Mu gi vadis so pumpa? Mojava na 2-3 dena taka i se puni nosot so suvi mrsuli i na more sme i pak isto. Jas probuvam i so stapce za usi ama ne gi fakam sekogas. Prvo prskam sinomarin i posle so stapce. Sledno mi e vo more da ja potopam ili kromid do glava da i bapnam pisuvaa brkal rabota
Lelle na mojava onojpat i proveruvav krvna slika se otkorna od placenje dusaa ne mozev da ja smiram nikako, drhtese do doma
Za krv od prst? Jas i bapnav cicka vo usta ne primeti deka ja bockaa i toa morase 2 pati ne istece dovolno
Нас од ноже ни земаа ама беше ептен мала 3 дена само имаше абе глас не пушти како да не ја ни боцнаа е потоа пак мораше оти не течеше како што треба тогаш поплачи ама е ништо со споредба од ова сега
На бебуш му падна папочето вечер, конечно. Дали сега смее пелената да се става нормално? Да не ја подвиткувам веќе или да почекам некој ден?
Лелее можеш ли да ми кажеш како изгледа папочето кога ќе падне? Нашето уште не е паднато, 12 ден сме. Ми е страв дека е како поткинато... така треба да биде? И после тоа треба да има раничка? Или?
Патронажна ти дојде? Ако не, јави се ти, најубаво ги средуваат папчињата. Нас 6ти ден ни падна, ако е како поткинато. Кога ќе падне, не треба да крвари и да има како слуз
Па јас се породив во Систина и ми рекоа дека нема патронажна ради ковидов ... иначе бевме во пон на педијатар рече океј е, само да го вадам малку повеќе надвор да не се плашам и да го чистам. Мислам јас секако си го чистев во 70% алкохол... и вчера беше како поткинатко и викам супер ќе падне кај и да е, кога гледам денес како залепено ...
И неговото веше така. Како на конче да виси. Му падна кига го кренав, само го видов на нога. Немаше ништо внатре во папочето. Инаку гледам на бебево му како затнато носе. Дише добро ама ми звучи како да е затнато и баш доста кенка. Дали и како успеав да го настинам за 17 дена не ми е јасно. Му ставив капка физиолошки, а аспираторот како да е голем за ноздрвите. Што друго можам да направам?
Исто сме, мислам не се настинати, туку им пречи нешто во носето. Ако го доиш капни му малку млеко, ќе кивне и ќе му олесни (совет од патронажната @Lili90 и јас сум во приватна породена, нема врска со ковидот, така велат сега дека дефицит на сестри е. Јави се во матичната подрачна амбуланта, ќе ти кажат