И јас на 07.06. се породив, кака по 10 пати на ден, имавме и ние вака - ми кажаа се чисти се од плодовата вода и нормално е. Утре ќе му биде позлатна и ние сме само на доење. Моево само спие, цица и кака. Будно повеќе од 10 мин не било. Кога ќе одиш на контрола и дали патронажна ќе дојде сама или треба да бараме?
Во Понеделник одам на контрола а за патронажна незнам мила како и мене никој ми се нема јавено Мојава синоќа од памет ме извади плачеше многу и беше будна од 1:30 до 15 до 4 помислив дека се грчеви ама нели е рано... баш во понеделник ќе прашам П.с сега какаше и беше златно жолта боја
Zdravo Sakav da ve prasam dali nekoj od vas ja ima knigata Bebe gotvac, i dali ste zadovolni od istata, dali vredi da se kupi ? Blagodaram odnaped
Мене малиов ми настина. Ќе си пукнам од мака. 3 месеци има. Прееска во спиење почна да кашла, да плаче..гледам очите му солзат, носето му тече и топол беше. Го однесов веднаш кај педијатар, го прегледа, температура 37.5, црвено грло има, на плуќа е чист. Му даде сируп цефаклор и капки синомарин, чепче по потреба. Сируп му дадов и одма исповрати се'. Ќе ставам и слика од крвната слика да ја видите, зошто многу сум испаничена, а докториве треба на секое да ги препрашуваш, си прегледува и ништо не кажува.
Majki bebeto mi Ima 4 meseci I denes prv pat pokaci temperatura...od 37 so 2 do 38 so 1 se dvizi...bevme na pedijatar ne e nastinka,napravime krvna slika I ni srece deka e mala virusna infekcija da sledime I po potreba paracetamol Ili cepce .... E Sega vecerva koga merime temperatura so digitalen toplomer za pet min pokazuva razkicni vrednisti,ednas 36 so 9 ednas 37 so 5 I na razkicni mesta po teloto razlicno pokazuva...Kako merite vie temperatura I Kako ja spustate kaj malo bebe
Јас го искапив и потоа чепче му ставив и му спадна температурата. Мери му со живин топломер ако имаш.
Utre planiram takov da zemam so digitalnive zivci izgubiv...inace ja izbanjav vaka vesela e ... Se nadevam ke I padne temperaturata
Јас не сум имала искуство, ама што ми кажувале другарки, леукоцитите се малце високи, нели зошто е настинато малото и се бори организмот. А и тромбоцитите се високи малце, ама нешто имаше дека кај мали деца се покачувале не знам за што точно беше, и јас имам бебе 3 месеци, и точно знам како ти е, зошто и јас се плашам од настинки, ама ете како за некоја утеха ти одговорив тоа што знам, иако немам искуство. П.С. и јас се плашам моментално да не имам сипаници, па и него да му пренесам.
А имаш сменето храна некоја па да мислиш дека е од тоа а ако те полазило инсект мислам дека поголеми ќе ти бидат а не ситни
Исхрана ново нешто немам внесено, освен што не јадев пиперки и домат, а денес тоа јадев, не знам многу ми е страв за бебето, за мене не е важно и да фатам.
Немам покачена ТТ, ништо друго, никаков симптом. Немаат бело, имам на рацете неколку, и 2-3 позади на грбот, ме чешаат.
Јас мислам дека му е супер крвната слика (за бебиња има други референтни вредности, не се овие) и искрено, јас не би давала антибиотик на оваа крвна слика и на 37,5 температура, не знам зошто толку брзаат матичните педијатри.
Не ми личат на сипаници. Или нешто те има полазено или е алергија. После првиот пораѓај ми се појави ваква алергија, баш овој период беше, 3 месеци имаше ќерка ми. Намален имунитет беше причината кај мене. Така барем ми кажаа тогаш.
Те чешаа ли? И дали знаеш кај сипаница за колку време се прошируваат и се прават повеќе брунчиња? Јас варичела имам прележано како мала, другата не. Смее нешто да се пие ако е ова алергија, или да се мачка, за да не се чешам како будала.
Не знам и јас се изненадив кога ни рече антибиотик да земеме. Не бев кај матичен, во државна болница бев, ама секако ќе му ги пратам и на матичниот резултативе да ги види, а и на мојот матичен Секогаш се консултирам и со него, некако најсигурно ми е. Плус паничам и сакам да слушнам повеќе мислења. Еве не можам да заспијам, ќе дежурам цела ноќ, 100 пати станав да го проверам дали е топол и 100 пати му измерив температура за да се уверам дека е иста. Знам дека не сум нормална ама премногу е мало и многу се плашам.
Да, ме чешаа многу. Течна пудра ако имаш стави. Јас пиев лоратадин, но по препорака од лекар. Штом варичела имаш прележано на што се сомневаш сега? Морбили?