1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    5.213
    Ви се будат ли бебињата со плачење? Се буди, плаче, вришти и никако не можам да го освестам, очињата му се затворени и плаче. Ако му дадам да цица, се смирува и заспива пак и може да тера така цело време, цел ден да го помине во спиење. Не знам како да го разбудам, пробувам со песнички, со играчки, го пресоблекувам - плаче, вришти. Ако успеам да го освестам (ретко) си е супер весел. Бебе е 3 месеци уште малку. Нормално ли е така да прави?

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.394
    Допаѓања:
    33.780
    Забележав кај шо спие дека има влакненца од косичката. Знам дека ќе му се смени косичката, ама не е многу рано? 1+++ сме.

И можам да почнам да го ставам на baby gym? И дали мора подлогата на земја да е? Не знам оти ама многу ми е мал за на земја, не ми се става. :|
    Имаме тросед што е доволно тврд и прилично широк, па можам да го искористам него?

3. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    4.591

Јас го ставав од 2 месеци на baby gym и слободно да го ставаш на тросед. На земја може да го ставаш ама барем нешто да постелиш под подолгата директно со baby gym немој зошто ипак под е

На Bicka77 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    544
    Јас baby gym му купив на 3 месеци . Имам лулка што си ја користам од прв ден и на неа има играчки закачено и тогаш приметив дека почна со рачињата да ги фаќа. Пред тоа не гледав поента, и исто ми беше безвезе долу да го ставам ,мало беше. Сега има 4 месеци и ептен го сака само се врти игра, фаќа со рачињата. Ти како си сакаш така направи, јас не го форсирав уште од одма на земја со baby gym.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Секоја мајка и бебе се приказна сама за себе, ние совети овде ќе дадеме, но ти како мајка ќе знаеш за некој ден што најдобро ќе функционира за тебе и твоето бебе.
    Штом бебето сака да цица полесно е, плус не се поминати многу денови од раѓањето така што имаш шанси да имаш млеко доволно.
    Реалноста е дека треба некоја недела да помине, за да добиеш повеќе млеко а бебето сила и килажа па ќе цица многу полесно и за сите раат :)
    Така да само напред и самоуверено дека ќе успееш.

П. С. Мене ќе ми е многу мило ако со било кој мој совет помогнам :)

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Jas iam gym mojata e 2+++ i koga e na grb se mesti igrackite so noze da gi sutira ne so race:D

На Bicka77, kostovaivana, Dee*Tee и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Таман е почнува да се мења полека косичката.

Немој на тросед , колку и да е широк , не биди со мислење мал дека е , дури се свртиш може да те изненаде и да се заврте странично или скрос. Има бебиња и на 2м се свртуваат. Моево од 2м странично се вртеше цело време.

Затоа и се тие подлоги за на земја , не се ни за на спална , дете на тврдо треба да е, да се вртка да се уче нови раб сам. Ако ти е шубе постели нешто плус одоздоле и оставај го , верувај ќе се изненадиш што се може :)

На Majra, ivance.., Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Мојот 1+ има, напред цела му падна, како стар ќелав чичко му е главата хахаах :D:D
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1211401170.jpeg

На Iva Mitrevski, kostovaivana, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.394
    Допаѓања:
    33.780
    Хахаха, душичка :D
    Маж ми се смее како Филипче бил синко во косата. :rofl:

@Poppins во право си. Ја наместив подлогата и се превозбуди од шаренилото, почна да мавта со рачињата и ноџињата. Не дај Боже, не треба многу за да се преврти, тој и онака се лизга од вертикална во хоризонтална положба. Фала ти. :f:

На Poppins, ivance.., Bicka77 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Нас косата ни паѓаше од раѓање, па сега сме 5 месеци уште знам да најдам влакненце…уживај нормално е

На ivance.. и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    7.271
    Ве молам препорака за пробиотик, користев Ваја ама запек му прави на бебе.

12. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Био гаја, рекол. Јас користев рекол ама мака ми беше дека 2 пати по 5 капки требаше и сменив со био гаја и супер е.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    И моето од Ваја запек имаше.
    Био гаја давам сега, супер е.

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Јас давам диа стоп, само што ќе му дадам после неколку саати е покакан…многу сум задоволна

На Naatashka123 и mamaJana им се допаѓа ова.
  15. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Хахахаха 3+++ сме и истово се дешава, јас ја оставам да плаче и ја галам по косичкаташ и ѝ зборувам ја тешам, или ја кревам и си ја гушкам 2-3 минути а таа плаче, па ќе се смири и тогаш е златна. :hug:

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Туку, кога почнавте да ги ставате во полуседечка/седечка положба? Мали сме, ама се крева бре бебево како рамбо, мислиш ќе и бројам стомачни :D дури и во количка кога е љубопитна се крева да стане, не знам како да се понашам...

На Majra и IRBBB им се допаѓа ова.
  17. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    И мојава во почеток играше повеќе со нозе отколку со раце, од 3 ипол почна повеќе да ги фаќа играчките со раце и да го става во уста:D

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    Истоо една секунда не сака да заседи легната, секогаш се исправа јас ако ја легнам таа вежба стомачни:rofl::rofl:
    Некогаш намерно, кога е во раце сама легнува и станува пак си игра.. Исто во транспортер ако е или во релаксатор се труди да стане.. и мене ме интересира од кога може и во количка да биде седната. :)

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Хахахах, исто бе исто еј, многу е смешна :rofl: Ај можда за седната подоцна, ама барем полуседечка 60° на пример... Ја педијатар ќе прашам ама сигурна сум дека нема да ме ислуша, и ќе ме прекине ќе каже 6 месеци, затоа сакам искуства, другарка моја многу рано почна во полуседечка и супер е дечкото, ама сепак...

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.087
    Најздраво е кога самото бебе ќе покажува знаци. Значи колку толку да може да ја одржува седечката положба и само. Најдобро можеш сама да приметиш а исто да прашаш и ортопед

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.