До годинка сечење нокти Не. До крштенка кратење коса Не. До 40 дена шетање Не. До 40 дена излевање по зајдисонце Не. Сечи нокти од одма мајка
Бебо на вратчето позади и низ косичката има црвенило од потење. Можам да мачкам нешто? Што? @marija99992 јас му ги исеков веднаш штом си дојдовме од болница и му ги сечам редовно на неколку дена.
Некој го користел на докторс стиков, против комарци? Може ли за бебе 5 месеци? Пишува дека е на природна база
Да се надоврзам за ноктиве. И јас наредмиот ден откако се вративме одма и ги исеков и сега и ги сечам на неколку дена кога ќе видам дека и пораснале.
4+++ е бебчето кога цица со рачето си кубе косичката, си витка увцето, го тегне.. штом и фатам рачето се лути, плаче и престанува да цица. Се случива ова и кај други?
5+ бебче има црвенило и малку мозолчиња под гушата. Ставам крема ама уште повеќе го иритира. Пудра ставам не му поминува. Што да прам?
Широк повој ставате? Ние сме 10 дена, немам ставено, а за првото знам ставав, само кога се почнува, кога сакам а прекинувам ортопед кога ќе ми каже на прв преглед на 2 месеци или? Ништо не памтам значи
Doctors не препорачувам посебно не за бебиња 10 месеци и уште прави така посебно кога избиваат заби Најголемата моја грешка беше ова ,па кога се спури дете мачење ништо повеќе , освен ако ти е малечко па полесно да го држиш првите недели
Mene mi rekoa da stavam otkako ke padne papceto ubavo. Samo navecer ama deka bese karlicno bebe, ako ne mora na toplovi ne stavaj
Ке ти препорачаат штом падне папоче. А дали ке ставаш или не тоа твој избор. Јас на две машки не ставив.
Мајки, како ги облекувате новороденчињата за надвор периодов? Гледам дека утре ќе биде топло, а бебка е 6недели, па не знам дали е ок фустанче со кратки ракави и хулахопки? Или фустанче по долги и чорапчиња? Пошто дома ми е посвежо и уште ја облакам по боденце со долги и уште еден слој горе по долги…
Мене ми кажаа на болница да не ставам. Му правеа ехо и преглед после раѓање, нема потреба ми кажаа. Па и на жешково греота е бебе со широк повој.
4-ти скок (или 5ти како му доаѓа) и може и заби растат (тоа фаќањето за уши и кубењето коса викаат карактеристично за заби кога излегуваат)