Bebevo e 4 meseci I denes prv pat malku povrati zolto ... Sto moze da bide....sekako ke go nosam na pedijatar ama ako Ima nekoja majka iskustvo bi mi znacelo da pise
Pa ne veruvam da e toa...Sega sme na d3 samo vise 4 meseci gi pieme...a sabajelvo uste I nemav dadeno koga povrati
@Daydream @haruki Значи сите истиот стрес сме го поминале Мојов и на нозе го застама а немаше ни полни 2 месеца ова на првиот преглед тој преглед се препотив милион пати му реков аман докторе доста инфаркт ќе добијам тој се смее вика ова дома не И нормално тоа дома не бебево имам клипчиња на неполни 4 месеци се тегнеше да седне , на 45 степени освен во релаксатор и транспортер што морал да седне во количка директива на 60 несака ни да чуе на 45 дали исправно или не незнам ама се водам по бебево ептен е пргав и Видоевски тоа ми рече
Скроз е ... Јас па кога викнав хиии вика мајка не се плаши ,знам јас што правам хахахах . Малава кутра само се напиња и ме гледа како спас да бара. Мислам дека не грешиш , само не на 90 потпрено. А за пргава исто . Еве на 8 месеци веќе се исправаше , сега тргнува ама нема рамнотежа и паѓа.
Значи исти ни се ова моево го држам под пазуви на кревет мрда нозе ќе оди а ако е на стомак рипа целиот наназад незнае како нанапред на лази и се врти 360 степени круг прави сам ни на сон неможам да го оставам Имаме едно големо мече се топи на него кога ќе му го доближам му скока од радост и таков е легнат целиот врз него Многу е смешен ама јас сум преплашена дали е во ред незнам вака да прави да не се повреди да не се искриви незнам
Дада и давам биогаја .... Има грчеви ама некако ми е чудно само што ќе го голтне млекото да кемчи да се превиткува и плаче... Само од млекото и се јавуваат исто сирење кашкавал павлака јадам ама нема ништо. А млеко се напијам одма...
Epa ne pij mleko,jas samo vo kafe sto stavam i toa ne prai problem. Isto vidi nekad se desava dur cica loso da.goltne pa i pravi tesko i togas ja digam zdriga i produzuva posle
Точно . Педијатарот и на прв преглед ја крена. И на стомак ја легна како жаба ја рашири. Стресови хахах Ок си е , после тоа мојава почна да се влече војнички па на 4 застануваше и правеше напред назад и после почна да се исправува на што најде ,а знае да лази ама тоа прави само кога сака нешто набрзина да земе. Инаку главно е исправањето... ако ептен ти е шубе на контрола прашај
Па во втор скок треба баш деновиве треба да влезе, порано родена и сега би било.. По состојбава излегува дека уште од прв скок се дешава ова со шишињата. А како успеваш да го нахраниш кога одбива? .. Млеко немам толку да ја дојам, ептен страв ме фаќа дека ќе падне у тежина.
Мене ич не ми беше ова стресно дури и баш ми беше интересно кога го исправија на нозе и направи два-три чекори на првиот преглед, и на стомак кога го легнуваа.
Бебето ми е 5+, веке од 4 месеца почна само да де исправа да седи, ортопед ми дозволи но агол од 45 но тоа скроз се исправа и никако така да го задржам, прашањето ми е од кога може да почнам да ја користам количката со делот за седење, сеуште во транспортер го возам а веке му е тесно и стрчи со ножињата
Би требало на паковањето да пишува цуцлата за која возраст е. Ако не, можеш да си купиш цуцла за возраст каква што ти треба и со нејзе да даваш.