Секое бебе е индивидуално, некои порано, некои покасно. Нема правило, и не споредувај го ни со едно друго.
Затвори google мајка убаво ти пиша и членката. Секое бебе е различно. Не може по книга. Не значи дека ако пишува на 2 месеци ќе фаќа играче дека така ќе биди. Ни па дека ако не го прави тоа нешто не е во ред. Радувај му се на бебето. Син ми покасно зафаќа. Ако добро се сеќавам сигурна сум дека имаше 3 месеци еве го сега џандар прав е
Фала ви мами јас цела радосна Софи ја купив за да почни да фаќа освен вентилатор куклите обесени гардеробот и балоните Др не ја интересира ... Тоа е и дома ме караат
Уживај Кити има време и за Софи…ние сега ја зедовме на 5 и пол месеци дури…тој држеше и претходно ама му паѓаа…сега маста и ја вади
Ај и јас сега да прашам нешто. Зошто е толку позната Софи (жирафа е така?) и зошто сите баш тоа го купувате? Навистина прашувам, зашто навистина не знам. Прв пат една познаничка ми ја спомна дека ја има за ќеркичката купено и рече дека била скапа. Колку скапа? Ми беше непријатно да прашувам. И ако е навистина скапа, зошто? Не знам ни од каде се купува.
Ништо посебна не е. Глодалка од природна гума не мириса и е мека. Цена има од 900 и 1200. И некои поефтини од 350 ден ли беа во боја со мирис се тие. Ни едно ни друго дете не се залажа со неа. Се останато е во уста. Во аптеки ги има во зегин ги земав Што знам...бренд некој останат
Во зегин ја има мислам. А и јас искрено незнаев за неа до пред некој ден, кога една другарка ме праша дали сакам да ми ја купи. Т.е дали ја имам веќе, за да не давала пари за џабе оти била скапа и мене ми рече.. околу 1000ден... Јас кога слушнав коса ми се крена за глодалка толку пари.. А што е толку посебна незнам и јас
Од кога се среди столицата кај вас што имате бебиња што не какаа редовно? Знам дека е нормално кај бебињата што не цицаат по повеќе дена. Ама 5+ е, или еднаш неделно кака, или после 9/10 дена. Два пати на 10тиот ден клизмичка и имам ставано. На ексклузивно доење е. Се надевам кога ќе почнеме со цврста храна ќе се среди малце.
Не, со цврста храна почесто имаат запек.Јади повеќе овошје и храна богата со влакна. Нешто ОТ другарка блиска ми се породи со второ детенце и сакам да и пратам нешто поклон како торта од пелени и други ситни работи.Од тука ако пратам бебето ќе направи два месеци.Дали имате некоја страна која врши достава и има вакви работи?Не знам ич за Мк како одат овие работи.Нешто идеја што ви носат?
Девојки бевме на плажа денес си дојдовме дома ај да се искапиме. Додека се капевме ми се расплачи што никогаш не и се случило. Ај си реков топла ладна вода не бе не е тоа дете липа не се смирува... Окцето ај си реков од шампонот и има влезено се најди заспа. Станува окото црвено внатрешно како перде направено , ајде зедов камилица и капнав го исчистивме ама еве пак и е така не како претходно ама .... Отечено и е малце мислам дека е од песокот ама не сум баш сигурна. Педијатарот њ на одмор не знам дали да барам утре или да ја чистам со камилица ?
Мене педијатарот, во една прилика, за големата кога беше бебе ми рече никако камилица во око. А да ме прашаш зошто, не знам.
Фала ви на одговорите утре одиме на педијатар секако сега е заспана ја гледам на капакот од окцето како вцрвенето е како круг ми е страв гној да не направи до утре.... Во капењето ми се расплачи толку многу што не можев никако да ја смирам
Koja e podobra pavloviceva za novorodence od dr. pavlovic ili taa od eurofarm sto ja prizveduvaat nivnata?
Од кога почнуваат бебињата повеќе да де смешкаат и да воспоставуваат подолг контакт со очи? Знам дека секое бебе е различно меѓутоа малце се загрижувам мојатата има 2 месеци ( 10 недели) се смешка гуга малце сма не гледа толку многу во мене. Ако укуцаш на гугл одма се најлошо па да ве прашам вас за отприлика кога
Pa ne ukucuvaj na google nego na viber na pedijatarot Iskreno ne primetiv koga pocna da ne gleda vo oci,mojata e skoro 3mes. Se smee od prv den posle sekoe cicanje i vo son-toa mi e najjako. Sega guga,se smeska,pafta so race noze,vika koa neso ne i e pogodeno, se smee koa ja zanimavas...