев случајно се свртело ама дефинитивно кога го оставам на меше перта перта мрда мрда и ќе му успее ќе се сврти.
Јас на почетокот и до 5 месец давав Биогаја си какаше се супер, еднаш зедов Ваја и незнам дали е до тоа ама ми напрви запек. После неколку дена ги сменав со Биогаја и си се врати нормална столицата. Потоа ги потрошив тие и пак дадов 2 вечери со ред Ваја, се грчеше како да ја болеше меше. Не знам дали е до тоа сма пробај и друг пробиотик.
Добро како спиете жени? Ќе се мрднам со хрчењево, само го будам ММ, мислам и бебето дека ми го буди, не знаете како ме нервира.
Исто и ќерка ми на 2 месеци почна да се врти, од што беше сафра, не застануваше дете, мрда, мрда, клоца и ќе се заврти, па исто вака му паднала на мм јас додека бев на работа. Поминаа 2 дена чоеков мој блед, никаков, го прашувам што му е па дури тогаш си кажа, ми вика повеќе од неа плачев, урлав низ дома, бебе 2 месеци паднало од кревет. Па ги викал свекрва ми и свекор ми од работа, доктори се двајцата, ја прегледувале, лудница Инаку да те утешам, до ден денес дете си е такво, како моторче да има во газето, не застанува
Само саат време спие, а јас го разбудив 10 пати до сега, не можам да го слушам, ќе избегам у ходник ќе спијам Не се трпи.
Исти се. Уште не е досвртен на другата страна кога му викам, а веќе пак почнал. И шо ми е најчудно, хрчи во сите позиции, легнат на стомак, на страна, на грб, исправен со главата, дури и спуштена главата надолу од спалната (како ној спие некогаш). Син ми ист ко него. И со позиции за спиење и со хрчење. На здравје нека ми е. На крај или в ходник ќе се преместам или и јас ќе почнам да хрчам од зорт.
Јас ради тоа хрчење и лесен сон што имам, спиеме во различни соби. Може не е ок, може е - но и двајцата ќе сме ненаспани, уморни, во текот на ноќта додека му викаш сврти сеееее-и ќе се скараш, башка тој треба на работа да оди, и јас ако го клоцам на пола саат тешко него. Затоа најпаметно ми се виде оваа опција, мама и бебе на спална, тато во дневна, бато во детска (некогаш тато и бато заедно). Јас и да не е хрчење, нема шанси да заспијам ако има Тв или ламба уклучено, сакам тивко, а мм да може со радио и Тв ќе спие, и сите ламби вклучени
да, или едно или друго - не заедно. Црвенило што имаше, вчера како да се исчисти се, дали од јекодермот не знам. Не икаше ноќеска, мислам дека многу ја затоплив откако ја искапив вториот пат. Првиот пат ем ладна просторија ем на голо ја облеков. Ако, за ум да ми е што ја послушав свеки.
Моево 4++ почна и во сон да се врти па на стомак. Кога ќе се разбудам мислам срцево ќе ми излезе од страв, одма гледам дали диши. Многу лоша навика, кој има сила цела вечер да е буден да го пази, како што не спие ич преку ден некогаш и навечер немам сила за ништо веќе.
I ja go budev na pocetokot. Maz mi hrci mnogu ja sum ottrpnata veke ama posle.podoj koa ja zaspivav mislev i smeta. Sea gledam deka nema gajle beba i ona od start e so toj zvuk valjda ko white noise i doaga stoznam
Сите со исти проблем.. Леле многу ме нервира по цел ноќ го тупкам, клоцам ама што кога и на стомак, на страна на грб секако хрчи.. И ние треба да ги преселиме во дневна друго чаре нема