Исто и јас. Страв ми беше да не фати ќерка ми која не е вакцинирана и решив да не му ја ставам на малото. Од една страна ми олесна, но од друга ми е шубе. Ама што е тука е...
Бебе е 4++, сеуште и ја пеглам целата облека, буквално се. Планирам до 6 месеци се да пеглам а потоа само бодињата, останатата облека не. Каков е вашиот став за ова и како практикувате да правите?
И јас се пеглам, и планирам да пеглам уште многу Сепак прашина надвор има, прашокот ако е јак мириса итн. Вака со пеглање дезинфекција правиш. Јас и нашите ги пеглам, гаќи, чаршави, крпи се. Некој ми вика будала сум, секако чаршавот ќе се истуткал одма, мене ми е поубаво пеглани и здиплени како што треба. Похигиенски. Така да ја сум за пеглање и подолго
Јас пеглам и облека и лигавки и тетри, и планирам да пеглам уште долго, не ми одзема многу време, не ми е тешко па зш да не
И јас пеглам буквално се до чорапчиња дури беше поладничко и пеглав. За време не ми одзема ич некој ќе ја погледа за 30 мин полна машина ми е испеглана сепак се ептен малечки. И јас пеглам и крпи и гаќи и се буквално наше и мене ми е похигиенски.
Со првото пеглав до година се до чорапчиња, исто и сега планирам до година и доста е. Инаку не сум од тие што пеглаат се, за нас ништо не пеглам, нормално пред излегување тоа што носиме. Губење на скапоцено време ми е пеглањето искрена да бидам .
Иста сум и јас, буквално се што користи она пеглам. И бањарките. Баш како што вика @KittyCat:) за помалку од половина час цела машина ми е испеглана. Баш сакав да слушнам и други мислења. Фала мајки. Ќе си се пегламе уште некој период. На жешково е мачно малку, после кога ќе залади ќе биде полесно.
Јас уште пеглам на ќерче што е 5 год, не па на бебе. Иако ми се сушени и во сушара , пак пеглам.Не можам детето непеглано да го пратам на градинка исто и бебето.Може сум вид во изумирање ама еве си пеглам .
Секоја чест Ава, , не верувам дека јас до тогаш ќе и пеглам се. До една година може, понатака само бодиња и долна облека маици гаќи, и секако кога ќе треба да е дотерана.
И јас пеглам сѐ за синче. И мразам да пеглам, па со либе се менуваме. Особено тетрите ги мразам, најмногу време ми одземаат. За нас пеглам само работна униформа, гаќи и блузи/кошули. Не пеглам пижами, постелнина итн. Уште тоа ми фали и да скренам. (ова оти мразам да пеглам, не дека има нешто лошо за тие што си се педантни и сѐ си пеглаат).
@IRBBB Аии мене па тетрите, постелнината ми се омилени. Само право нема ништо милина за пеглање. Ги обожавам, и секогаш на крај ги оставам со мерак да го завршам пеглањето.
И јас се му пеглам до чорапчиња. И нашите исто се пеглам алишта, крпи, постелнини... Мора се да ми биди под конец, не можам да функционирам поинаку.
Исто. Ако ми е се под конец, функционирам и насмеана сум. Ако е растурено и за чистење намќор сум и сите ми се криви. А за растурање најмногу јас растурам Сега дека сум кај мајка, не сум била во станот месец дена планирам жена да викнам за генералка
Прави се, ама најмногу време одземаат. Надвор 1000°, хормоните мои уште 1000° плус пеглата Уствари ако не пеглаш по многу тетри, океј се. Јас со мојов што повраќа секоја машина ми е со 20+ тетри. Среќа, сега еднаш неделно пуштам, ама до пред скоро повраќаше премногу, го преслекував 100 пати на ден и пуштав по 2-3 машини неделно.
Хаха.. Даа, и јас. Да сум нешто нервозна и мм ми вика ајде најди нешто пеглај, те смирува хахаха. Јас бебето го заспивам и даската наместена и си пеглам до него Со мојте дури живеев, 5 луѓе бевме и пеглав се не сега за 3ца хаха..
Ја накај 4ти месец почнав само боди и тетри да пеглам. Сега дека не и облакам боди туку ромпери и маички, тие ги пеглам, ма да нема осетлива кожа. Ќе видиме до кога ќе можам вака..
Turam u susara i ne peglam....use toa fali na zeskovo Da se dopolnam peglam ako treba toa sto se nosi da izgleda peglano da ne e zguzvano. Ama na beba rabotive se mali retko iskaca neso tolku zguzvano od susara.