Ќерка ми кака на 2 дена. Последниве два пати и е вака течно. Гадничка е сликава ама ако може да ми кажете дали е нормално вака ?
Offf puknav deneska. Znaci vo ovie 6 nedeli kako sto e bebe, deneska najtezok den. Stanati sme od 5 dvete, nikako son da vrze, vo race zaspij - ostaj ja odma so placenje stanuva. Na 2-3 pati sto vrza po 10-15 min i tolku. Ne placelo vaka, ne znam dali e skok ili grcevi. Ja iskapiv, malku se raspolozi i pak ista pesna. Jas se podgrbaviv, nishaj nishaj badijala. Mislam i mleko ke snemam od sto ne sednav cel den da jadam oci mi kapat, sami sme doma nema koj da me smeni ni 5 min. kutro dete i se spie i se korne. Sto da napravam? Ili dovolno e sto si se pozaliv…..
Првото дете ми беше такво периодично. Толки мн плачеше што ушето ме болеше на неговиот плач. Го оставав на кревет и јас плачев со него.. ама ќе минат и тие денови
Мене вчера ми беше така и претходните неколку дена.. од утрото кога стана од 7и30, до вечерта до 9и30 око не склопи. Не плачеше постојано, али само в раце сакаше. Јас мислам скок е, не се грчеше, не плачеше како досега штк правела кога ја болело мешето. Само јас барем ги имав сите дома, па малку мм, малку свекрвами ме менуваа, инаку ќе се побудалев. али денес е бајче. Најмирно бебе.
Чим се смирила после бањање во топла вода, можно е да се грчеви. Стави и топла тетра на меше или термофорче и замотај ја во тетра или тенка прекривка, ќе се смири и ќе заспие полесно. На нас грчевите и плачките ни почнаа на 40 дена, во колиеф се крстам и затоплување меше. Со лесно
Папочето му падна на синко пред околу 1 недела. Првите ден два немаше ништо ама после имаше по малку крв. И сега има така како засирена крв. Со што да чистам? Инаку му ставам бивацин
Јас ставав хидроген за да излезе ако има останато нешто собирав со бебешко стапче за уши нежно неколку секунди да засуши па алхохол или кога ќе видев траги крв прашоче Добро само моиве деца плачат откако ќе ги избањам и стокмам?? И првото така еве сега и малово На памет ми паѓа едино што може ги фаќа склет
Моето е две ипоп недели и е нон стоп вакво. Не спие, кенкаво, грчеви го тепаат... душа ми плаче кога тој плаче... али ќе помине, малечки се уште...
Бебе уште некој ден е 3м последно само се исправа да ја земам кај мене враце се исправа цела и сИ седнува на стомак кај мене скроз сама без да и помогнам. Не е рано да почнува ? Се подава за на маса абе циркузи е. Од кога требаа да ги седнуваме под агол од 45?
Може реакција од кремче да е црвенило околу едното око? Ја намачкав со крем и се вцрвена така а не ја мачкам прв пат со тој крем ,и како да и солзи очето
Како топлите ад во микро? Да го направам во шише,да стои во фрижидер и во текот на ноќта ако се разбуди да го стоплам во микро? Немам поим,немам памет а знае да спие цела ноќ и ако ср разбуди во 5ч сабајле тоа е страшно втиштење,неможе да дочека млекото да се доолади,инаку во термос чувам топла вода за преку ноќ. Совет некој?Искуство?
Мора да е свежо направено а не да стои со саати па да го стоплиш. Најлесно ти е во термос топла вода (значи не жешка туку топла. Јас користан на јана јуниор и само ја затоплувам не ја превривам) и ке си туриш во шишенце со доза внатре ставена и толку.
Греач на шише, ставам шише внатре со вода и си стои на млака опција цела ноќ, кога стане бебе само ставам ад и за 1мин е готово
Ќе ставам пд вечер млака,јас се врела ја оставав до сега и неможев да ја оладам по 10 мин а она се убива од плачење некогаш,неможе да чека ,фала ти