Не се препорачува кенгур за бебе. Јас прашав ортопед ми рече ако многу сакаш треба да гледаш колковите да имаат убаво лежиште, да не висат нозете. Исто ми рече зарем не ти беше доволно 9 месеци да го носиш, сега зошто да го оптоваруваш телото со тежина. Има количка за шетање. Сепак одлуката е твоја.
@Oneo @MilaSs12 @forumce не ми треба за шетање , кратко за низ дома. Морам да го нахранам малиот, да потсредам да направам за јадење, а сама го правам тоа. Син ми ако плаче таа и тој се завзема и затоа ја држам во раце од причина да не смирувам две деца. Знам дека не се препорачува затоа сакам да биде барем некој квалитетен,би дала и мало богатство. Морам некако да се снајдам низ дома А гледам и дека е доста силна, си ја крева и врти сама главата ,дури и се поместува низ кревет а за ден правиме цел месец.
Женски ние денес сме еден месец, незнам дали е скок ама последниве два дена само бара да цица, мислам на еден час дури дека бара, и ноќе ми станува на 2ч, А знаеше некогаш и повеќе од 3ч да спие. И почнува да плаче со солзи дури, да пишти... Грчеви не се, зошто постојано е со отворена уста.. не е гладна знам, зошто си повраќа често и гледам дека имам млеко... Незнам како изгледа скок и дали е тој во прашање .. или само од жешково е вака сменета или незнам..
Незнам дали е скок, не се разбирам во тоа ама можи е жедно што сака толку на града. И моето исто дење бара многу често да цица, јас го препишувам тоа на жешково, бебе е жедно. Па и ние не седиме на овие жештини еден час без вода.
Женски ме интересира со бекутан шампонче ја капиме ,можно ли е да ја печи на очињата? После капење обавезно плачи и очињата и се црвени во текот на капењето си чути ама после тоа премногу плачи,можно е да е од шампонот?
Кога првото ми беше бебе пред 4 год многу мајки се жалеа од бекутан.Лут бил. Зошто и ставате вода на очите, гледајте да не и ги мокрите, така помалку ќе плака.Мијте и ја косата полека на назад.
Јас гледав до кај 4000 се најскапите на чико. Би зела макси кози ама нема, барем нема кај нас. Да, смени козметика. Хип е малку поскапа а 100 пати подобра козметика.
Апсолутно не се исти, не ми е јасно зошто така ти рекла Пробиотик си е пробиотик, за подобрување и одржување на цревната микрофлора. Колиеф е коензим ко-лактаза кој е потребен за да се свари и разложи лактозата во млекото. Ко-лактаза има во мајчиното млеко ама не секогаш е доволно. Некои бебуши се со поосетливи мешиња и не им се вари убаво млекото и им прави грчеви, затоа и се дава за против грчеви. А ако ти требаат капки за грчеви, земи ги или тие на бекутан за грчеви или инфа калм оил. Тие имаат и еспумисан во нив и ги намалуваат и гасовите.
Тоа е Натке, скок. И ја пишував пред 10тина дена, незз дали ме читаше. Ќе ти дреме поише на цице неколку дена а тебе ќе ти надојде уште толку млеко пошо се зголемува побарувачката Издржи, овој бил најлесен и краток којзнае шо не чека понатаму
Ne sme spieni cela nok, cel den. Smenivme lokacija, vikam od vozduhot ke spie, ne. Cel den v race zaspiva odma, legnija se okokoruva. Tesko na bebevo. Lea: probiotikot Bio gaja i Colief ne se za ista namena, davaj gi dvete bez gajle. Iva: ne ne plasi za 4ti skok, nie uste vroriot go iskusuvame Lovely: bekutanot pece, smeni go, jas Eucerin maslena koristam, ic ne pece, ne sozdava korupki vo glavceto, kozata premazna. kengur valjda posle 3 ti mesec, a New mommy zasto ne ja stavis vo relakstarot dodeka go sreduvas drugoto? Jas taka pravam
@NewMama мене па напротив педијатарот ми препорача марама, затоа што така ќе осеќало бебето блискост. Моето е доста темпераментно и место не го држи, буквално од кога се роди, а и исто главчето од многу мал го држи убаво. Марама кај мене не успеа, пробав. Количка исто легнат не сака, сака да гледа цело време. Завчера купив кенгур, вчера имавме успешна прва прошетка со него и се надевам дека ќе успееме со кенгур. И јас долго барав убав кенгур, се одлучив за Baby Björn, не знам дали ги има кај нас. Инаку три месеци е бебе. Марамата се мести за правилно држење на главчето и колкчињата и се користи од 0+, а исто и кенгурот. Кај мојот има дел за пуштање, за потпора на вратот доколку има потреба, така да, мислам дека можеш да најдеш добар кенгур/марама сигурен за употреба.
Кога ќе почне бебе да јаде цврста храна. @NewMama Јас прашав кога бевме на 3 месеци на контрола ми рече слободно можеш уште подобро за колкчињата. Нормално додека не ја држи стабилно главата свртено кон тебе. Моево пробав не сака да чуе за свртено, сака да гледа напред па ќе пробаме поголема дали така ќе сака
Првиот кај нас плачеше и не цицаше со сила и давав ама беше краток, вториот, третиот беа полесни ама затоа четвртиов крај нема најтешкиот до сега. Среќа веќе сме при крај па ќе видиме како ќе биде после скоков.
До кога давате пробиотик? Нас матичниот ни го прекина не морало веќе да и давам а скоро три месеци е па ми е чудно дека ни го прекина