1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Јас од сам почеток го ставам да спие на анатомска перница, со оглед на тоа дека се роди со малце сплескано главче на левата страна, така лежел кај мене, и во болница и дома го ставав цело време на десна страна, и после првата контрола во ремедика, педијатарот ми рече да го ставам да спие на анатомска, и од тогаш цело време е на антомска, дури и во количка кога го возам си ја ставам перничката, пошо ми спие надвор. Јас мислам дека доколку е добра анатомската перница, неможе да има штета, само може да има корист.

2. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.100

нас ни кажаа со големо кебе(измотано во должина во форма на буква С од глава до пети) да му ја блокираме страната на која се врти почесто и да го легнуваме на спротивна, така спиеме и за неполн месец има мн резултат

3. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    На мене дека сум породена со царски ми рече педијатарот до 9 месеци,а за д3 до година ипол.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Probav ama se nervira go butka.... @Nane26 moze slika od pernicata i od kade ja zema

5. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    6ti den ni padna papceto, denes 8 imame. Toaleta pravam so 70% alkohol. Denes posle kapenje zabelezav malku krv na krpata i na bodito. Malku se isplasiv, znam ne treba krv. Mnogu rano da ne i padna, od sto moze da ima krv? Dobro bese izninative 2-3 dena;( utre sme na pedijatar

6. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Ќе ти пуштам утре, бебчо спава:D:D, инаку таа што спие на неа, ми ја донесе брат ми од германија, ќе ти кажам утре која марка е, ја имам и кесичката, и плус имам уште една од локо кроко ја земав, ама многу му е висока за спиење на неа, на неа ми лежи преку ден, и ако заспие на неа, си го оставам, само што у последно време, пошо почна многу да ми се врти, најчесто е сегде само не на перницата:rofl::rofl::rofl::rofl:.Оваа е од локо кроко. 20210615_230636.jpg

На Pacient srna и lovely91 им се допаѓа ова.
  7. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    404
    А каква врска има пробиотикот со царскиот?? Мене ништо не ми спомена педијатарот а сме 4+++ давав еднаш ама го ппрекинав.. да продолжам и како е тоа поврзано??

На dromka и Lili4e им се допаѓа ова.
  8. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.868
    Не реди повеќе алкохол,земи прашоче банеоцин и ставај на секое менување пелена ќе се исуши со него

На Lili4e и Nane26 им се допаѓа ова.
  9. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Ставаш ли бивацин прашок на папчето? Јас не користев ни еднаш алокохол, на секое мењавање на пелена му ставав од прашокот и немав никаков проблем. Ете не беше бивацин прашокот, туку банеоцин, мада исто е, само банеоцин е ваљда за бебиња.

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Може е глупо прашањево но до кога ги држат децавс дланките во бокс? Ние сме два месеци и три недели уште е во бокс, ги испружува само при хранење инску и ги отварам на сила…. Кога ќе почне да фаќа мали играчки?

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Vo bolnica mi rekoa ili alkohol 70% ili hidrogen 3%. No prasok mislam bi mi pomognal vo ovoj slucaj. Vaka celo krugce imase krv na bodito :|

12. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Ne stavam, samo ovie dve raboti mi gi kazaa. Utre da kupam i prasok

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Полека мајка, ќе почне само кога ќе биде спремно да си ги отвара, синчето сега има 3 месеци и десет дена, пред две недели почна да си ги отвара и да фаќа све живо и диво и да пика у уста.

На A.n.g.e.l.a.V, dromka и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  14. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Обавезно прашоко да си земеш и на секое мењавање на пелена ќе ставаш и ќе се среди.

15. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.868
    Земај си прашок во ред ке е и кај нас така крвче имаше се преплашив и помина со прашоче ,можеш и газа да си ставиш над папочето :)

На Lili4e и Nane26 им се допаѓа ова.
  16. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Поима неам искрено да ти кажам, ама според мене тие што се породени природно, беббињата при раѓањр,поминувајќи низ сите родилни канали, од мајката собираат и убави и неубави работи и ср повеќе заштитени, а ние што сме со царски породени, мислам дека на нашите бебиња им фалат повеќе работи. Ова е мое мислење,може грешам, не знам.

На Sinolicka., no name5 и dromka им се допаѓа ова.
  17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    6 недели сме. Мислев и јас да не е скок, гледав во апликацијата wonder weeks, ама таму ми дава прв скок за недела дена од сега, бидејќи е родена во 38ма недела.

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    9.622
    Можеби порано ќе ги фаќате. Не мора да значи дека баш по апликација ќе биде

19. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    Normalno e da ima krv ne se sekiraj, i kaj nas bese taka mi jazaa taka treba i posle na pregled i go iscistija samo oni ubavo i tolku bese

20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    I mojata imase krv otkako padna. Stavav baneocin prasok na sekoe menjanje pelena Kako sto ti pisale i drugite i so sterilno stapce cistev so alkohol samo posle banjanje. Pelenata seuste svitkana i banjanje kako da ne e padnato. Otkako ke vidis skroz cisto stapce posle cistenje togas veke e zavrseno i frlas se i banjas normalno bebe.

На Nane26 и Lili4e им се допаѓа ова.