Мамички после колку време патувавте со своите малечки? Ние сме поканети на два родендени деновиве а одалечени се околу 100км од кај нас. До сега не сме патувале со него. 1+++ сме и некако ми е страв заради тоа што се породив порано во 37 недела. Незнам дали ќе се прилагоди на климата пошто планинско место е и одеднаш ќе смени надморска висина и температурна разлика. Ќе ми значи секој совет
И јас го поминав истото пред месец , првпат и толку зачудена бев. Баш со каетана комуницирав , преблагодарна на неа , со сода бикербона ги премивав и се смири одма , него му минев со газа исто. Плус капките и крема за мене што ми препиша док ставав ама јас поеќе со сода се премивав , неможев мн крем да мачкам не ми беше изводливо.
Мами што давате АД ,како е најбрзо и најлесно приготвувањето ? Јас давам само навечер ,но дали може пр. Да си стоплам вода и да ја држам во термос или не е добра идеја ?
Ненајдов соодветна тема за моето прашање, затоа ќе го поставам овде. Моето бебе е скоро 5 месеци, и на еден дел на задниот дел од главчето нема воопшто коса. На задниот дел од главата има еден круг во големина на лимон примерно, и нема ниту мовче ниту влакненце . Таа се роди со многу малку косичка, и не го приметив тоа кога се роди, зошто имаше само мовче, потоа почна да и расти косиче, но еден дел позади се оформи како круг, и таму не и расте косичка. Мислев дека така е од што си лежо на грбче постојано, но еве веќе и се врти, и спие настрана и си остана тој голем круг на главчето без коса. Дали ќе и порасне косичка покасно, имал ли некој таков случај на еден дел од главата да нема косичка?
Кај мене имаше внатрешно на муцето горе доле , на јазиче немаше бело , само црвенило малку некоа точка , ама и така се јавува кандидата кај мн е на јазиче. Па може и да несакаат да цицат при такви ситуации. А кај мајката чешање , пецкање на брадавицата и многу болна и осетлива при цицање.
Zdravo imame 11 dena dali e normalo bebe da kiva, patronaznata sestra mi rece deka bilo normalno no eve neznam se plasam nekako, iskustva
Моево е 6++, ист случај. Сега приметувам дека кругот почнал да се намалува. Значи и расте, ама само од страна, не низ целиот круг. И да, се врти на меше з спие некад на страна и сето тоа, ама па со месеци лежела само на грб, а и сега често е на грб. Јас мислам ќе си порасне кога ќе почне да седи самостојно.
Fala na info da znam sto da pazam,do sega ne sum primetila ni kaj mene ni kaj nea a da ne ja podrecam cica bez problem,ke me utepa ako i docnam so podoj
Незнам што да кажам ние од раѓање секој ден и киваме и носе чистеме значи не поминал ден без да прескокнеме нешто, на др се е во ред. Ама и оваа времево е нездраво, ние ќе се испоразболеме, а не па децава
Мајка барај второ мислење,друг ортопед...мојава е 4 месеци за некој ден има јадра на колковите,несакам да те плашам ама барај си 2ро мислење,со лесно
Не гледај...ја гледав бело на непцата ама мислев од млекото е,и на преглед докторката прашува има кандида викам не...и ја виде и она ми кажа