I mene taka mi rece pedijatarot. Ti kako gi davas, edno po edno ili edno sabajle edno vecer? Deka ednive se omega drugive d3?
И педијатарот од плодност, и од диспанзерот за советување и вакцини и матичниот ми рекоа +К1 до 3 месеци или 12 недели. Една капсула д3+К1, една омега. После 3ти месец д3+омега. @Lili4e од плодност педијатарот ми рече прво д3+К1 по 5 мин омега, па по 20 мин цицање. Јас навечер ги давам пред капење (таман да поминат 20 мин до цицање), ама подобро е витамин д на сабајле да се дава.
И јас на мојата така и давам.До 3 месеци д3+к1 и една омега само.После 3ти месец ми кажаа д3+омега,во Ремедика.тоа ,а и педијатарката исто.
дадов една д3+к1 сега, поцица и заспа. Вечер пред капење омега да дадам, си велам не мора двете наеднаш. Едната сабајле Д3 другата навечер омега
Мамички ние сме 1+++ педијатарот ни рече да ја редиме бебушка и на грб со главчето нагоре за да и се оформи убаво,дали ги препорачувате овие перничиња,искуство?
Мајки што да правам не знам веќе.. Малата ми е 4+++ и по моја вага има 6400, значи месецов само 100гр напреднала.. Само во спиење ми цица, преку ден ептен слабо, кратко одбива се трга Почнавме и со кашички.. Ад и пробав Хип и Хумана шанси нема, се гади плука. Матичната што и да ја прашам само вели “ Добра е ајде само нека цица” Цица и тоа слабо, плус од една града. 6400 на скоро 5 месеци малку ми се чини Совет?
Исто е и кај мене, 5940 беше на 4 полни, на нашта вага дома 6100кг. Секое цицање со мака е, ама ќе чекам контрола за 10 дена, до тагаш се местиме, разместуваме по 5 пати на секој подој, плаче, се лути...
Дали има некоја искуство со ова апаратче против комарци или има да препорача слично? https://www.encimenci.com.mk/aparat-protiv-komarci-chicco-722110000
Мамички ај препорачајте ми матичен педијатар во Аеродром, некој добар? И кога треба да го запишеш детето на матичен педијатар, откако ќе земеш извод или?
Прво мораш да имаш извод за да можеш здравствено да го осигураш, за да може матичниот да го запише кај него
Jas davam d3+k1 i d3+dha dvete takvi vo lazice zaedno navecer posle banjanje i posle cica. Ne mi kazale kako samo posle prviot mesec d3+dha dopolnitelno pocnavme a d3+k1 od prv den
@Lili4e @IRBBB @DELFINA81 Јас додека му давав на синчето Д3 и К2, и Д3 и Омега, Д3 и К1 му давав на пред второт јадење а Д3 и Омега пред вечерното јадење. Сега затоа што има 3 месци, му давам Д3 и Омега и две капки вигантол, по консултација со педијатарот навечер.
Денес бебко има цел ден зелен измет, не е течен, и не мириса различно од претходно, за гладен не верувам дека е, си јаде како претходно на 2-3 часа, и сам се трга кога му е доста, пробиотик секако давам секој ден. Од што може да е вака, да не настинал ми е страв, други знаци за настинка нема, и не сум приметила за сега.