Поминувам потполно низ истото и за џабе само се мачам место рака да подметнам цуцла, многу потешко ми заспива а со цицањето изгубив ред пред тоа ми јадепе на 2 саати сега мн лето бара и побрзо... Дали повеќе ти плаче за во раце или тоа не е до скокот сум си го разлигавила?
Verojatno od domasna prasina plus suv vozduh od klima e zatnato. Moze da zemes navlaznuvac, da go drzis malce vo kupatilo na parea ili na stapce za usi kapni majcino mleko i podzacisti go. Malo ti e za aspirator mozes belja da naprais. Ili zemi si kapki spricni mu malce. Nekoj pisuvase i sitno seckan kromid da mu stavis do nego da se rastece ama ne mi e probano toa
Ima sekret vo povrakanicata i mu krci noseto koga dishe, na spienje mi hrci. Pa zatoa mislev so aspirator da mu izvlecam mrsuli, ne moze ni da cica na raat. A so pumpica obicna smeam ili i za toa e rano?
Povraka ili bljucka? Ako povraka mlazovi vidi si so pedijatar. Mojata doktorka rececda izbegavame toa da go koristime
Повраќа млазови ама тоа е после подој затоа што се прејадува и капачето на желудникот му било лабаво, не е од конкрртна ситуација испровоцирано.
Не да плачи за в раце... Не спие денски никако поинаку освен в раце. Не знам на каков начин не пробавме, не и не. В раце и тој шо го држи исправен да е, да не лежи. (јас се тешам дека е од скокот, а не дека е разгален ) Сношти од 21:30- 2 по полноќ се заспивавме. Направивме рутина пред спиење, заспа сам в креветче, дури и чудно ми беше. Ама 15 минути, после почнаа фестивалите. Борба ко со лав. И не онака да е кенкав ко обично, расположен, распеан, изнасмеан.. Прв скок истеравме некако, овој многу полошо. Само што ќе помислам на 4ти,5ти,6ти косата ми се крева.
Не може да биде разгалено толку мало бебе. Менуваат, скок, регресии во спиење, топло/ладно, сакаат близина, нежност...
Лелеее исто скрос, исправен и заспива во раце ама и свртен да гледа на околу и не смееме да седнеме или стоиме, мора шетање . А секоја вечер од кога е ваков заспива, се буди и после оди па презаспиј го, маки тешки! Заспивање кога е уморен и му се спие уште потешко, во раце го земам и се бутла со мене, клоца и вика и само употна ако сум се подсмирува полека и ќе затвори очи, таман мислам заспал тој веќе ме гледа со широко отворени очи Колку време треба да трае скокв или нема тоа правило?
Исто. Ако се изнервира мавта со раце, нозе, настроен за тепачка. E, ваков е Овој скок е 2 недели. Од средина на 8ма до средина на 10та недела по due date. Така барем апликацијата ми го дава. Ќе преживееме. @Naatashka123 од средината на 5та до средината на 6та недела. @A.n.g.e.l.a.V најсакани и најгалени ни се. Љубовчиња
Можно ли е кај мојов да се јавуваат порано од тоа што дава апликацијата? Он е 8ма недела а веќе една недела е вака... исто и првиот како да му почна уште во 4та...
Колку има бебе? Ако е многу мало не се користи аспиратор. Нас околу 3-4ти месец ни препишаа низита спреј и бекутан морска сол. И тогаш ми рекоа да не користам аспиратор кога и се растече нос околу 7ми месец земав на Чико еден ама не е електричен. Врши работа. И синомарин спреј е многу добар ама провери дали смееш зависно од возраста на бебето
Можно е, кај некој порано, кај некој покасно почнува. @Naatashka123 можно е и да не го осетиш. Јас 1ви и 2ри скок дека со грчеви бевме уште не ги сетив. Од 3ти не сакаше да јаде се додека не почна сеа 5тиот
Dali e do skok dali deka idat gorestini i nie sinoka maka macevme. Na kraj zaspa na bracen so drzenje za race guskanje i posle saat vreme otkako ja vidov so racete vo vis ja prefril vo krevetce....toa bese okolu 1 po polnok a vo 9 veke bese banjata. Prvo nejkese da cica vristi na cicka mislis tabasco sos tece pa podzaspa fati nekako strogo stoecki so ljuljanje pod aspirator....abe haos...denes odime na odmor stoznam sto ke bide