1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.837
    Допаѓања:
    145.578
    Извини, дури сега случајно видов.
    Гледам веќе си била на преглед. Мислам нешто моментално е. Ќе се среди.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    53.533
    Така било. И денес бев на друг педијатар ми рече нема простор за грижа, така искажувала емоции :) Ми олесна..

На LucyLu, Ingvild, kostovaivana и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Nie 3 nedeli sme, vekje 2 dena so red isto so cucanjeto palce, em mi e smesno em cudno. So slast celo palce go shmuka, mislis od mesto ke go izvade. Cucla i shsise ne mi fati otkako si dojdovme doma, samo cica, ama eve sto ve citam - ima nadez da fati barem shsise, da moze mama ponatamu da izleze barem na 1h:^)

4. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903
    Исто и рачињата и ножињата прстите и се собрани и јас со сила и ги отворам еднаш и дадов играле директно во рачето и се расплачи(facepalm) пред време сакам да си го пораснам детето ваљда за месец дена ќе почни да фаќа
    2+ сме аааа да заборавив косата ми ја куби од време на време тоа знај да го фати хахаха

Покажување дете до 40 дена не ќе го урочат(facepalm)(facepalm)(facepalm) слики какви слики покажување на интернетот сите да го гледаат а на болница и на педијатар никој не го гледа.... Јас одма ја изнесив и надвор и слики си пуштив и се бабини деветини....... Алишта на вечер сушење НЕ :worried:

Широк повој еднаш и ставив и тоа со 2 пеленикако буре ми беше и баталив се искрено супер е со колкчињата а карлично бебе е плус.... Реков само ние повиваме тука сигурно нема да му речат широк повој ако чувај боже не беше како што треба

На Iva Mitrevski, Lili4e, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903
    Туку мн почна да ми се врти од положба | се сврти вчера -- вака не е некако мала за да се превртува ?? 2+

6. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.087
    @KittyCat:) не се секирај ако не фаќа играчка на 2м ќе фаќа на 3м. Совет до сите мајки на прво дете е да не читате мн критериуми секое дете е своја приказна неможе се да е како по книга. Уживајте со бебињата и радувајте им се :hug::hug:

На Mom_3, IRBBB, Nane26 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Овие се 0 у споредба какви се не раб имам чуено :D

Алишта сушење никако , а зајде сонце спуштај ролeтни и у бункер :D :D

На IRBBB, Nane26, NewMama и 3 други им се допаѓа ова.
  8. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

(facepalm)(facepalm)(facepalm) Ќути не ми кажувај мислев се имам видено и слушнато ама сум се лажела ......

9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Ne e,stavaj ja i na stomak da vezba glava. Moeto go staviv se ljutese posle nekoj pat nauci da si legne pa ja krevav pa pocna da se vrti na grb

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Истото си кажав на сама себе детево не по книга ни за раѓање кога беше така да кога сака тогаш нека почне да фаќа ... А весела си е си се смеј си гуга и тоа се погласно и погласно

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Ја ставам секој ден по неколку пати си ја држи главата веќе убаво не 100% ама до кај 80 е стасана ххахаха исто се лутеше се нервираше ама веќе се навикна

12. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Мајки јас може сум смешна со прашањата, но уште ништо не ми е јасно.Бебе ми е на вештачко со доење.Вештачко на секои 3 часа, а доење ја ставам кога ќе посака.Сеуште немам многу млеко.Обично цица по 10 минути.Навистина не ми е јасно како да комбинирам вештачко со доење, пример: пиеше ад во 10:30, во 13:10 ја доев околу 10 минути.Сега кога да и дадам пак вештачко, ако гледам 3 часа, би требало да и дадам во 13:30, а само што цицаше до 13:10.Дали сепак да почекам да поминат 2 часа од доењето или да и дадам порано шишенце?Се плашам да не ја прејадам или пак да не ја оставам гладна.

13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    6.925
    @Маја Т Вештачко не порано од 2.5-3 часа.Потешко е за варење во желудничето. Ставај ја почесто на града, ќе дојде млеко.Пиј и чаеви и капсули за лактација ако сакаш да успеете со доењето па може ќе стигнете само навечер да даваш АД млеко. Секако сега лето е, ти требаат течности и тебе и на бебето, ако ти е жешко да пиеш чаеви на жешково време направи леден чај.Почекај да излади, неколку коцки лед и супер освежување.:wasntme:
    Самото бебе ќе ти ,,каже,, кога треба јадење.Не секој плач е за јадење. Еве моево плачеше утрово дека му е жешко, нервозен станува. Милион причини може да има.
    Исто,пробај со измолзување се со цел што поретко да даваш АД.

На dromka и Маја Т им се допаѓа ова.
  14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Фала ти најмногу на објаснувањето, правам се што можам за да имам што повеќе млеко.Ќе пробам и ова што ми кажа.Вештачко од едно до друго секогаш гледам да има поминато барем 3 саати, а некогаш се случува да поминат и 4 саати, ако имало доење во меѓувреме.Мр интетисира дали од доењето до вештачкото може да има поминато помалку од 3 саати, пример ја доев до 13:30, а да и дадам вештачко околу 15 часот, зашто верувам дека до тогаш веќе ќе биде гладна.

15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Мами пробај чај од ким супер е за млекото чекај нека излади 2 л во ден и плус вода и се течности ќе надојде млеко ... За ад не знам мене ми рекоја да и давам по 10 мл по секое јадење оти паѓаше на килажа ама ниту еднаш не и дадов ... Да е здрава и жива уште еднаш:hug::l:

А и најбитно ставај бебе на цице колку можеш повеќе бебе е најголем стимулатор

На mssuniquee и Маја Т им се допаѓа ова.
  16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    6.925
    Давај ако од едно до друго АД има 3 саати поминато. Мајчиното млеко е 80% вода и помалце држи ситост, нормално дека ќе е гладно. Верувам дека е новороденче па ќе кажам и дека желудникот и е доста мал, брзо се полни и брзо му се пријадува. Како сте со столици, редовни се?

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Ова не го знаев, јас имам земено таков на хип, но ќе земам и чај од ким, претпоставувам го има по маркетите?Фала ти најмногу, конечно од труднички и јас дојдов овде:)Да е жива и здрава и твојата ќеркичка, супер што сте успеале да бидете само на доење.

18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Да, 12 дена е:)и се ми е некако збунувачки:)Гледам дека после доење многу брзо огладнува и пак сака:)Столиците и се добри, околу 4,5 пати во текот на денот и ноќта, верувам дека е во ред.

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    9.623
    Tе чекав со убави вести :inlove: Кај невролог ли бевте?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Нормално е од доење побрзо да огладнува. Малечко е уште, нема многу сила за цицање и плус многу кака.
    Мојот и по 8 столици имаше на почеток и скоро цело време на града. Цица, спие, кака и се така во круг хаха..

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.