1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    19.082
    Нема погрд мирис од јекодерм. Плус тоа е за изгорено а не за бебе кое излегло од матка.

Ако сте во можност земете веледа. Ако не хип е супер замена.

На NewMama и Oneo им се допаѓа ова.
  2. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Е не ја мачкам ја до толку да се лизга, колку зрно грашок ставам и мачкам. И да се упива.

3. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    А зашто мора со нешто да се мачка, јас со ништо не ја мачкам и супер и е кожата.
    Ако има проблем со кожата разбирам да се користи нешто, ама ако нема...

На elimkd, Ava.84 и Oneo им се допаѓа ова.
  4. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Еден период околу 2-3 недели не ја мачкав со ништо дека ептен жешко е и не сакав, но дали од топлото или незнам горе на стапалото баш кај што е свиокот на ногата и стапалцето (ваљда ме разбра) и стана ептен сува кожата и на допир гребеше во секој момент ќе почнеше да и се лупи, па затоа и зедов.

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.264
    Допаѓања:
    18.129
    Јас само мачкав на сувите делови. Кога ги снема, не мачкам ништо и кожата му е супер. И јас без потреба не сакам да ги шлапам со креми.

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    Вратчето и превоите на кожичката ги мачкам и преку ден, не само после капење, бидејќи од жешкото се поти тука и може да му се воспали/разрани местото.

На kostovaivana, KittyCat:), Lili4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Јас од раѓање не го мачкам со ништо на телото, освен ако има потреба. Особено не би го мачкала на жешково. :whew:
    1-2 пати неделно ако е расположен после капење, може да го масирам,ама ставам ептен малце.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903

Бебе беше жар на кожата што на газето што кај вратчето и ја мачкав со судокерм не е помогна и ставив јекодерм одма се смирува. Сега и ставам на вратчето оти од жешково пак се вцрвенува

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Не мириса бе :?: Ја дома имам една мм а донесе од раб се изгорев* еднаш :D и да се мачкам , и брзо се залечи , се впиваше за брзо ( зависи од количината) ажа за мирис немаше лош , а баш и јаа кога ја видов одма почнав да викам кај ми а донесе мириса не а сакам оваа :D Не се веќе ко порано , и на бекутан да не има и таа незн со мирис како е , и таа ок да не е , а има некои стварно мирисаат. Јас моментално не му ставам ништо на жешково како што се потат само туширање често под туш директно :D
    А и за црвенило ефикасна е јекодерм (y)

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    19.082
    Имам на бекутан и колку и да не е лоша на мирис не е за да налшапам цело бебе со неа. :worried:

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    33
    Здрацо на сите. Пред 4 дена не испуштија од болница и на картончето ни пишаа да даваме капки д3 + к1 и дха бидејки таму цицаше. Од кога се вративме дома јас снемав млеко па давам аптамил. Денес ни е 8ми ден и треба да почнам со витамините но сега видов дека во каррончето пишува само ако е на ексклузивно доење да давам д3 + к1 во спротивно само д3. Дали некој бил во слична ситуација и што сте давале? Во упатството на капсулите пишува ако е на комбинирана исхрна или ад да се консултираме со педијатар, но матичен треба да избереме до крај на неделава.

12. Aniraz

Aniraz Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Здраво.

Од кој месец почнавте да ги носете бебушите во кенгур?

Моето има 3 месеци и некој ден, педијатарот ми рече дека можам да ја носам по малку, меѓутоа овој кенгур што го имам од Freeon вика 4+ а килажа од 3.5кг. (килажата дупло ја надминуваме).
    На дилема сум да не направам некој проблем на колкчиња, а во раце веќе е тешка за постојано носење. Количка не сака за ништо, го истражува светот секој ден со поглед се повеќе и повеќе. :))

Убав ден!

13. Aniraz

Aniraz Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Ја нема, постојано звониме да проверуваме ама засега ништо.
    Еве веќе месец дена кај што требаше да е вакцинирана и ништо, ќе си чекаме на повик. (а многу знам кои имаат поголеми бебиња и каснат, кој знае кога ќе дојдеме на ред ние :/)

14. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    2.098
    Ние сме на комбинирано и му давам д3+к1
    Кога бевме на контрола кај матичниот го прашав, рече да ги давам

15. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.087
    И јас се чудев за мојата, месец и пол скоро на стомак ја редам како фока се исправува.

Него на доење сме. Приметив дека во усната шуплина има кандида. Некој со вакво искуство? Ја боли?

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    29.071
    Зависи колку е проширена кандидата, не ги боли премногу но ако не се реагира на време ќе ја боли при цицање и нема да сака да цица. И мојата имаше, прво пробав со разредена сода бикарбона, пола лажичка во 200мл вриена вода, кога ќе се олади со газичка на твојот прст ќе го грепкаш белиот дел, не ја боли малку е непријатно. Со истиот раствор и брадавиците мачкај си ги за да не се пренесува јојо ефект :) Тоа може да се прави пред секое доење, не по доење за да не поврати. Ако не поминува така, капки Нистатин и истата постапка :) Слободно капките може и директ во устата да се стават, 7 дена може да се практикува ова и ќе ѝ помине :)

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Растварај сода пола лажичка во шољичка,со стерилна газа поминувај на тоа место неколку пати во денот,и ти брадавиците исто пред секое доење.

18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    10.402
    Маjки какo да пoстапам бебевo спие самo на десна страна, гo вртам целo време амс буквалнo за 1 секунда се врти.
    Главчетo му е убавo нo увцетo какo да му се искриви, дали ќе му се среди?

Прикачени фајлови:

19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.264
    Допаѓања:
    18.129
    Ќе се среди. На големата и беше вакво, а сега има убавки мали увциња:)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Nie sme od sam start na ad mleko i prviot mesec davav samo d3 a od vtor pocnav d3 so omega i uste teram

На BlackSwan7 му/ѝ се допаѓа ова.