Нас ни кажаа дека крвта е од плачење, од напрегање на бебето и не е ништо страшно. Исто беше, папоче падна 5ти ден, неколку дена по ред имаше малку крв, го поминувавме со алкохол и стававме малку прашоче по 2-3 пати на ден и за брзо пројде.
Знам дека многу пати е пишувано на темава но барам утеха малку Бебе е по термин од утре 13та недела, овие 4 дена е неподнослива, плаче цело време, дури и во раце некогаш кога ја држам, претпоставувам ја фатил 3 скок во развој. Има ли шанси да се нормализира? Мирно бебе си беше, страв ми е да не си остане вака, зошто реално веќе и завршува 12та недела а нема подобрување, еве цело сабајле плаче, едвај заспа, јес да и претходно денски слабо спиеше.
Прочитав негде имаше пишано во ремедика ти дале стерилни стапчиња. Да не знаеш кај може да се купат? Во аптека прашав, немале...
Завршив на контрола, за папчево дека пушти крв му стави К1 инекција и го бришеше со хидроген и памук погрубо, и тоа црното внатре падна. Вика сега продолжи со алкохол и хидроген. Јас веќе си купив прашок. А и викам на др дали може прашок да ставам? Вика не, само овие две нешта. Јас ќе си терам со прашоков, знам дека ќе биде во ред. Сите различно значи нашиве доктори ….
И моево имаше крвче и тоа доста. Чистев со хидроген, потоа ставав прашоче и му помина за недела дена. И мене ми спомна педијатарот за за к1 инекција, ама после рече нема потреба.
Ne znam....5 imase vo toa kesiceto mi zavrsija rabota. Ama mozes sterilna gaza da ja svitkas ko fisece.
Majki dali koristite muzicka vrteleska za na krevet i dali bebeto ja saka? Dali moze da zaspie so nea? I kakva koristite na baterii ili na navivanje? Isto taka od koga pocnavte da go legnuvate bebeto na podloga so visecki igracki?
не се секирај, како што се менуваат деновите од добри/лесни на лоши/тешки, така и тешките периоди проаѓаат. сѐ тече, сѐ се менува.
Mene kerkata prvite 3 i pol meseci mi placese nonstop. Znaci ili spiese ili cicase ili placese. Dodeka site okolu mene mi raskazuvaa ubavi iskustva, so decava setaa po kafani, po kafici, na odmori, vezbaa doma so decata aerobik itn jas do toalet ne mozev da otidam od sto celo vreme mi bese vo race. I posle koga napravi 4 meseci kako preku nokj se smeni. Stana vesela, mozese da ja zanimavas so igracki, si spiese mirno abe ko drugo dete. Sega so vtorovo bebe ke vidime kako ke e. Bitno decata mnogu menjaat. Taka da ne se grizi
Имаме на навивање, ја користиме за занимација, се обидува да фати мечињата кај мене ако не е во лулката нема шанси да заспие. Од 2ипол некаде ја легнувам на таква подлога.
Majki utre pravime 4 meseci...kolku pati na den treba da cica bebe I vremenski po kolku min od prilika...nekako Kako da namali so cicanje a ne place ne e gladna...kakov red imate vie
Мамии ве молам за помош.. Пред 2 недели бебе имаше 6900 после една недела ја мерив дома заедно со мене имаше 7100 сега ја мерив ми кажува 6900.. Можно е да е падната во килажа? Или пак нешто не точно ја имам мерено претходниот пат? Ама сепак за 2 недели ни 100 грама да нема качено? Или вагата не ми кажува точноо... Ве молам помош многу се загрижив а си цица исто како претходно
Кога рацете се вп бокс бебето не е гладно,како огладнува така ги отвара дланките...следи ја нареден пат ке се увериш
4+++ на 2 саати и нудам, кога на 2 кога на 3 цица, некогаш и 4 минат додека фати да јаде. И временски некогаш 10 мин, а некогаш и саат си дреме на цицка.
Do pred Eden mesec nekako pocesto I podolgo cicase...Sega nekako Kako brzo da se najaduva a ne e gladna I jas samo I nudam I nervozno odbiva a koga ke ja ostavam 3-4 casa,posle si cica super ..ne znam moze jas gresam sto precesto I davam pa ne e nikogas ubavo gladna I zatoa po malku cica
Еве драга слика од перницата од Германија, можно е да е слична со тие од тила, некоја членка ги имаше постирано.