Верувај денешниот ден ќе го паметам. Воопшто не сум паничар, но денес многу се потресов. Се надевам и кај нас ќе престане иако од завчера само трае. Пиши ми лп, некако успеав да снимам да видиш кај неа како е.. Иначе баш понапредна е за месеците, дури си се влече по спална реагира се најнормално без никаков проблем.. си пукнав од мака..
Здраво мамички, ние сме скоро 2 месеци. Денес од сабајле се искака нормално како што си какаше од почеток (кака во боја на сенф-жолтеникава), после неколку часа се искака повторно но сега каката и беше зелена. Пред еден час се искака пак и исто така пак беше зелена. Се консултирав со педијатарот ми рече нормално е, но сепак сакав и тука да прашам. Да напоменам на доење сме само. Убава вечер!
Вака сега ве читам за какањето и се загрижив Ние сме 1+ и кака жолто еднаш а се случува и преку еден ден другото се мочани пелени, а сме на доење со еднаш пред спиење ад. Има место за грижа? Давам ваја и бекутан чајче до 50мл понекогаш
Tuka citav vajata kaj nekoi pravel zapek. Mada ko sto znam normalno e i po nekolku dena do 10 mislam da ne kakaat
Па така и му доаѓа коа ќе скокнам ден наредниот кака ама течно а пред да ја воведам беше понормална каката. Ама па нема грчеви со неа
Фала ти мила, баш ми олесни.Уште се привикнувам, се ми е ново и се ме паничи.После се среди со какањето, но доволно беше да ме испаничи.
Мајки ве молам за помош, бебето овие неколку дена слабо ми мокри дури на сабајлескоро сув е памперсот, а претходно ни беше полн да напоменам дека само еднаш пие млеко во текот на ноќта.
Вчера кога ја доев се тресеше како да има епилептичен напад 2-3 секунди. Додека се освестам што прави, престана. Не знам дали е истото, ептен језиво изгледаше. Стварно да се исплаши човек
Утре почнуваме со испитувања, и мене ме прашаа да не сме имале некого со епилепсија во фам, не сме освен една далечна братучедка. Сакам и второ мислење да препорачате добар детски невролог?
Исто е кај нас(ние сме само на доење) , преплашена бев овие неколку дена, премногу високи температури ми беше страв да не ја дихидрирам, но се консултирав со тетка ми која е бабица во пензија рече дека поради тоа што со вакви температури потат повеќе и нормално е да мократ помалку, т.е течностите излегуваат преку потта.
Мамички, користев рекол капки пробиотик. Ми се потрошија и сега се мислам дали да земам ваја или биогаја. Препорака од вас?
Ако му одговараат не му ги менувај, јас користев биогаја па ми имаше запек од нив па преминав на диастоп бејби
Мами, како се справивте со паѓање на косата? Скоро еден месец ми паѓа како луда на сите страни мои влакна, па и многу ми е долга незнам што да и правам.. Ставате нешто или пиете?
Јас од почеток користев биогаја и ок беше и со грчевите тогаш и потоа, па пробав ваја зашто поуваво ми беше пакувањето и пипетата за дозирање ама почна да кака преку еден ден, па се вратив на биогаја.. Мој совет, ако нешто одговара не менувај.. И онака за се треба време додека да видиш резултат, па ако не одговара пак треба да смениш.. И додека се оправиш само нервозно поминуваат деновите.
Мојата паѓаше месец и пол и прекина. Не правев ништо посебно, изгледа треба да си паднат вишокот влакна од бременоста. Мислам дека што и да правиш џабе е, процес е што мора да помине.
И јас заради ова сакам да ги сменам. Навечер заборавам дека треба капки, неколку пати прескокнав и шубе ми е. Затоа сакам да почнам да и давам некои еднаш на ден шо идат.
Хај Од кога почнавте да давате капки за грчеви? Ние сме 13 дена ама не ми кажаа во болница кога да почнам и какви да му давам, само едни ампули д3 и к и омега ми дадоа Во среда сме кај педијатарот па тогаш ќе прашам пак
Mene sega pocna da mi paga se mislam dali da ja sisnam kratko da ne seam vlakna po doma i onaka celo vreme mi e fatena da ne paga i da ne ja faka bebe