Како мислиш се презаспива сама . Тоа кај нас не знам дали ќе се случи некогаш. @Daydream јас ја тргам оти силно се тегне. @Осе @Lovebug01 не е скок, помина. Можно е забчиња, ама не и е отечена жлебинката. Не знам, и ме апе кога цица, може ја чеша.
Pa taka navecer ako ne e mnogu rasoneta sama si prezaspiva,preku den poretko. Posle nokno cicanje poluzaspana pusta cicka i pravo vo krevetce i sama si zaspiva ne ja niskam. Dur odam do wc i da pijam voda vise zaspana e
Здраво, бебе ми е 5 недели, последни неклку дена потешкп заспива, повеќе се буди, општп помалце спие и е нервозно. Денес од 6 сабајле презаспа само 1 на саат време и неколку пати дремеше по 10 мин. Плаче мн и е нервозен. Некако не ми се тегне и грчи мн за да кажам дека де грчеви во прашање. Дали има некоја искуство и совет?
Дали ја ждригнуваш навечер после подој? мене ме преплашија дека ќе ми се задави и се го расонувам бебе додека го чекам да ждригне или поврати
колкаво е? јас подригнував до 3м или до кога почна да ми се расонува на подригнување. почнав да ја ставам во креветче директ по цицање и ок беше, не ни бљуцкаше.
Mojat e 2.5 meseci, nekade 2 koa naprai prestanav da ja zdrigam. Odnosno ja krevav a taa ili zaspivase na ramo ili si ja mavase glavata od sto i se spie i prekinav. Generalno mnogu retko mi bljucka bebeto, znam koa ke se precica i ja ocekuvam. Ama jas noke ja zimam zaspana za cicanje ne ja cekam taa da stane poso ne stanuva ako ja ostaam i 6+saati
Za penata na Mustela mislam deka zaludno frliv pari. Ova maalovo e mnogu efikasno. Se stava 30-60min pred banjanje da odstoi... Jas Mu go stavav dur dremkashe pred banjanje ama so tetra pod glavcheto, da ne napravi lom
И јас не ја ждригнувам. Пробав неколку пати ама не сакаше плачеше и сега само ја легнувам. Не ми повратила кога спие а инаку преку ден повраќа.
Мајки ми треба совет што е безбедно да се става за хемороиди и што е безбедно да се пие за дијареа, на доење сме?! Ми се собраа макиве наеднаш
Јас за дијареа пиев Линекс форте и чај од нане. Матичната ми кажа можи Линекс, само едно се испив и се смири.
Мајки, дали имате искуство со пазарање во маркет (веро, зур, дим, кам, тинекс…) со количка со бебе? Дали дозволуваат ?
Не знам, до сега не сум забележала, а од големо значење ќе ми биде ако дозволуваат бидејки сум повеќето време сама дома, ти благодарам
Бебето ми е скоро 40 дена старо, се роди со многу малку и светла коса, со тек на време му порасна повеќе од позади и од страните ама не и на темето, таму има само како мовче. Теменцетп само еднаш до сега приметив да се перута и го исчистив. Дали некоја мајка има слично искуство? Дали некако треба да го поттикнам растот на коса таму?