Моево така какаше еден период. Да не имаш нешто зелено јадено? Да не му е ладно? Пробај топла пелена стави му на меше.
Не сум јадела ништо зелено, баш денес. Нормално си кака, не е ни течно, нормално, ама зеленкасто, му дадов и малце чајче Бекутан, ми е страв да не настинал.
Сите давате пробиотик, и кој го препорачувате? Мене не ми кажале за пробиотик 8 дена сме. Денес со капки стартувавме
Денес цел ден кога ја ставам бебка на града повлекува два три пати и се трга, вришти, па пак фаќа… и вака цел ден во круг, живци скинав А цревата и работат и си прди цел ден, се грчеше многу па и дадов синоќа 3мл провриена вода со ким и нане… Да не напраив беља па сега не сака да цица?! И спиењето и е цел ден во кратки интервали… Не знам што да мислам, тек сега заспа и завлече убаво, после цел ден мачење.
Јас не давам. Педијатарот ми рече дека нема потреба, повеќе се давало кај бебиња што се родени со царски. И на тоа остана, не зедов јас.
@starfish Може во скок е, и кај мене така прави. Дој ја полузаспана или во затемната просторија, менувај различни позиции за доење. @Lili4e Јас моментално давам Ваја 4+++, имам давано и биогаја ( малку појак бил, така педијатарот ми рече) и колимил плус... Задоволна сум моментално од овој.
Да,така давав, до 3 месеци Д3 и К1, плус Д3 со омега, е сега веќе давам само Д3 и омега заедно со две капки вигантол, кој е исто Д3.
Jas sum carski i davav prvo recol so tie me.ispratija od remedika. Posle smeniv na biogaja zatoa sto tie se davaat 1 vo denot,a recol trebase 2 pati poednostavno mi bese
@Nane26 @Pacient srna ортопед или педијатар ви препорача така? На син ми после раѓање му правеа ехо на колкчиња, добри беа и педијатарот препорача д3+к1 и чисто омега. Ваљда не сум пропуштила нешто, цел месец така давав.
Бебе треба да спие на рамно првата година. Не ти треба никакво перниче. Врти му ја главата една дремка на едната страна една дремка на другата, или менувај му ја положбата во креветчето. Ќе си се оформи главчето после 2месец.
Таман си , нешто нова шема е да се дава и форсира толку омега Обично до 3м даваме д3 со к1 па после кој сака си зима со омега , некој и само чист д3 . Некој од старт омега дава. Можиш и да даваш и да не даваш исто ти е , нема зијан. Лично јас не давам , давав еден месец омега само , па ќе давам Молерс тек од есен здравје , ќе си пие со дада заедно , Молерс е најдобар , ама мислам дека после 6 или 8м се дава , порано незнам.
Педијатарот, ми рече комбинацијата на Д3 и Омега и две капки вигантол да му давам до година ипол. Ми беше шубе за толку голема доза на Д3, затоа што две капки вигантол се 1000 единици и 400 што има во Д3 и Омега, тоа се 1400 на ден, се консултирав и со татко ми доктор е интернист, и ми вика со оглед на тоа дека вигантолот му ги давам со лажичка, не ги прима сите 1000 единици, пошо ми останува и на лажичката. А за ортопед, првиоѕ преглед на 2 месеци, ми беше онака не знам, на тако ми колешка, ми рече супер е бебе, супер се кукчиња, терај си со Д што му даваш, и се канам да закажам кај видоевски да го однесеме, и никако да се наканам
ние имавме мало искривување на главичка поради спиење на една страна, почнав да користам ваква перничка и педијатар ми препорача да ја тргнам дека е најдобро без ништо, само на душек и вртење на главата по потреба на лево или десно ако форсира една страна само - вртење на друга
Pedijatarot od remedika. Inaku i na mojata i pravea eho po raganje taka da vo tek e pedijatarot so toa
Ja mestam te na ovaa te na onaa ama se vrti be...i pak mislam deka e.poveke na taa sto si ja saka. Ama pa jas koa ja drzam vo race.e.sekogas na drugata valjda ok ke izleze glavcevo