Мене на истиот тој преглед ни ја седна уште сум шокиран Рече ти ова нема да го правиш ама на 45 веќе може да ја седнуваш... Почекав уште две три недњли пред да почнам сепак мала ми беше Е тоа што после тоа сама седниваше сосема на 4.5 месеци си е друго Иста беше се додека не научи сама да се врти после тоа немаше шанси на грб да остане и така
Леле на прв преглед и мојов го седна абе мислев ќе ми се слошеше значи струја низ цело тело ми помина, пред очи ми е и сега хаххаа
Dovolno i e tolku de...normalno deka ne moze na taa vozrast kojznae kolku da se kreva dosta i e nekolku minuti po malce da diga glavce so tek na vreme ke ojaca
А ова и за возрасни важат истите симптоми? Педијатарот ми вика од инсект дека е, да мачкам пудра за да не се чешам, а се уште ме чешаат еве веќе 2-3 дена, не знам од што може да е, или храна или инсект, друго нема.
@Осе @Krofna* И моево бебе го седна на прв преглед. Мене ми беше интересна. Такво минијатурно човече, а седнато. Ќе почнам да ја седнувам на 45 степени, па ќе видиме.
Ми беше чудно дека варичела имам јас прележано како мала, а за морбили нели сме примале вакцини. Ама пак ми беше на мисла, дека ме чешаат и тоа само навечер, и ме нервира ептен чешањето.
Да ги седнува ама и кажува бебе може да седи ама не знае да седни само процес е кој треба да го научи како и секоја друга развојна фаза. Потри го од сите страни со перници ке седи ли? Ке седи ама со помош. Тоа му е целта да го каже затоа што многу ги седнуваат децата потпрени со перници.
Девојки Бебе има 1+++ има и грчеви утврдив дека е од млеко е сега почнав да го одбегнувам земам без лактоза.... Кога цица е мирна а го голтне млекото се превиткува плачи се нервира а не цица мирна е го голтнува пак исто што можи да е ??
Исто се нервира ако е подолго време тука сме со неделите ми кажаа доволно е 5 мин да ја оставам така .... Иначе почна убаво да ја држи главата не скроз ама сепак ептен некогаш да не можи да и треба одмор кога шетаме сака враце и цела се прекршува да гледа. Туку јас брзам во се па и дадов играле во раче се отепа од плачење дали тешко дали е ептен рано нз
@Daydream Баш исто , значи и ја пушти да се заниша за да покаже дека неѓа рамнотежа инпоради тоа не може да седне сама... напомена да не го правам тоа дома . @haruki ама нели викаат дека ако се седнат порано може да се повреди рбетот ?
Да, ама сака да каже да не се седнува бебе пример на земја потпрено со перници туку да седне само кога ке биде спремно. Оти многу често кај нас баби тетки се поголеми ортопеди и као ништо не му е. Барем мене така ми објасни
Pedijatar mi kaza da izbegavam mleko da.pijam dur dojam. Mlecni proizvodi kao jogurt,pavlaka,kaskavali,sirenja ok ama mleko tetrapak ne
+0.5° повеќе покажува ректално. Значи над 38° се смета како покачена температура, мада јас до 38,5° ректално или до 38° под пазуви, не би давала ништо. Само расслекување и туширање.