1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Не се препорачува кенгур за бебе.
    Јас прашав ортопед ми рече ако многу сакаш треба да гледаш колковите да имаат убаво лежиште, да не висат нозете. Исто ми рече зарем не ти беше доволно 9 месеци да го носиш, сега зошто да го оптоваруваш телото со тежина. Има количка за шетање.
    Сепак одлуката е твоја.

На dromka и Barbie*world им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.370
    Допаѓања:
    42.754
    Е да, кога бевме на 4м на контрола ја прашав ортопедот

3. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.087
    @Oneo @MilaSs12 @forumce не ми треба за шетање , кратко за низ дома. Морам да го нахранам малиот, да потсредам да направам за јадење, а сама го правам тоа. Син ми ако плаче таа и тој се завзема и затоа ја држам во раце од причина да не смирувам две деца. Знам дека не се препорачува затоа сакам да биде барем некој квалитетен,би дала и мало богатство. Морам некако да се снајдам низ дома :sweat:
    А гледам и дека е доста силна, си ја крева и врти сама главата ,дури и се поместува низ кревет а за ден правиме цел месец.

На azelea, Маја Т, Larahappy и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.439
    Женски ние денес сме еден месец, незнам дали е скок ама последниве два дена само бара да цица, мислам на еден час дури дека бара, и ноќе ми станува на 2ч, А знаеше некогаш и повеќе од 3ч да спие. И почнува да плаче со солзи дури, да пишти...
    Грчеви не се, зошто постојано е со отворена уста.. не е гладна знам, зошто си повраќа често и гледам дека имам млеко...
    Незнам како изгледа скок и дали е тој во прашање .. или само од жешково е вака сменета или незнам..

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Незнам дали е скок, не се разбирам во тоа ама можи е жедно што сака толку на града.
    И моето исто дење бара многу често да цица, јас го препишувам тоа на жешково, бебе е жедно. Па и ние не седиме на овие жештини еден час без вода.

На dromka и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  6. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.869
    Женски ме интересира со бекутан шампонче ја капиме ,можно ли е да ја печи на очињата? После капење обавезно плачи и очињата и се црвени во текот на капењето си чути ама после тоа премногу плачи,можно е да е од шампонот?

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    34.714
    Кога првото ми беше бебе пред 4 год многу мајки се жалеа од бекутан.Лут бил.
    Зошто и ставате вода на очите, гледајте да не и ги мокрите, така помалку ќе плака.Мијте и ја косата полека на назад.

На dromka и lovely91 им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.370
    Допаѓања:
    42.754
    Можно е. Пече на очите тој

На dromka и lovely91 им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    19.082
    Јас гледав до кај 4000 се најскапите на чико. Би зела макси кози ама нема, барем нема кај нас.
    Да, смени козметика. Хип е малку поскапа а 100 пати подобра козметика.

На azelea, NewMama и lovely91 им се допаѓа ова.
  10. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Апсолутно не се исти, не ми е јасно зошто така ти рекла (facepalm)
    Пробиотик си е пробиотик, за подобрување и одржување на цревната микрофлора.
    Колиеф е коензим ко-лактаза кој е потребен за да се свари и разложи лактозата во млекото. Ко-лактаза има во мајчиното млеко ама не секогаш е доволно. Некои бебуши се со поосетливи мешиња и не им се вари убаво млекото и им прави грчеви, затоа и се дава за против грчеви.

А ако ти требаат капки за грчеви, земи ги или тие на бекутан за грчеви или инфа калм оил. Тие имаат и еспумисан во нив и ги намалуваат и гасовите. :sun:

На Naatashka123, Lili90, Маја Т и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Тоа е Натке, скок. И ја пишував пред 10тина дена, незз дали ме читаше. Ќе ти дреме поише на цице неколку дена а тебе ќе ти надојде уште толку млеко пошо се зголемува побарувачката :sun:
    Издржи, овој бил најлесен и краток :rofl: којзнае шо не чека понатаму :lol:

На Ula, Solen☀, Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    4ti e haos poluduvam

На kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Ne sme spieni cela nok, cel den. Smenivme lokacija, vikam od vozduhot ke spie, ne. Cel den v race zaspiva odma, legnija se okokoruva. Tesko na bebevo.

Lea: probiotikot Bio gaja i Colief ne se za ista namena, davaj gi dvete bez gajle.
    Iva: ne ne plasi za 4ti skok, nie uste vroriot go iskusuvame :o
    Lovely: bekutanot pece, smeni go, jas Eucerin maslena koristam, ic ne pece, ne sozdava korupki vo glavceto, kozata premazna.

kengur valjda posle 3 ti mesec, a New mommy zasto ne ja stavis vo relakstarot dodeka go sreduvas drugoto? Jas taka pravam

На kostovaivana, Lea.Messi, Iva Mitrevski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    10.402
    Кojа цена се капките?

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    I biogaja i colief bea okolu 700den ako ne se lazam

16. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    5.214
    @NewMama мене па напротив педијатарот ми препорача марама, затоа што така ќе осеќало бебето блискост. Моето е доста темпераментно и место не го држи, буквално од кога се роди, а и исто главчето од многу мал го држи убаво. Марама кај мене не успеа, пробав. Количка исто легнат не сака, сака да гледа цело време. Завчера купив кенгур, вчера имавме успешна прва прошетка со него и се надевам дека ќе успееме со кенгур. И јас долго барав убав кенгур, се одлучив за Baby Björn, не знам дали ги има кај нас. Инаку три месеци е бебе.
    Марамата се мести за правилно држење на главчето и колкчињата и се користи од 0+, а исто и кенгурот. Кај мојот има дел за пуштање, за потпора на вратот доколку има потреба, така да, мислам дека можеш да најдеш добар кенгур/марама сигурен за употреба.

Последна измена: 15 јули 2021
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    10.402
    Мислев на биoгаjа и инфа калм oил :D

18. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    Кога ќе почне бебе да јаде цврста храна.

@NewMama Јас прашав кога бевме на 3 месеци на контрола ми рече слободно можеш уште подобро за колкчињата. Нормално додека не ја држи стабилно главата свртено кон тебе.
    Моево пробав не сака да чуе за свртено, сака да гледа напред па ќе пробаме поголема дали така ќе сака :)

19. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    Првиот кај нас плачеше и не цицаше со сила и давав ама беше краток, вториот, третиот беа полесни ама затоа четвртиов крај нема најтешкиот до сега. Среќа веќе сме при крај па ќе видиме како ќе биде после скоков.

На kostovaivana и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  20. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.869
    До кога давате пробиотик? Нас матичниот ни го прекина не морало веќе да и давам а скоро три месеци е па ми е чудно дека ни го прекина