Пишав со матичната и дадов сирупче пошто отиде темп.38.4,се надевам нема пак да се качи ,првпат се соочувам со вакво нешто,ја туширав,облоги и става ладни ама после пиење млекце одма го кака
Здраво мамички,ја читав доста темава и за козметика можам да приметам дека сте задоволни од mustella, weleda или hipp, е сега не знам што точно ке ми треба ако може да ми посочите,има сетови од сите колеции но не знам дали ке ми е потребно се, да не купувам за дзабе. Исто второ што се мислам е за топломерите,доста ги хејтаат електронските дека не се точни а со живин на новороденче не знам колку ке успеам да измерам,ако некоја има позитивно искуство нека пише .Ако сте задоволни и од некој сет со топломер со чешелче и слично пишете и тоа немам купено. Ако ми е погрешена темата зибришете ми го коментарот и извинете
Јас користам на Мустела шампончето и млеко за тело. Тооломер имам дигитален на микролајф ама за под мишка не безконтактен. Ножички, ноктарка и турпијка имам во сет од кика боо, исто имат кика боо околу 1000 и нешто целосен сет со плус топломерче и чешел.
Јас давам еднаш дневно по јадење и по потреба, ако гледам дека се грчи или има гасови многу. Не давам секој ден пошо и давам од сирупот на Nurse Harvey's.
Ние сме сите доста бели, и ми беше страв со 25 фактор. Зедов Мустела за бебиња и деца со 50ка. Со бебе сум нон стоп под сенка, поголемиов на сонце е мн време, гледам убаво делува кремов.
Здраво. Со што ги мачкавте бебињата после бањање кога беа новороденчиња? Крема, масло?? Јас се уште не сум породена, 37ма недела сум ама сакам да се снабдам на време. Ми дадоа совет да го мачкам со јекодерм до 1 месец. Дали мачкала некоја мајка со јекодерм или да си купам обично уље за бебе, бекутан, џонсон или сл?
Јас откако не пуштија од болница го мачкам со лосион на веледа. Немам искуство со јекодерм, а бекутан не би користела ништо, посебно не на новороденче.
Бекутан никако, многу лош состав има. Јас мачкам лосионот на Еуцерин пх5 и супер и одговара. Можеш Мустела, Еуцерин, уриаж, веледа, хип, фризи дерм. Тие ти се убави козметики за бебиња.
Јас мачкав јекодерм супер е црвеното одма го снемува ... После мачкав масло и масирав и на крај со со крем за тело сме
Јас со јекодерм и со двете деца, многу му е мека кожата после тоа, после тоа Мустела. Зошто после прв/втор месец се престанува со јекодермот?
Јекодермот е врв. Го користев напочеток, но дека е жешко веќе а тој мрсен многу не сакав да ја мачкам со него и зедов на мустела млеко за тело, инаку зимата пак со јекодерм ќе си мачкам.
Јас во советувалиште ко го носев, точно 1месец имаше, таму му измерија 37тем. Го расоблекоја, за 10-15мин се спушти. Дури чекавме да дојдиме на ред, во раце го држев а во просторијата многу топло, од тоа беше сигурно Ми кажаа дека не е страшна температура, да го расоблекувам повеќе. Гледам си пишала дека ти бил во раце подолго време, сигурно од тоа е.
Ne lizga bebe od toa? Ko sto pamtam ko mast e poveke zar se upiva celo? Baska i jak miris ima. Mene nikoj ne mi go spomnal za mackanje bebe