Препорака од мојот педијатар беше патување после 3 месеци. До 3 месеци бебињата ствараат имунитет и се во период на адаптација и не се препорачува да се оди на патувања освен у околина на местото на живеење. Посебно ми нагласи никако носење пред 3 месеци на планински места и места со различна надморска висина и клима. На мм неговите се од прилепскиот крај па ние здравје тек септември планираме да одиме.
Бели наслаги на јазик, образи и устата од внатрешна страна. Скоро 6 месеци е, како новороденче ништо немаше.. Јас се мијам само со вода, ама ме чеша веќе Језиво.
Ај јас уште нешто да си прашам Детево ми заикнува многу. Лежи лежи и одеднаш ќе заикне испушта звук како без воздух да е, ама ја имам приметено многу плунка собира во устата и не ја голти(ја мрзи изгледа да голта) Исто и кога ја ставам на града да јаде од што е лакома и брза мислеш ќе и ја земе некој исто така знае без воздух да остане. Од памет ме вади некогаш
Мајки, бебенце ми нема какано 3 дена, на доење сме. Прди, полни пелени со мочка, вака расположено си гуга се смее. Почнаа да смрдат гасовите, ама од кака ни трага ни глас Освен сливи што друго да јадам за да му олеснам на бебево?
Jas so istovo se bavam periodov,3mes e. I toplomet i bapnav i samo ja izmaviv vikase placese ne kakna. Pedijatarot mi recr kako ke rastele pomalce ke kakale i ako sakam da zemam nursr harvy 2 pati na den po 3ml
И моето ика често. Имам забележано дека после јадење, му иди за повраќање ама нема повратено никогаш и почнува да ика. Го држи во уста и го враќа назад и ика одма За да престани да ика, некогаш го ставам ма града, ама ќе стои после пола сат така, па го повеќето пати го оставам да престани сам да ика. Исто,на почеток цица брзо и останува без воздух,после си стои така. Ако го забележам дека цица а не диши, му ја тргам градата одма и го враќам после.
Мое бебе до 1 месец какаше по 4 пати дневно минимум, од тогаш навака на 10-15 дена и тоа само со клима. Дури и се случува по 7 дена да дадам клима и пак да не се појака.. Ја носев кај тројца педијатари викаат ок е до 14 дена, препорачаа порталак сируп, нема ефект. Ми кажаа да прекинам со пробиотик, а минатата недела една од докторите ми препорача новалак ит да давам адаптирано по еден оброк. Откако почнав да давам од млекото се олесни утрово конечно по 6 дена, ама изминативе неколку дена се мачеше со грчеви кои предходно ги немаше... Ќе пукнам од мака...
Iskustvo so nekoja krema za pelenski osip? Malata Ima Kako nekolku crveni bruncinja kaj dundeto pretpostavuvam se od toplovo...probav so nekolku kremi ama Eve skoro nedela ne se povlekuvaat
Судокрем или маст за потпарено во еурофарм имам земано и веднаш поминувал осипот. Едит: Нон стоп одмивај го бебе и наместо влажни бриши го со мокра пелена. Смени влажни/ пелени може на тоа ти се исфрла.
Јас кога гледам дека трет ден не се кака земам чепкалка за уши со малку крем му ставам во газено и за нецел пола сат се кака Читам за бело во јазиче на бебе Исто и моето имаше почетокот се консултирав со педијатар ми препиша капки да му мачкам со чепкалка и за неколку дена му помина скроз. Баш прашав зошто докторот ми рече од јас сама што јадам благо шекер баш од тоа му се се правело и на бебе, инаку на доење сме скоро нонстоп . вакви се капките
И моево е исто од бебе сега 4 месеци уште си ика често. Кога и се враќа млеко назад таа го голта и испушта звук како што викаш без воздух па почнува да ика. А за цицањето исто само голта голта голта и не и текнува да земе воздух, па ја тргам и после пак ја враќам.
Пробај веледа кремче на моево му помогна. Прво користев павловичева и супер му беше никогаш немаше црвенило ама овде прочитав дека не е со добар состав па ја сменив со babylove од дм таа со цинк ама од неа на два пати и се зацрвени и како попарено и беше со брунциња. Сега имам веледа и супер е и се исчисти.
Сега ме замисливте, моево има како бело на јазичето ама мислев дека е од млекото зашто нема никаков проблем. Може да е кандида без никакви симптоми ?
Мојата прво имаше црвени кругови по јазикот како воспалено, па почна на задниот дел на јазикот бело ко засирено млеко, па на врвот на јазикот бели наслаги. Кога убаво и ја проверив устата видов и на образите и горе и доле по усната внатрешно. Немаше и она никаков проблем, си цица најнормално. Викнав патронажна и ми кажа дека е кандида.
Mustela 1 2 3. Ние едвај излечивме со кортико креми(многу лошо беше кај нас). Пред една недела повторно и се појави точка црвена лошо ми стана мислев пак ќе и се појави и земав мустела од едно мачкање и ја снема. И исто ќе ти кажам и јас батали влажни додека да се исчисти.
5 месеци и нон стоп кива. Колку и да знам дека кива секој ден секое кивање желудник ми превртува незнам зошто неможам да се навикнам
Исто хахха и како нездрава сум а кивне а раката на чело тт да не има или па да не и е ладно, а она грејното врело е од жешково бог да чува сум и јас