@Pacient srna ми ја препорача оваа https://logona.mk/product/eco-za-sonce-bebe-deca-spf45/ Тие се на одмор и малата нејзина мислам дека е помала од 4м. Д3+ дха омега (Бебитол, др. Лео, омегамед).
Девојки фала ви, во зегин ми ја предложија фризидерм, таа била од раѓање и моментално е на попуст околу 400ден.
Za zal se vrativme veke ali da kremata e top si ja mackav bebka bar 2 pati vo denot i sekako ne bese pustena da se sunca ama si fati top boicka duri doma ja gledam kako mi se isuncala Ubavo da si pominete na odmor @IRBBB @Iva Mitrevski
Jas d3 i omega davam od porano zaedno so d3 i k1. Od poln 3 mesec mesto d3 i k1 samo d3 mi rekoa i plus ova so omega. E sea jas imav edna lenta d3 i k1 ostanata taka da ja dotrosiv taa i bebe od 3.5 meseci pocna samo d3
Исто и јас омега давам од старт. Малиот ми е 3 месеци и една недела, уште давам Д3 +к1 и омега. Да ги дотрошам, имам уште некоја, па ќе преминеме само на Д3 и омега. Само не бев сиг дали со полни 3 или до 4ти месец требаше к1. Фала ти.
Првите 3 месеци, значи полни 3. Ама на сите ни останува некоја капсула плус, бидејќи од 8ми ден се почнува, така да ќе дојде речиси 3 и пол месеци.
Да си се пријавам 11ти ден, уште се тепаме попладнето. Абре скок да е до сега ќе поминеше. Значи права глумица е, на драмски ја запишувам кога ќе порасне мислам греота е тој талент да не се искористи Ја ставам на цице, цица де ќе затвори очи, де ќе отвори и тука веќе излегува ѓаволчето на површина сама се трга од цица и тоа лигавешкото "плачење" го уклучува на најјако,па и под око ме гледа во случај ако не ја гледам погласно да викне И се така едно саат саат ипол ќе се тргне ќе квичи и пак си продолжува да цица. И кога ќе видиш скоро 2 часа ние се заспуваме.
Мамички ај малце офф топик. Дали книшката на бебето, откако на работа кај мене ќе удрат печат и ќе ја заверат, треба дополнително да се носи во фонд или не?
Јас ја носев, мора и печат од фондот. Кога ќе ја земеш од работа, провери да не го завршиле они и тоа...
Мајки да знаете дали има 6то валентна вакцина? Треба утре да го наосам малото на вакциниеање, 2ипол месеци е, ама педијатарот ми рече дека рота ќе прими а другава не знаела дали ја имало во Мк, се потрошила и немало нови стигнато до скоро...
Jas ne odnesov mi rekoa elektronski se gleda so koronava prekinale da insistiraat na toa. Si zemav maticen pedijatsr bez problen
Не, по ново не заверуваат книшки. Само ќе си прашаш да ти кажат езбо број за да знаеш за детето и тоа е тоа.
Јас на месец прво ја ставив ама не беше заинтересирана. Сега кога почна да приметува фигури да следи веќр ужива на пијаното ги гледа тропките им се смее. Мрда со нозете си пушта музики