Ќе слушнеш најразлични мислења, но најубаво сама ќе си одлучиш. Живеам на место каде што температурите се по 43, јас вода дадов кога почнав со дохрана. Чај се уште не сум и дала.
@Iva Mitrevski ние сме комбинирано и цицање и ад од прв ден и давам о бекутам чајче и водичка,педијатарот уште тогаш ми рече не е морално ама нема ни штета од нив,мислам дека на жешково греота е да не му дадеш,пробај малку ке видиш дали сака,може и да не ја сака може ќе ја плука
Jas davav bekutan caj od anason i pomagase dosta koga imase grcevi, sea nabaviv onoj za dobra nokj isto od bekutan so anason kamilica i matocina ama prvo ke prasam dali moze, inaku nie sme samo na ad, so bebelan voda i go praam mlekoto, ke i davam da pivnuva po malku vodicka
Epa zavisi koj pedijatar ke go prasas nekoj ke ti rece ne nekoj davaj...kako mislis taka teraj majka za voda zborime ne za antibiotik
Јас имам давано чај од анасон на бекутан само кога почне да ика и не сака да цица. Ама 1 или 2 пати. Од тогаш еве 5 месеци ни вода ни чај давам. Ама сепак консултирај се со педијатарот.
Како нема штета Меше му се полне се непотребни-празни калории , па тоа бекутанот едно сјаен што е , исто како вода и шеќер да разматиме и да му дадиме Не спорам не сум против чај како да е којзнае што најлошо пу пу подалеку , иако е непотребен и безвеза реално , ама ако дете има грчеви ќе понудам ќе дадам само за да видам дали ќе помогне и тоа не повеќе од 20мл измеѓу оброци. Вода исто @Iva Mitrevski дури не се почне со дохрана не се дава. Самото млеко е најголем дел вода и му гасе жед , макар и Ад содрже се што треба. Со вода и со чај само може да се скрате оброкот (млеко) Не брзајте има време за се , ќе пијат за некој месец
Bebco ima 2 meseci i bevme na kontrola vikaat se e super i deka vratot i bil dobar megutoa eve sega onaka primetuvam deka ona ja preferira samo levata strana, gleda poveke levo samo levata raka ja stava vo ustata i poveke saka da spie na leva strana i koga lezi poveke ja vrti glavata na levo.. inace ne saka na stomak ic mn se macime place posle 2-3 min. Ke spomnam def pak na pregled samo da ne imala nekoe slicno iskustvo?
Ќе сака…биди упорна…и моето вриштеше до 3 месеци сега само си се врти на стомак…а за главчето и моето беше навикнато на лева страна и само така стоеше така спиеше се така правеше, главата му беше сплескана, го носевме по доктори, ги спречувавме со перници со пелени со се и сешто да не се врти на лево и на крај кога му дојде време само почна да се врти и сега само на десно спие…за се треба време
Дали му се врати главчето во нормала? Ние долго сме на болница па неможев да ја местам нас на десната страна ни е сплескана
Мене ме советуваше педијатар, ако често спие само на една страна да и ставам тетра на другата, за да и биде како пречник. Врти му ја и ти, тие сега така се навикнати и мислат само така треба, но со тек на време ќе осознаат самите бебиња @marija99992
Се уште не ни е вратена ама е подобрена не тетра пелена не кебе не перници, се редевме и се туркаше моето иначе да советувааат на обратната страна да се реди нешто да не може бебето да ја врти главата натака
Можно ли е од топлото да не ми полни пелени доволно? Еве овие два дена некако ми се поотпразни пелените, а цица дури и повеќе, и градите ми ги празни, или немој веќе да и е малку само цицањето. 5 месеци полни денес.
исто и моето, просек ни се 3-4 пелени на ден и тоа ретко фулл. претходно по 5-6 на ден менував. некогаш и 7.
Mojata denes poveke kakase duri se zamisliv proliv da ne ima od klimava ama pa na saat vreme e na cicka mora da izleze toa negde. A i novo sise biogaya sabajle ko se rastece 5 kapki ne bea sigurno
Stvarno kapkite tecat kako nenormalni, i jas vcera tret den kako davam, samo sto ke go navalam izlegle poveke od 5. Za proliv isto, a potprdni odma kakana i toa tecno, vikam lele od klimava go nastinav :/ valjda ne e. P.S.Komarec me razbudil, sedam saat ipol so flashlight go baram, abe ednas ke vrzat decava saati mene togas nesto bezveze me budi