На колку време ги бањате бебушите? Секој ден? Јас досега секој ден, но друг педијатар сега ми вели на два до три дена
Имам прашање во врска со какањето.Од кога почнуваат да намалуваат со какање? Првата недела ми какаше по 5-6 пати на ден, сега ептен намали, по еднаш на ден и еднаш навечер.Докторката ми рече дека ќе се намалува како ќе расте, но гледам дека има гасови и дека се мачи да се искака.Не знам дали тоа е проблемот што помалку кака.Бебе е 26 дена.
Јас секој ден ја бањам но под чешма, како што ми покажаа во Ремедика и гледам да биде кратко.Ова зарадаи папчето, зашто сеуште не и затворено како што треба.Гледам дека и е полесно откако ќе ја избањам и веднаш се смирува.
Секој ден на почетокот до 6-7ми месец, сега некогаш преку еден ден, некогаш секој ден. Не користев купка и шампон секој ден, може затоа ти рекол педијатарот дека им се суши кожата. Моето бебе беше со атопичен дерматит па ми препорачаа така да прерипнувам користење на купка/шампон и ја мачкав со стелатопиа после секое бањање.
Мое бебе преку 2 дена, го одмивам секој ден под чешма. Ќерка ми ја капев секој ден во декември родена, второ дете кога ќе му се посреќи
И мене од болница ме советуваа да не го бањам секој ден, исто на 2-3дена. Но јас го бањам секој ден, па на жешково и 2 пати денот, го потурам само со вода да се освежи и поубаво си спие. Јас се туширам секој ден, не па него да го оставам така, греота е, се поти и тој. На зима можи преку 1 ден да го бањам,не знам.
И јас ја мијам секој ден под чешма и кратко, не користам досега купки, шампони... И да, откако ја измијам се смирува и веднаш ми заспива, а и лето е мислам дека баш ја освежува. Ама ме замисли па затоа теков да ве прашам, но ќе си продолжам секој ден ко така
Ја на 2 дена ја бањав кога се роди, совет од болница. Сега на топлиниве секој ден бањам, еден ден со купка, еден ден без, само како туш...
И јас ја бањам секој ден. На температуриве јас по 3 пати се туширам не па неа. Ние веќе почнавме во кадичка да се бањаме. Јас ја држам тато ја мачка со Еуцерин маслената купка. После ја потураме со чиста вода и ја мачкам со Еуцерин лосионот. Кожичето и е супер од Еуцеринов, нити и се суши нити ништо, ептен мекана е. На почетокот коа се лупеше 2 дена со Еуцеринот и и помина.
Ај и тука да прашам. Цел ден 37.4 имам температура иначе. Болката ми се смири ама уште ми е мачно. Претпоставувам дека е од млекото ама сепак. Сте имале вака мака??
Да, додека цица некогаш мислам на чело пот има. Душичка. И уште да не ја искапам Ние сме 28дена, сеуште само со вода и јас, ама деновиве ќе почнам и со некоја купка си велам. И да ја пробаме кадичката
I jas skoro sekoj den ja banjam, imam preskoknato 2-3 pati, deka zaspana mi bila. Isto so Eucerin maslena kupka, pod cesma vo kujna. Objasnuvav pred nekoj den kako 34 dena e moeto, se kaka isto kako na pocetok, sekoe menuvanje na pelena kakana e, 6-7 pati sekako.
Па дека велат додека да падне папочето и затоа и под чешма јас и без купка, но и побрзо ми е некако хахаха иако неа брзо и падна. Инаку додека наместам када, купки, триста чуда
Mene i pedijatar i ortoped mi kazaa ednas na dva tri dena da ja banjam ama nema sansi na ova toplo taka da praam, sekoja vecer pred spienje si ja banjam
Мојов не спие бре преку ден толку. Дремки од по пола саат и еднаш ако завлече така подолго. Ама не е нервозен кога ќе стане. Предходно се напињав со тие прозори на будност, па колку да спие, па кога е цицан и треси бебе натаму наваму оно не сака да спие си разгледува се смее и почнува нервозен да биде зашто го форсирам да заспие. Сега гледам само да не е гладен ама пак излегува дека во тие 2-3h спие пола саат. Кога му се приспива закенкува му давам цуце или ќе го галам и заспива. Иначе какво е тоа бањање на топлово преку два три дена...Мислам газе се мие цело време, а цел неколку пати и навечер со коса и купка зашто моево е мече. Кога ќе го внесам во купатилото па тоа воодушевување па тоа скокање од радости хаха
Секој ден, со купка/шампон и масажа со лосион. Откако почнаа жештините 2 пати дневно, секој ден. Одмивање газе после секое какање (ако сме дома). Во овие 2 месеци само еднаш се има случено да не го искапиме, а тоа беше оти касно се прибравме, а тој беше заспан. Отприлика после 1 месец намали со какањето. Му се смени и бојата и конзистенцијата. Нормално е како расти да намалува со какање, а бебките што се на доење може да не се покакаат воопшто мислам до 14 дена се смета за нормално. Не се секирај.