@Pacient srna бебиња на доење е нормално да не се какаат до 14 дена. Така некаде имам сретнато информација, еве Луна погоре пишала до 10. Во ред е. @Bulibu од жешкото е. Утрово на синко му беше речиси потполно сува после 12ч. @Zorickaaaaaaaa а да го однесеш кај поискусен ортопед, некој шо се занимава со таа проблематика? Има тема за ортопедски прегледи, читни таму, се вртат некои имиња на искусни ортопеди.
На мали му се направија гурелки на едното окце и му беше солзаво. Му го избришав со сува стерилна газа и засега ми се гледа океј. Матичната е на одмор до 19ти, па ако не се смири дотогаш, ќе го носам кај неа. Во меѓувреме, кажете ми како ги чистите очињата со физиолошки? На газичка само или има некој друг начин?
Имав и пред некој ден пишувано, исто е и кај нас. Веќе во паники сум со мочкањето, само памперс пратам, да видам дали си замислувам, ама не, навечер кај 7 ставам нова печена, сабајле кај 4-5 сеуште воопшто не е мочкана пелената . Врзува многу часа сон без цицање, ама и претходно беше така. Пробав и да нудам да цица почесто во ноќта исто е. Денес во 7 ставив пелена пред тоа цицаше пречесто, цицаше и после менување, заспа, стана поседи до кај 9 и пол, пелената скроз сува, еве го гледам сега уште е сува . Преку ден комотно можам со две пелени да поминам и нема да се преполни. Кака секој ден по еднаш барем, до три пати максимум. Го носев на мерење, напредува. Ќе го носам пак од понеделник. Веќе почнав да шизнувам
Моето е 1+++ и веќе две недели откако му сменивме млеко кака преку еден ден. Педијатарот смета дека е нормално ама и мене ми е чудно
И моето има така му ставав Тобрекс капки две недели без резултат, клоранфеникол маст исто без резултат. Сега мислам дека му се затворени очните канали и ми рекоа да му правам секој ден масажа на коренот на окото и да го чистам со камилица плус газички натопени во чајот да ги држиме неколку минути. Еве два дена како ставаме има подобрување. Претходно очињата полни со зелено жолт закоравен секрет
Ако има пак, в понеделник ќе го носам кај матичната за брис да му земеме и ако треба антибиотик. Нема гајле чај од камилица? Негде низ форумов прочитав дека не се ставало кај бебе, затоа реков со физиолошки да пробам ако има потреба.
Мене така ми кажа педијатарот и стварно одма има подобрување. А иначе правевме и ние брис и негативен беше. Можеш со физиолошки но и камилица нема да му штети, еве кај нас има позитивен ефект до сега
Znam deka moze da teraat do 10 dena ama si vikam da ne e od promena na klima posto za nea ne e svojstveno nekakanjevo. Moze pa so vozrasta si doaga stoznam. Mojata e 3+,tvoeto kolkavo bese? Ako e takvo belko i jas samo brisev nisto ne stavav,mislam deka solzite moze da probivaat. Sega veke e belko so solzicka mesano
Wonder weeks vika posle prv skok mada epten malce da vidis togas. Sega veke na 3 polni meseci koga ke se rasplace se gleda solzicka pod okceto ama mala kapka ne da tecat krokodilski
Ќути синоќа еден бед филм кога почнав да си вртам у глава дека е дехидрирана (а нема врска). Баш ќе следам денеска како ќе биде, сега чепкам мочкано е ама не којзнае колку.
Нас од раѓање ни беше запушен левиот очен канал од др препишано торбекс маст и торбекс капки - никаков ефект, после толку третирања, мачкања само со неколку пати масажа на окцето и без никаков третман и помина. Инаку матичната беше ми рекла за окцето ако сакам добро било еднаш дневно по една капка мајчино млеко да и ставам.
Ајде за брзо ќе се гушкате . Јас памперс премиум земав...тие се баш малечки и павловичева. Само тоа имам. Не знам зошто медела толку фураат, скапи некако..., толку се добри или?
Едвај чекам да помине денес и утре само да е добро таа... Па незнам гледам се нешто медела користат дане праша колку е обична цуцла на медела?
Имам и јас пишувано пред некој ден дека бев мн загрижена за сувите пелени на бебко, но со консултација со тетка ми која е акушерка во пензија ми рече доколку цица нормално како предходно нема проблем бидејќи преку потењето на жешково си ги вадат течностите. Заприметив кога е на поладно пак си ги полни.
Ние ја имаме медела калма и џабе ја земавме над 1200 дем малото се давеше од неа. Сега користиме натурал авент и цицлите 1 и 2