1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Ja bi ti preporacala da ne se preopteretuvas so apps ke se mrdnes poveke. Bitno ti e da pamtis posleden pat koga cicalo za da znaes koga da ponudis pak ako ne pobara. Drugo ne se smaraj sledi si go bebeto mesto da gledav vo appot

На Naatashka123, lovely91, mamaJana и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    На IRBBB, lovely91, mamaJana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    185
    Јас лично не ама прашував тука и некој ми каза лепенките брзо престанивале да лепат. Доколку го бараш за раце да држи ја некој краток период додека бебе да ср навикне да заспое со одврзани раце го повивав само нагоре телото со тетра пелена а нозе оставав слободни до тоа што од коа ќе заспиеше моево дека мн мрда и рацете ги вадеше затоа што не сравав безопасни. А ако ти е за кпристење ко вреќичка мислам дека попрактични ти се тенките вреќички од ист материјал од тетрите од алкалоид берово.

4. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Капките д3 и омега дха како ги давате? Заедно едно по друго или со пауза ?

5. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Д3 посабајле, а омегата навечер

6. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Д3 сабајле, омега навечер.

7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    И јас така ги давам капките, а пробиотик навечер досега давав, ама и за него да не има одредено време во денот?

8. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.439
    Навечер и мене ми рече педијатарот.

9. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Дали правите широк повој на жешково? Пошто ми кажаа до 6 м да сум правела али не ми се става на ова жешково да се вари бебуш

10. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Јас прво навечер давав ама ми се какаше многу во текот на ноќта, па почнав да давам поручек. До вечер е искакан 2-3 пати и спие мирно.

Јас немам ставано ни еднаш широк повој, па на жешково ако не е морално, не би ставала никако.

11. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Мене ова ми е скроз безврска производ.
    Не му ја разбирам функцијата. Да го држи бебето стегнато, како заробено?
    Ако му е намената демек да не се плаши, да не прави како да "лебди" со рацете, тоа е дел од процесот на развивање.
    Нека си биди слободно бебето, нека си мрда.
    Плус и на жешково :sweat::sweat:

На dromka и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  12. Solen☀

Solen☀ Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Како ви ги поднесуваат бебенцата капсуливе бебитол? Моево имам приметено после е кенкаво и бљуцка засирено млекце

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    2.098
    Мајки дали кај некое бебче имало вакво црвенило на лицето
    Вчера ѓу беше чисто, сабајле кога стана жар црвена едната половина од лиценцето
    Педијатарот ми рече да го мијам со вода и да го мачкам со еуцерин атопи ама и вас да ве консултирам

14. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.196
    И јас ќе ти ја пофалам Baby+. Од внесување време на цицање, спиење, менување пелени има мелодии и бели звуци. Плус има да следиш развојот на бебенцето milestones, и за секој период има убаво објаснето за развитокот.
    Не постигнував да внесам секогаш се за цицање спиење итн, но за другиве работи многу ми се најде.

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kaja991

Kaja991 Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    4.489
    I moeto isto..

16. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.087
    @IChika јас редам широк повој ,редев и за син ми. До 4 месеци. Во европа широк повој носат само оние на кој што им е потребен и кај што има индикации но не сите. Во секој случај не е штетен а и фактот што процентуално во балканов има најмалце популација со криви и тесни колкови за разлика од еу ,ме охрабрува да редам. Сепак твој избор е, ако си решила се прави ехо на почеток па следно на 2 месеци ,ако е се во ред немора да ставаш.

Ве читав наназад ,немора да повивате бебе за да не мрда со рачињата или за да не скокнува со истите во сон. Ако вратчето е доволно зајакнато да кога лежат на стомак може да го сврти од лево на десно и обратно,слободно ставајте да спие на стомак. Прво му држи самото тело топлина на стомачето и ќе се чувствува пријатно и второ кога ќе се стреси во сонот со рачињата веднаш ќе допре на душекот и ќе се осети сигурно,одколку да шара во воздух и да бара потпора. И трето нема главчето да е сплескано од ниедна страна,баш ќе има мн убаво лиценце.

Него сакав да ве прашам ,ќерка ми денес направи 40 дена. Приметив дека од бсж и вакцината за хепатит кои и ги ставија уште во болница и излегло брунче на раменото но како да е загноено. Нормално е тоа ?

На kostovaivana, KittyCat:) и IChika им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.649
    Допаѓања:
    40.154
    Женски фала на мислење ама не барав совет дали да користам или не. Прашав за искуство со конкретнава работа. Да не ми требаше, немаше да прашувам.

@MissWitch мене на лепенките не ми ни текна. Ништо, ќе си терам со тетра пелена. Фала

18. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.196
    Јас користев слично порачано од пат пат. Можеби два месеци го користев, претежно навечер кога грчевите и беа поизразени. Помирно спиеше повиена, и кога почна да и смета сама почна да си кажува. Лепенките кај мене не се расипаа.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Zaedno posle banjanje navecer. Prasav pedijatar mi rece nema vrska koga sakas kako sakas davaj gi. A probiotikot sabajle radi kakanjeto

На Lili4e и Пудинг8 им се допаѓа ова.
  20. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    5.214
    Ние имавме исто неколку обиди со ова, реално многу мирно спиеше кога беше вака повиено, ама кога ќе се разбудеше му беше тесно и многу плачеше. Можеш и со тетра, само е полабава и мене ми беше страв ако му се ослободи, со кревање на рачињата да не си ја остави врз глава. Инаку нас ни беше совет ова од патронажната, дека иако изгледа дека "го измачуваме" наводно бебето со ова, напротив му помагаме да се смири.
    Кај овие постои опасност од претоплување, внимавај на тоа само.
    Ноџињата му ги оставав слободни, само рачињата ги повивав.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.