ние имавме 3 контроли од излегување од болница до 1 месец, така да ако ти е неколку недели бебето, можно е да мисли јули. јави се утре рано кога отвораат за да не одите за џабе ако се работи за август.
Го легнеш бебчето на страна, потпреш на грбчето перница, да не ти иде назад. Ќе легнеш покрај него и ти на страна, градата спрема устето на бебчето. Перница за тебе да не се укочиш и ќе си цица и ти раат. Мојата така само цицаше во 3ти скок. А сеа ми бега, ќе се изврти на другата страна, па пак бара цице накај мене, па пушта и пак така се смее
Пробувам 2 пати да се измолзам ама на крај на ден и не успевам ништо да извадам ,а насабајле само тече.А за доење лежечки еве сликичка,ќе наместиш бебе...ќе истегнеш града и се успева
@Lea.Messi а како знаеше дека треба и ад,педијатар ти посочи?Јас од болница излегов минатиот понеделник ми кажаа контрола кај педијатар за една недела,се јавив кај педијатарот ми вика ако е се во ред јаде,кака...папочето,рано е за преглед ,вие колку време после излегување од болница бевте?
Ние уште не сме излегле,ама можам да замислам што ќе биде ,важно ми е само да е најадена,сум немала прилика да се измолзам навечер пробувам а тогаш сум исцицана или цело време треба да имам во изобилие?
Така ми кажа педијатарот, прво да нудам града па после ад Бевме на педијатар кога беше 15 дена бебушот, така ми закажаа на излегување Го измерија, папоче му исчистија и пробиотик ни дадоа Сега во четврток пак ќе го носам само кај др педијатар за да го земеме за матичен
Мене во среда ме пуштија дома, во сабота бев на прва контрола па после другата среда на втора па третата ни ја закажаа после недела ипол. Сега наредно сме коа ќе наполниме месеципол. Ова за Ремедика. А за доење во лежечка изглеа функционира само на помали гради. Ја со моиве огромни нема шанси да се наместам. Пробував неколку пати нема шанси. Фудбалска топка и cross cradle hold само можам. @Oneo и ти вака мами или?
Јас на перниче ја местам градата, и него го местам на иста висина,зад него перница да неможи да се врти и нема мрдање. Јас сега на жешково само со лежење го дојам дење, а ноќе во раце, како топка хаха..
Ќе одам и јас порано дефинитивно и онака никаква насока не ми дадоа од клиника,све од форумов и од другарки учам За доењево лежечки потруди се ќе најдеш позиција
Да си отидеш, најубаво. А за доењево ако не сега коа ќе подпорасне па сама коа ќе си ја мести цицката ваљда ќе се погодиме. До тогаш ја ќе дремам дур она цица и така
На беба уште му нема паднато папоче. Во болница ми кажаа како да го третирам додека да падне ама заборавив да прашам што треба да правам кога ќе падне. Ќе крвари ли во моментот кога ќе падне, што да му ставам?
Кај нас изгледа почна оралната фаза. Сѐ што ќе дофати со устата шмука, за рачињата па веќе... Кога го ставав на меше порано го подигаше главчето, сега подлактицата си ја глода. И ако го ставам на града, не одбива, си цица. Единствено се нервира ако многу му шприца млеко и тогаш прави цицни-тргни се, па пак. Ако не шприца, си цица и знае да си поврати и пак да продолжи со цицање. Дури и во сонот "цица". Кажете ми како распознавате дали се гладни или не? Да се поинакви условите кога имаше некој 'ред', можеби би знаела да препознаам, ама сега сме во втор скок и почесто е на града.
Здраво. Како сте сега, дали има подобрување? Сте погледнале ли подетално за рефлукс кај бебиња? Можеби за тоа се работи. Доколку сеуште го имате истиот проблем спомнете го ова на педијатарот.
Значи вчера дома прва вечер од болница ... се побудалев. Као имав млеко во болница, среќа што купив дохрана... бебулево 2,3 пати цицаше од двете гради по 15,20 минути и пак не заспа. Му дадов два пати по 30мл адаптирано и пак не заспа, беше какан го пресоблеков два пати. Ама работата беше што не плачеше туку беше кенкав... и стварно не знам на крај како заспа.. му дадов цице пак и на циџе заспа. Не цуцла, не думкање ништо не помагаше до 4 сабајле. Откако заспа си спиеше до 6.30 и морав да го разбудам пак за цицање... Имала некоја вакво искуствооо? Збеснав .... П.С - како ги облакате сега на оваа температура? Моето е со шпикознички по долги... да не му е од топлото, па да е кенкаво?
Nova sredina, nova temperatura. Moze mu bilo toplo, ako noselo i corapcinja i rakavicki uste potoplo. Ne mu stavaj toa. Obicno prvata nedela doma koga gi nosime od bolnica samo spijaat, isto kako da se nema doma bebe, ama ova tvoevo od prv den nesto mu smetalo. A go izbanja? I jas po dolgi shpihozni go oblekuvav prvite denovi, strav mi bese so kratki odma, ama ovde sto ve citav site po kratki, i jas taka napraviv, probaj vecer so kratki, samo togas corapcinja da stavis
Не го избањав, од болница ми рекоа денес да го бањам... ај баш ќе видам денес после бањање како ќе биде...