1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    7.271
    Јас кога почнав со пробиотик прво на 4 дена какаше, па на 7 и последно 14 дена. Модрееше од напнување па на крај со клима завршивме работа.
    Многу му е мачно, се стега целото..
    Последниве 10 дена не сум дала никаков пробиотик.
    Зедов Биогаја па ќе видиме, ако не ќе сменам Диа стоп.

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903
    Ќе полудам значи...
    Беба какање катастрофа овие 2 недели скоро и да не мочка.... Од вчера намали и со јадење не можам ништо да и дадам со шише не го сака..... Денес само спие разбуди се малце јади пак спија ..... Епа стварно не знам што да правам .. стимулација одма абе како не е трајно решение од кога е родена 5 пати сама има појдено само...... Педијатарот ми е на одмор ми кажува да одиме на emergency .....

3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Да не е во скок? Уште да не има жолтица? Од неа многу спијаат или едноставно мачно можеби му е од времево…Ако е спарно а облачно и моево иако е поголемо знае повеќе да спие…Иначе на топлово време и моево одбива млеко,морам со сила да давам зошто самото не бара

А за какање ти јади суви сливи за да прими преку млекото

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Жолтица немаше воопшто
    9 недели е утре 10 појма немам скок кога има искрено хахаха.
    Жешко пекол е не се диши над 49 степени ја туширам секој ден и тоа не со жешка вода него со млака ептен. За јадење катастрофа сабајле во 7 после дури во 11 и тоа ептен малце... Не ни бара да јади не ми се оди на итно на болница заболени со корона прима не ми се ризикува сега ќе одам во аптека па ако нема подобрување утре ќе барам друг педијатар сега не работат приватниве а оваа е на одмор сама е во клиниката ииии .....

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Ti i voda caj davase nesto?
    Bolje odi da ne dehidrira ako ne cica. Mojava po cel den e na cicka a doma poveke od 27 stepeni ne e pustam klima.

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Мамички, беба у сабота прави месец. Има блага форма на грчеви, повеќе гасови. Знам дека чајче од ким помага. На ексклузивно доење сме и никако нејке од ова чајов. Ќе го лапне шишето коа ќе види дека не е млекце се мршти и плука. Пробав и со лажичка да и дадам ама исто. Дали јас ако пијам ќе има ефект? И по колку да пијам дневно?

7. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Чај и давав ама не сакаше од шише па со лажичка сега купив друго шише ќе и дадам водичка ... Аман веќе и со ова. Жешково јас клима пуштам во друга соба да лади не се седи без клима иначе

8. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Да си ја спуштиш апликацијата за скокови, не за друго, бидејќи не сите деца ги осеќаат сите скокови, туку за да си имаш објаснување за определено однесување…еден од симптомите на сите скокови е или одбивање храна или барање повеќе…има скок од 7.5 до 9.5 недели од термин, пиши ми термин кога ти беше ќе ти кажам дали ти е во скок или спушти ја апликацијата

друго, дали полни пелени? Ако полни највероватно од жешкото и е однесувањето

Ако продолжи пример два три дена кога е будна константно реди ја на града нека трга…ако не сака пробај покасно пак…ама ставај ја на почесто

Јас мислам не е работава за на доктор, ако ти е на мисла носи си го бебенцето, сепак ти си знаеш

9. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.869
    Нормално е на два месеци да си ја реди раката како тупаница во уста? Мислев дека тоа покасно го прават во уста и е веќе два три дена вака ја приметив ,за јадење не е зошто и после цицање си ја реди во уста

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  10. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Да…околу два месеци почнува орална фаза дали прсти или цела тупаница зависи од бебето

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Ако можи име на апликацијата да ми кажеш....
    Иначе да ама не како претходно таа полни ама исто како да не полни ... За каки да не правиме муабет од саботата ме е покакана... Иначе термин ми беше 29.04.2021 .... Еден скок приметив и се јавив ми кажаа дека тогаш е само тогаш што бараше ептен храна не беше тргната од цицка .....

12. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Апликацијата е wonder weeks, се плаќа 3 долари еднократно, си внесуваш што ќе ти побара и пресметува таа се, ти кажува што да очекуваш и сл…иначе во скок сте, втор, скок + жешко = штрајк со глад…не се секирај, следи го бебето, ако не плачи, не е гладно, ќе помине скокот, ќе се врати во нормала :hug:

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    9.623
    И бебка моја исто имаше блага форма на грчеви ама јас чај не дадов, нити па нешто пиев. Избегавав само храна што може да ѝ прави грчеви и ѝ правев вежбички со ноџињата ѝ ги кревав накај стомакот за да се испрди. Можеш ти да пиеш чај од ким баш тука членки имаа пишувано дека помагало.

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Фала ти многууу премногу.... Ќе ја симнам обавезно не плачи за плачење се смее весела е гуга ама штрајков и не е баш интересен :shake::shake::shake:... Ајде нека и поминува нека се врати во нормала.... Уште еднаш фала ти гушки :hug::l:

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.649
    Допаѓања:
    40.154
    Женски, вие што давате АД, а доите
    Јас имам млеко, но не доволно. Ќе треба АД.
    Колку време после подој го давате тоа млеко? Не ми објаснуваат тука

16. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    И давам да цица па веднаш после тоа АД. Така ми кажа педијатарот. Ама мене ептен ми е намалено. Кога би дала само да цица, без АД, ќе издржи максимум саат ако е заиграна..

Да се дообјаснам, кога беше на екслузивно доење цицаше на 3 саати, ретко на 2ипол.

17. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903
    Ај уште едно мислење сакаме да земиме подлога за играње да ја легнувам од сега ќе и биде интересно ? 2++ или нареден месец?

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.394
    Допаѓања:
    33.780
    Да ѝ земеш. Штом на синче му е интересно 1+++, сигурно неа уште повеќе ќе и е. Не дека му држи внимание со саати, ама и 20тина минути се доволни.

На Bicka77, CareTee, doubleinfinity и 2 други им се допаѓа ова.
  19. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Фала ти мами... Тогаш да барам некое гледам дека почнува да ја интересираат некои работи почнува да ги пушта рачињата да не и се во тупаниче па си викам дека ќе почни и да фаќа играчиња.... Фала ти уште еднаш гушки до тебе и баткото најубав:l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    А ти се олесни кога нека е живо и здраво?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.