Нема погрд мирис од јекодерм. Плус тоа е за изгорено а не за бебе кое излегло од матка. Ако сте во можност земете веледа. Ако не хип е супер замена.
А зашто мора со нешто да се мачка, јас со ништо не ја мачкам и супер и е кожата. Ако има проблем со кожата разбирам да се користи нешто, ама ако нема...
Еден период околу 2-3 недели не ја мачкав со ништо дека ептен жешко е и не сакав, но дали од топлото или незнам горе на стапалото баш кај што е свиокот на ногата и стапалцето (ваљда ме разбра) и стана ептен сува кожата и на допир гребеше во секој момент ќе почнеше да и се лупи, па затоа и зедов.
Јас само мачкав на сувите делови. Кога ги снема, не мачкам ништо и кожата му е супер. И јас без потреба не сакам да ги шлапам со креми.
Вратчето и превоите на кожичката ги мачкам и преку ден, не само после капење, бидејќи од жешкото се поти тука и може да му се воспали/разрани местото.
Јас од раѓање не го мачкам со ништо на телото, освен ако има потреба. Особено не би го мачкала на жешково. 1-2 пати неделно ако е расположен после капење, може да го масирам,ама ставам ептен малце.
Бебе беше жар на кожата што на газето што кај вратчето и ја мачкав со судокерм не е помогна и ставив јекодерм одма се смирува. Сега и ставам на вратчето оти од жешково пак се вцрвенува
Не мириса бе Ја дома имам една мм а донесе од раб се изгорев* еднаш и да се мачкам , и брзо се залечи , се впиваше за брзо ( зависи од количината) ажа за мирис немаше лош , а баш и јаа кога ја видов одма почнав да викам кај ми а донесе мириса не а сакам оваа Не се веќе ко порано , и на бекутан да не има и таа незн со мирис како е , и таа ок да не е , а има некои стварно мирисаат. Јас моментално не му ставам ништо на жешково како што се потат само туширање често под туш директно А и за црвенило ефикасна е јекодерм
Здрацо на сите. Пред 4 дена не испуштија од болница и на картончето ни пишаа да даваме капки д3 + к1 и дха бидејки таму цицаше. Од кога се вративме дома јас снемав млеко па давам аптамил. Денес ни е 8ми ден и треба да почнам со витамините но сега видов дека во каррончето пишува само ако е на ексклузивно доење да давам д3 + к1 во спротивно само д3. Дали некој бил во слична ситуација и што сте давале? Во упатството на капсулите пишува ако е на комбинирана исхрна или ад да се консултираме со педијатар, но матичен треба да избереме до крај на неделава.
Здраво. Од кој месец почнавте да ги носете бебушите во кенгур? Моето има 3 месеци и некој ден, педијатарот ми рече дека можам да ја носам по малку, меѓутоа овој кенгур што го имам од Freeon вика 4+ а килажа од 3.5кг. (килажата дупло ја надминуваме). На дилема сум да не направам некој проблем на колкчиња, а во раце веќе е тешка за постојано носење. Количка не сака за ништо, го истражува светот секој ден со поглед се повеќе и повеќе. ) Убав ден!
Ја нема, постојано звониме да проверуваме ама засега ништо. Еве веќе месец дена кај што требаше да е вакцинирана и ништо, ќе си чекаме на повик. (а многу знам кои имаат поголеми бебиња и каснат, кој знае кога ќе дојдеме на ред ние :/)
Ние сме на комбинирано и му давам д3+к1 Кога бевме на контрола кај матичниот го прашав, рече да ги давам
И јас се чудев за мојата, месец и пол скоро на стомак ја редам како фока се исправува. Него на доење сме. Приметив дека во усната шуплина има кандида. Некој со вакво искуство? Ја боли?
Зависи колку е проширена кандидата, не ги боли премногу но ако не се реагира на време ќе ја боли при цицање и нема да сака да цица. И мојата имаше, прво пробав со разредена сода бикарбона, пола лажичка во 200мл вриена вода, кога ќе се олади со газичка на твојот прст ќе го грепкаш белиот дел, не ја боли малку е непријатно. Со истиот раствор и брадавиците мачкај си ги за да не се пренесува јојо ефект Тоа може да се прави пред секое доење, не по доење за да не поврати. Ако не поминува така, капки Нистатин и истата постапка Слободно капките може и директ во устата да се стават, 7 дена може да се практикува ова и ќе ѝ помине
Растварај сода пола лажичка во шољичка,со стерилна газа поминувај на тоа место неколку пати во денот,и ти брадавиците исто пред секое доење.
Маjки какo да пoстапам бебевo спие самo на десна страна, гo вртам целo време амс буквалнo за 1 секунда се врти. Главчетo му е убавo нo увцетo какo да му се искриви, дали ќе му се среди?
Nie sme od sam start na ad mleko i prviot mesec davav samo d3 a od vtor pocnav d3 so omega i uste teram