Јас од сам почеток го ставам да спие на анатомска перница, со оглед на тоа дека се роди со малце сплескано главче на левата страна, така лежел кај мене, и во болница и дома го ставав цело време на десна страна, и после првата контрола во ремедика, педијатарот ми рече да го ставам да спие на анатомска, и од тогаш цело време е на антомска, дури и во количка кога го возам си ја ставам перничката, пошо ми спие надвор. Јас мислам дека доколку е добра анатомската перница, неможе да има штета, само може да има корист.
нас ни кажаа со големо кебе(измотано во должина во форма на буква С од глава до пети) да му ја блокираме страната на која се врти почесто и да го легнуваме на спротивна, така спиеме и за неполн месец има мн резултат
6ti den ni padna papceto, denes 8 imame. Toaleta pravam so 70% alkohol. Denes posle kapenje zabelezav malku krv na krpata i na bodito. Malku se isplasiv, znam ne treba krv. Mnogu rano da ne i padna, od sto moze da ima krv? Dobro bese izninative 2-3 dena utre sme na pedijatar
Ќе ти пуштам утре, бебчо спава, инаку таа што спие на неа, ми ја донесе брат ми од германија, ќе ти кажам утре која марка е, ја имам и кесичката, и плус имам уште една од локо кроко ја земав, ама многу му е висока за спиење на неа, на неа ми лежи преку ден, и ако заспие на неа, си го оставам, само што у последно време, пошо почна многу да ми се врти, најчесто е сегде само не на перницата.Оваа е од локо кроко.
А каква врска има пробиотикот со царскиот?? Мене ништо не ми спомена педијатарот а сме 4+++ давав еднаш ама го ппрекинав.. да продолжам и како е тоа поврзано??
Ставаш ли бивацин прашок на папчето? Јас не користев ни еднаш алокохол, на секое мењавање на пелена му ставав од прашокот и немав никаков проблем. Ете не беше бивацин прашокот, туку банеоцин, мада исто е, само банеоцин е ваљда за бебиња.
Може е глупо прашањево но до кога ги држат децавс дланките во бокс? Ние сме два месеци и три недели уште е во бокс, ги испружува само при хранење инску и ги отварам на сила…. Кога ќе почне да фаќа мали играчки?
Vo bolnica mi rekoa ili alkohol 70% ili hidrogen 3%. No prasok mislam bi mi pomognal vo ovoj slucaj. Vaka celo krugce imase krv na bodito
Полека мајка, ќе почне само кога ќе биде спремно да си ги отвара, синчето сега има 3 месеци и десет дена, пред две недели почна да си ги отвара и да фаќа све живо и диво и да пика у уста.
Земај си прашок во ред ке е и кај нас така крвче имаше се преплашив и помина со прашоче ,можеш и газа да си ставиш над папочето
Поима неам искрено да ти кажам, ама според мене тие што се породени природно, беббињата при раѓањр,поминувајќи низ сите родилни канали, од мајката собираат и убави и неубави работи и ср повеќе заштитени, а ние што сме со царски породени, мислам дека на нашите бебиња им фалат повеќе работи. Ова е мое мислење,може грешам, не знам.
6 недели сме. Мислев и јас да не е скок, гледав во апликацијата wonder weeks, ама таму ми дава прв скок за недела дена од сега, бидејќи е родена во 38ма недела.
Normalno e da ima krv ne se sekiraj, i kaj nas bese taka mi jazaa taka treba i posle na pregled i go iscistija samo oni ubavo i tolku bese
I mojata imase krv otkako padna. Stavav baneocin prasok na sekoe menjanje pelena Kako sto ti pisale i drugite i so sterilno stapce cistev so alkohol samo posle banjanje. Pelenata seuste svitkana i banjanje kako da ne e padnato. Otkako ke vidis skroz cisto stapce posle cistenje togas veke e zavrseno i frlas se i banjas normalno bebe.