1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Ovaa zadnjive nekolku dena se vrti na strana i gjnuri so glavata vo krevetot kaj i da e ke se svrti cela pa valjda ke saka...

На NewMama, thelittle17 и Bicka77 им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Pa deka ne e dovolno cisto stoznam...pod mi e za noze da gazat ne bebe da lezi...jas ne znam lazenjevo kako ke go preziveam osven so usisivac i dzoger sekoj den

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Сакам да и купам бејби џим. Кажете ми какво имате и од каде?
    И нормално бебе дали го сака :)

4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Навечер по два пати кака и сред ноќ се пресоблекуваме, и вие така?

П.С.Најјаки сме мајкиии, во текот на ноќта сите пишуваме, во 2 во 4ам итн. Сигурно и вие како мене сте со едно отворено око:D

На Nikajana, Mom_3, dromka и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Трифантино.

Јас на почетокот пред секое доење го пресоблекував. Ептен често полнеше памперс и не сакав да го оставам така.
    Во текот на ноќта сигурно 3-4 пати.
    Сега можи 2пати пресоблекувам, зависи колку е полн.
    Мојот ако е полн памперсот не заспива, се буни :D

Во текот на ноќта сме послободни хаха.. Јас и на вечер земам телефон дури го дојам обавезно, ми е страв да не задремам, да го повредам.

На NewMama, thelittle17, mila89 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Имаш подлога, намести ја.

На NewMama, Skorpija25 и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Мислам дека го земавме откако бебе наполни 2 месеци и беше воодушевена. 3 месеци покасно, сеуште го сака, акробации прави, си игра со играчите. Нашиот е од Атлантик.

На NewMama, thelittle17, mila89 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Od loco croco zemav nekoj piano gym mi go preporacaa, denes ke go montirame. Imase i drugi. Vo jumbo nemaat momentalno da ne odis za dzabe

Na pocetokot sekoja pelena kakana i nonstop se presoblakavme. Navecer 2-3 pato zavisi kako ke i dojde cicanjeto. Od 2.meseci negde ne kaka navecer i samo cica i spie i toa poarno e jas ako ja zemam zaspana da cica nego ako se razbudi treba da ja prezaspivam. Retko i se desava da se iskaka navecer ako ja namirisam ja soblakam

Imam i toa ama mrdnata sum malce vo k.voda e gradiliste na 3 dena kirby pustam doma

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.323
    Допаѓања:
    57.429
    За некој ден ќе е 4 месеци мојот, уште го пресоблекувам барем два пати навечер... во 12 и 4 му е време за каки, ко навиен :drunk:

На thelittle17, CareTee, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас 2 пати дневно со џогер поминувам, Карпош невидени прашини има, нов станов, луѓе не се претеруваат ама тутки колку сакаш, сите дрва ги исекоа. И јас мрдната, ама морам

и ние како навиени, отприлика тој период 12 и 4 @LivingGlam

На thelittle17 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Јас пуштам клима , веќе недела дена ,не се седе инаку , и бебе немирно спиеше без 4+++ :sweat: Бебуш вчера без клима беше на боди на куси само , после пуштиме и му облеков кратки чорапи. Не а пуштам на мн јако колку да ладе.
    И навечер пола вечер работе. Ние спиеме у спална , клима во салон скрос на др крај , и преку ден не дува директно во нас. Отворен голем салон имам и не е директно во нас. Ако ви е кон вас да дува земите од штитниците што се ставаат да дува во др насока. Ќерка ми во мај родена исто за брзо и со неа пуштаме клима , се зависи кaј ви е поставена , да не е директно во нив и многу јако да не дува.

На thelittle17 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.394
    Допаѓања:
    33.780
    Проблемот е што климата ми е в дневна и нема да лади до спалната, оти далеку ми се собите. Преку ден почнавме и ние да ја пуштаме, оти не се седи. И бебето е нервозно ако му е жешко.
    А навечер така со сѐ разотворено и облечен само по боди на кратки. Го покрив сношти со муслинска пелена, демек да не му долади, ја клоцаше цела ноќ и на крај се откажав и го оставив така да спие.

На NewMama, thelittle17, kostovaivana и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Anti pirea lepenkava na kolku vreme se menja post vakcina?

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Да ја појачаш ноќе 8-|:x:D Ние на 23°-24° праиме и турбо да дува ноќе исто далеку е ама пак се осеќа оноа таман ладовинка , а дојди во салон сибир е :D Исто ако не е у вреќа се клоца и не ставан да покривам , ќерче еве а 4г ден денеска откриена спие од бебе , да не е за подрек нема мака.

На dromka, thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    на 6ч мислам , бар ја така правам , ја една до две мењам првата ден и толку.

На thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Mi rekoa tamu pola lepence i pola i staiv ama zbrkana zaboraiv da prasam koga da ja smenam:D

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Значи секое утро околу 5 ипол ми се буди бебка и кенка, не е будна, затворени очиња, ама прета со нозете, се превртува и испушта звуци. Пробав со пелена менување, покриена, откриена, со голи нозе, со отворен прозор, перниче па без перниче… не знам што ја мачи тоа време, зошто обично ја дојам околу 3-3ипол и си заспива…

Сакав исто да ве прашам кое време ги легнувате навечер, за помалите околу втор трет месец бебчиња? Јас гледам околу 9да е легната ама да не е касно?!

18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Да , една лепенка и ја си а делам на 2-3 дела. Можиш и ациди борици да ставаш исто облози.

На thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  19. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    И моево испушта звуци во спиење, нормално е. Јас во 8 ја капам, ја средувам се и во 9 легната е. Само цврсто дури заспие и треба време. Најдолго ми спие и најмирно пред капење, некаде од 16-20 грубо кажано, а навечер на 2-3 саати се буди.

Гледате да биде тивко? Јас не толку, мм ич, вчера кога зеде да навива со фудбалов мослиш на стадион е, а бебе во друга соба спие:|

На dromka, starfish и NewMama им се допаѓа ова.
  20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.475
    @starfish @Lili4e
    До пред еден месец до 12, 1 навечер не можев да ја заспијам. Ама полека, полека си фати ред. Сега пред 9 ја бањам, ја средувам, цица и во кревет. Некогаш заспива 9 ипол, некогаш и 10 знае да не фати додека цврсто заспие. План ми е полека и уште порано да ја заспивам. Мислам 9 е таман за заспивање. Ама 9 да е цврсто заспана. Порано од 9 поготово за летно време мислам дека нема потреба. Летно време до 8 е дење уште.

Инаку во врска со галамата. Преку ден гледам воопшто да не е тивко, ниту пак темно. Преку ден нормално функционираме, тв пуштено нормално, ролетни кренати, нормално си збориме. А за навечер, уште пред да цица гасам тв, гасам светла, тишина, така се смирува и она и веќе знае дека е време за спиење и така полесно заспива. Малку се помачивме за ова, едно 2, 3 недели не се знаеше ред. Се научи дење на галама, па и навечер сакаше. Не се знаеше кај тераме. :D Ама упорна бев многу зашто мора да знаат што е ден, а што ноќ. Инаку моето е 3 ипол месеци скоро.

Според тоа што читав на интернет, околу 2 ипол месеци е најдобро да се почне да им се ствараат навики за спиење и заспивање. Тоа што тој период ќе им се наметне и ќе ги навикнете, би требало така и понатака да остане. Јас го применив тоа и сега за сега успешно се покажа. Ќе видиме понатака како ќе биде. :sweat: :D

На Naatashka123, NewMama, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.