Епа да, ептен се крева, не се исправа скроз ама се крева, и кога ќе ја вратам назад се нервира и кенка... Ми е жал да ја уназадувам, и да ја враќам во лежечка, а и да лебди пак со грбчето нема смисла, нели?
Мајка и кај мене падна папчето ама кога го однесов на прв преглед во Плодност после една недела ми кажа докторката дека папчето не било скроз исушено и стварно имаше малку како лигаво и ми даде биодерма спреј односно регенирачки крем за рани кои влажат и баш во упатството пишува и дека е наменета за нега на папчето и му прскав еднаш дневно една недела и скроз му се среди,бев на преглед и беше супер заздравено баш тогаш имаше малку крв и ми кажаа дека не е страшно и може два пати се појави ама ќе прснев од спрејчето и еве веќе нема ништо.Јас сум презадоволна од спрејот.Баш кога ми се јави патронажната сестра и ме праша за нега на папчето дали користам алкохол и прашок и кажав за спрејот биодерма и баш ми кажа дека ете нова работа понапредна научила за нега на папче и баш и пратив слика за да го препорача на други мајки
Јас мајка од првиот ден дома бебето го ставам да си спие во креветче, го имам на омни и е со тркалца,навечер си спие со нас во спалната и во секоја соба си го возам и преку ден,еве скоро месец дена има си спие во креветчето,пред некое време насабајле ми се спиеше,сопругот отиде на работа и го земав до мене на спалната ама самиот не сакаше оти е навикнат во креветчето.
@Emotional123 Јас имам две креветчиња, едно во спална и едно транспортно во дневна. Избегавај да го земаш бебе со вас на кревет, и ако можеш пробај да го остааваш само да заспие без лулкање, пробај да го галиш додека заспива или сл. Само важно е да го следиш прозорецот на будност, зошто ако се премори мнооооогу тешко ќе заспие. Ние откако завршивме со грчеви почнавме да заспиваме без лулкање, а од сам старт спие во свое креветче.
како се дава диастопот? стандард 5-7 капки на ден како другите? се мислам да ја сменам вајата, пак не ми е какана цела недела.
@Oneo @mamaJana и јас Ваја користам и бебе или еднаш во неделата или и поретко ми кака. Не ми текна дека од пробиотикот може да е.
Јас ваја 3дена давав и воопшто не какаше. Другиот ден дадов био гаја одма се искака. Сега кака и 3-4 пелени денот. Смени ги обавезно. Мене педијатарот што ми кажа да сменам пробиотик, ми рече има многу различни пробиотици, ќе си пробаш да видиш што му одговара на бебе.
Јас задоволна сум од Био гаја, поскап е од Ваја да, но се за бебе. Повеќето ве читам Вајата им ствара запек-душички. Сменете го ако имате можност. Јас денес бев на прв преглед кај педијатарот што го одбравме, и многу дарежливо не пречека - ни даде две пакетчиња Д3+К1, таман при крај ми се Babytol, сега снабдена сум до трет месец и ми напомена да ја користам Био гајава без разлика што не се почнати грчевите
Bebevo samo sto mi napolni 2 meseci pred 6 dena i eve poslednive 2 dena mi spie navecer po 5-6 saati gi vrzuva i toa budna e a ne place da cica.. predhodno stanuvase na 4 saati max da cica. So kilaza kacuva poveke od sto treba megutoa nz dali e nirmalno vaka? Obicno navecer ne spiela tolku
Нормално е, поголемко е сеа, кога ќе му се ручка ќе стане, остави го нека си нана. Користи и ти додека спие одмори.
Поскапо, поефтино за бебе не се гледа. Јас користев и Био гаја едно шишенце и ништо немаше разлика. Само што ми напомена педијатарот дека се појаќи. Ама ете денес ќе сменам ќе земам Диа стоп по тоа што читав задоволни дека се. Па ќе видиме.
Isto.pravese i mojata toj period i jas se mislev dali da ja budam ili ne. Pedijatarot.mi rece poveke od 4 saati ako imalo da i dadam da cica zaso bila gladna sekako a i gradite da ne mi prepolnat. Od togas stom se razbudam i gledam prosle nad 4 saati ja zimam zaspana na cicka za 15min cica i odma nazad i raat sum poso veke ne ni kaka noke. Ako sakas da ja dois ne ja budi zemi ja taka i so bradavicata nekolku pati okolu usta ke otvori i uspana ke si se nacica