И јас не пеглам, само првиот пат сите алиштенца и толку. Ги тресам пред пружавање и се исправуваат. Ни нашите не ги пеглам, ептен кошула нешто ако се мора.
И јас сум непеглачка. Пеглам само по потреба и за неа и за нас. Од сите домаќински работи само пеглање не сакам, а и не ме бива, едно бебешко боденце 5 минути го гланцам...
Не помодруваше ама првите два дена немоше самостојно да дише мораше да прима кислород бидејќи мене ми била заматена плодовата вода, а сите брисеви ми беа чисти во бременоста и фати инфекција на плуќата. Ќе биде добро си прима терапија не се секирај, а каналчињата ќе и се затворат со тек на време
Мајки вие што давате еспумисан капки против грчеви, како ги давате? На колку време? Кога? Колку капки?
Женчиња ве молам за совет, бебе ми е уште во болница, мене ме пуштија после пораѓај....што ми треба за бебе дома од реквизити....пример какво шише да земам и други ствари?
Ona chicco aspiratorot za nos vo pakuvanjeto imase 3 delcinja sto odat vo nosot direkt...tie dali gi perete ili gi frlate po koristenje? I kade se kupuvaat novi?
Добро е да имаш: -Топломер -Аспиратор за нос (најпрактичен е тој со црево и со влечење ) -Физиолошки раствор (за очиња и носе) -Цуцле (јас имам на авент во покушај сме да го прифати) -Шишенце исто имам на авент,ама од мајки сум слушнала дека ги фалат и нук и бејблав Ова ми текнуба за реквизити, барем тоа јас што користам
Мила нас изгледа во понеделник ке не пуштат и јас се мислам што ми треба разговарав со педијатарот ми рече цуцла со шише обичната на медела да ја земам дека тука со таа цуца обично малите бебиња таа ја прифаќаат, томпломерче термометар за водата обична цуцла лажливка пелени на бекутанче најмалите павличева, купка и тука беше се на бекутан друго ако ми текне ке ти пишам
Немам користено ништо на бекутан, но поназад некоја страна имаше пишувано дека ги печеле очите на бебињата при бањање.
Никако бекутан ги печи на очињата и јас пишував дека не се убави ,препорака за хип сега го користиме и супер е
Пелени, крема за мачкање на пеленска регија, шампонче за бањање, млеко за тело, 70 % алкохол за чистење на папочето, гази за да го чистиш папочето, има подлого за пресоблекување или ги викаат и болнички подлоги со памук се горниот дел, а долниот дел е како мушамче за кога ќе му соблекуваш пелена да не ти се измочка на кревет, мене многу ми се практични, цуцла лажливка и тоа моментално.
Во џамбо имам видено тљкви подлоги 2 во пакување одоздола мушама а горе памук/фротир и се перат. Или по аптеки има такви подлоги?
По аптеки мислам дека има самоза еднократна употреба. Такви за перење има и во Стружанка, Ситник и продавници за бебешка опрема.
Супер се тие од Џамбо. И за големата ги користев и сега. Маста им ја извадив, а се ко нови. Јас За еднократна употреба не сум користела.