1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    @Pacient srna бебиња на доење е нормално да не се какаат до 14 дена. Така некаде имам сретнато информација, еве Луна погоре пишала до 10. Во ред е.

@Bulibu од жешкото е. Утрово на синко му беше речиси потполно сува после 12ч.

@Zorickaaaaaaaa а да го однесеш кај поискусен ортопед, некој шо се занимава со таа проблематика? Има тема за ортопедски прегледи, читни таму, се вртат некои имиња на искусни ортопеди.

На Mom_3 и Bulibu им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    На мали му се направија гурелки на едното окце и му беше солзаво. Му го избришав со сува стерилна газа и засега ми се гледа океј.
    Матичната е на одмор до 19ти, па ако не се смири дотогаш, ќе го носам кај неа.
    Во меѓувреме, кажете ми како ги чистите очињата со физиолошки? На газичка само или има некој друг начин?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Имав и пред некој ден пишувано, исто е и кај нас. Веќе во паники сум со мочкањето, само памперс пратам, да видам дали си замислувам, ама не, навечер кај 7 ставам нова печена, сабајле кај 4-5 сеуште воопшто не е мочкана пелената :worried:. Врзува многу часа сон без цицање, ама и претходно беше така. Пробав и да нудам да цица почесто во ноќта исто е. Денес во 7 ставив пелена пред тоа цицаше пречесто, цицаше и после менување, заспа, стана поседи до кај 9 и пол, пелената скроз сува, еве го гледам сега уште е сува :(.
    Преку ден комотно можам со две пелени да поминам и нема да се преполни. Кака секој ден по еднаш барем, до три пати максимум.
    Го носев на мерење, напредува. Ќе го носам пак од понеделник. Веќе почнав да шизнувам :(

На Bulibu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    Моето е 1+++ и веќе две недели откако му сменивме млеко кака преку еден ден. Педијатарот смета дека е нормално ама и мене ми е чудно

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    И моето има така му ставав Тобрекс капки две недели без резултат, клоранфеникол маст исто без резултат. Сега мислам дека му се затворени очните канали и ми рекоа да му правам секој ден масажа на коренот на окото и да го чистам со камилица плус газички натопени во чајот да ги држиме неколку минути. Еве два дена како ставаме има подобрување. Претходно очињата полни со зелено жолт закоравен секрет

На dromka, kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    Ако има пак, в понеделник ќе го носам кај матичната за брис да му земеме и ако треба антибиотик.
    Нема гајле чај од камилица? Негде низ форумов прочитав дека не се ставало кај бебе, затоа реков со физиолошки да пробам ако има потреба.

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    Мене така ми кажа педијатарот и стварно одма има подобрување. А иначе правевме и ние брис и негативен беше. Можеш со физиолошки но и камилица нема да му штети, еве кај нас има позитивен ефект до сега

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Znam deka moze da teraat do 10 dena ama si vikam da ne e od promena na klima posto za nea ne e svojstveno nekakanjevo. Moze pa so vozrasta si doaga stoznam. Mojata e 3+,tvoeto kolkavo bese?

Ako e takvo belko i jas samo brisev nisto ne stavav,mislam deka solzite moze da probivaat. Sega veke e belko so solzicka mesano

9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    984
    А кога пробиваат солзите? :)

10. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Wonder weeks vika posle prv skok mada epten malce da vidis togas. Sega veke na 3 polni meseci koga ke se rasplace se gleda solzicka pod okceto ama mala kapka ne da tecat krokodilski:D

На mace89, Naatashka123 и Lili90 им се допаѓа ова.
  11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    984
    Која апкикација е таа? Може скиншот? :) мене сите такви во playstore ми се со плаќање :)

Прикачени фајлови:

12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Taa e de si ja plativ:)

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    984
    Аааааа епа доброоо. Да си ја платам и јас ако е добра :)

14. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Ќути синоќа еден бед филм кога почнав да си вртам у глава дека е дехидрирана (а нема врска):headbang:. Баш ќе следам денеска како ќе биде, сега чепкам мочкано е ама не којзнае колку.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Нас од раѓање ни беше запушен левиот очен канал од др препишано торбекс маст и торбекс капки - никаков ефект, после толку третирања, мачкања само со неколку пати масажа на окцето и без никаков третман и помина. Инаку матичната беше ми рекла за окцето ако сакам добро било еднаш дневно по една капка мајчино млеко да и ставам.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    5.251
    Ајде за брзо ќе се гушкате :inlove:.
    Јас памперс премиум земав...тие се баш малечки и павловичева.
    Само тоа имам.

Не знам зошто медела толку фураат, скапи некако..., толку се добри или?

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.335
    Едвај чекам да помине денес и утре само да е добро таа... Па незнам гледам се нешто медела користат дане праша колку е обична цуцла на медела?

18. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.813
    Имам и јас пишувано пред некој ден дека бев мн загрижена за сувите пелени на бебко, но со консултација со тетка ми која е акушерка во пензија ми рече доколку цица нормално како предходно нема проблем бидејќи преку потењето на жешково си ги вадат течностите. Заприметив кога е на поладно пак си ги полни.

На dromka и Bulibu им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    Ние ја имаме медела калма и џабе ја земавме над 1200 дем малото се давеше од неа. Сега користиме натурал авент и цицлите 1 и 2

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Brka rabota za skokovite

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.