За бебенцата што сакаат постојано да се во раце, ви помагаат ли оние перници за доење како полу месечинка што се?
Ние сме 4 недели денес, јас пред недела прв пат го дадов... ама мојов не го бендиса нешто така да можеш да го даваш
Дали навечер и преку ден вака ги оставате бебињата да сијат на стомак? Ние утре полни 6м сме и сака да спие на стомак ама штом ја приметам дека е стомак одма ја вртам на грб,што знам некако посигурна ми е на грб
Кога почна сам да се врти и да си ја мести главата на страна го оставам да спие на стомак. Првите неколку вечери го враќав назад но тој пак се вртеше како што сака.
Фала ти..се согласувам дека е премалечка и дека мајката и е најпотребна ама 2,3ца ќе ти кажат нешто и ќе ти поматат памет .Си викам да не згрешив што не ја маткаат други по раце,ама што да правам кога во моментов друго не ја интересира.
И јас веќе кренав раце од вртење. Сака н стомак и на страна. Гледам дека ја врти главата убаво и го оставам. 5 месеци сме.
Да, ми помагаше многу, ама додека не беше вака жешко. Сега ни јас, ни тој не можеме да ја поднесиме и ја баталив.
Sega veke samo doenje legnati drugacie nejke bebe vristi....cirkus bev po plazine mi se cudea.malce ama bas mi e gajle
Даааа... Си ја носам и по гости (кај моите, кај свеки) Многу ми помага мене, не го поти бебушко, не го стискам со подлактицата на главчето и си заспива на неа па го префрлам. Штета што нема уште долго да ја користиме Него мами со што можам да прскам во нос, настината сум
Мојава е 5 месеци и само со мене спие. Со татко и, со некој друг до сега нема ни еднаш заспано. Не заспива на цице, со нишкање само. И заспана да ја дадам на друг одма познава дека е друг и се буди.
Бебе ми е 3++ веќе 1 недела и фазла се превртува дама на меше. Кога ја видов дека си се преместила и си спие на меше ја оставив сега секое спиење на вечер си се преместува на меше јас ја ставам во креветчето на грб таа секундарно на меше. Не ја превртува убаво и е така и така си спие премирно. Туку друго. Последниве 2-3 дена бебе што и да и доближиш до Муце зинува ептен лакомо, ја ставам да цица ќе тргни еднаш и ја стегнува со непцето дури ме боли. Дали е фаза или непцата ја чешаат? Буквално се е во уста и не да го шмука еднаш два пати после си игра ..... Мислење ?
И моево исто е Читав дека е во орална фаза што се сака во уста да стави . Прстине ги става до грло и после му иде да повраќа И се лигави доста лиги има
Фала ти,не сум единствена значи да не се секирам,се уфилмав да не нешто не и е ок па ништо не ја занима и бара утеха во цицање ,плус од страна ми се чудат и се насекирав .
Исто само не буни тоа што лакомо се треси цела кога и доближуваш нешто до Муце .... Јесте орална фаза ама ова брате само уста отворена