1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    2.098
    Здраво
    Термин ми беше 19.06 ама се породив на 15.06
    Последните 2 3 дена бебо не престанува со плачење и тоа до зајдување
    Не спие навечер убаво, кенка цело време, и така одеднаш како што ќе си лежи ќе списка, се вцрвува и неможам по пола саат да го смирам
    Незнам дали е скокот сега
    Ми викаат грчеви се ама не се витка, и не е ова во одреден дел од денот, туку цел ден и ноќ е иста песна
    Му давам биогаја, и колиеф му давав ама бидејќи немаше ништо, се супер беше ги прекинав пред 2 недели, и од тогаш само овие 2 3 дена е ваков

2. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Според ова не треба да е скок,мада нели не оди се точно по календар...ако не е скок да не го боли стомачето?Кај нас исто таман се подсмири сабајле од рано рано плачки за греотка...а вчера јадев лубеница изгледа на тоа реагира :(,види што поразлично си јадела за разлика од претходно.

Прикачени фајлови:

На Naatashka123 и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    Мамички кога добивте циклус после породување и дали тоа влијае на млекото? Ние сме 2+ и сме на комбинирана исхрана но периодов поради пиење повеќе чаеви и ставање почесто бебче на града имам повеќе млеко па намалив дохрана. Но сега ми е страв да не ми влијае циклусот па да имам помалце млеко? :|

4. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    14.903
    Мислење за еко пелените. Ми се гледаат ептен cute некоја мама дали ги користи ?

5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Јас скоро добив, на 3 месеци бебче. Во конулстација со Јасна ми кажа дека периодот пред и за време на циклус млекото менува на вкус и количински може да се намали, но потоа се враќа во нормала. Така да, ако бебе ти е нервозно или одбива да цица, стисни заби ќе помине :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    984
    Денеска бевме на контрола и пишав и претходно малиот беше нафрлан на лицето... мислев дека се бебешки акни арно ама педијатарот ми вика дека било стафилокока бактерија... има ли некој искуство со ова? Како се фаќа? Веќе е во фаза на поминување и ми рече да не третирам ништо ...

7. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.439
    Немам коментар за некои од педијатриве.
    Јас кога бев на контрола после една недела од пораѓај имаше качено околу 250гр.и ми вика малку е, треба над 300гр, давај и прихрана.
    И давав но ден, два и си продолжив само со доење.
    Сега сме 1+++ и е околу 5кг, а се роди 3200гр.
    Јас мислам дека добро напредува..

На ivance.., mace89, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Kako ja utvrdi ovaa? Me zamisli sea i moeno e isfrlano ama ja gi racunam vrukenici

9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    984
    Да ти кажам искрено педијатарот така ми кажа... нит брис направив нит ништо. Кај Сајковски идам во Систина. Отворив на интрнет баш така беше нафрланко, како пола вручици пола брумчиња со врвче. Јас си мислев бебешки акни се и си чекам да си пројдат. Најверојатно од болница ја има фатено ... не се секирај, не секое фрлање е стафилокока :)

10. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Abe da ama nie prosliot ponedelnik so avion se vozevme...ama samo tocki crveni se ne licat na bebeskine akni i tie gi projdovme

11. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Здраво мајки :),дали вашите бебиња си спијат во креветче или со вас...кај мене на почетокот неколку дена спиеше во креветче и сега штом пробам да ја ставам се буди...период е,ќе успеам да ја научам во креветче или вака ќе остане?Какви се вашите искуства?Или дај те некој совет :$мене многу ми е убаво заедно да спиеме :inlove:,ама сите викаат проблем е за понатаму :?:

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.264
    Допаѓања:
    18.129
    Зошто проблем?
    Ќерка ми до година ипол спиеше во креветче. Кога ја одбив ми беше жал и ја земав со мене да ја гушкам. И така заедно си спиевме до пред некое време. Преубаво ми беше мене. Тој спокој и љубов што ги чуствувам додека се гушкаме спиејќи е нешто најубаво.
    4 год и е и сега спие сама во соба, ама некогаш знае да ни се шмугне во спална.
    Малиов кога заспива навечер, го ставам во креветче и така спие до кај 2 саат. Тогаш се буди за цицање и си го земам со мене:inlove:

На Oneo, NewMama и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Spiese vo krevetce i preku den i navecer. Preku den i vo race nekogas ama ne bese zesko. Na odmor spievme zaedno skoro cel mesec i stvarno e polesno taka, zaspivase na cicka legnati. Sega doma ja zaspivam ili kratko vo race ili legnati so cicanje, denski e groto na bracen za da ne ja drzam vo race dur se uspie, vaka ke ja niskam malce i ke ja legnam so cickata vo usta da se dozaspie. Navecer zaspiva na bracen i ja prefrlam posle nekoe vreme vo krevetce koa treba da si legneme. Ako cica vo sred nok ja zimam i ja vrakam. I mene mi bese mnogu ubavo na odmor stp si spievme zaedno, ne gledam deka e toa.problem poveke bi rekla deka e licen izbor na roditelite. Vo nasiot slucaj maz mi spie vo druga soba koga e bebe na bracen poso bebe e so rasireni race ko soobrakaec i nema mesto

На Oneo и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  14. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    :inlove:Ете....па проблем демек за понатаму,ако се навикне вака нема да можам да мрднам и нема да сака во креветче и до даље ќе спие со нас,ама реално жал ми е сега да ја мачам да ја учам,да ја оставам да плаче?

На Luna91 и NewMama им се допаѓа ова.
  15. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    Во почеток до 4 месеци спиеше во креветче цело време. После тоа еден период ја спиев со мене и се навикна. Сега не сака да спие во креветче се буди и по цел ноќ си седеше разбудена. сега до мене пак си спие мирно..
    И мене ми е убаво, кога ја пробав да ја ставам во креветче како да ја отфрлив од мене, многу ми беше тешко.. :sweat:

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Епа да најчесто легнати сме и така заспива...иначе ако заспие во раце и кога ќе ја легнам се буди баш осеќа дека не сум до неа...треба ептен кома да е за да не се разбуди,а инаку без цицање не заспива,ретко еднаш два пати да заспала..проблем во стилот за понатаму дека нема да прифати креветче и дека нема да можам да мрднам од неа.Пак ќе кажам мене ми е убаво вака само да не стане зависна од мене па да неќе никако да заспива...ама растат и не верувам дека така ќе остане.

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.087
    @KonstantinaM син ми до 3 месеци спиеше со нас на кревет. Потоа до 11 кај него во креветче па пак со нас, се додека се породив со второто до 22м. И искрено толку мн ми фали што ми ида да си заплачам. Нема нешто поубаво. И сега кај што го пишувам ова ми идаат солзи. Не е никаков проблем еве сега си спие во детско креветче сонце мое.

На Luna91 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  18. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Ете значи се навикнуваат :$,душички мали се си бараат љубов :inlove:.Леле исто кога ќе ја ставам во креветче или кога ќе и "избегам "кога ќе заспие баш така се осеќам ко да сум ја изневерила ;(

На girl__20 и IRBBB им се допаѓа ова.
  19. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Е фала ти :hug: верувам дека е така,и кога успевам да ја оставам во креветче не знаеш колку ми е жал,а кога спие со мене обавезно ме допира или ѕирка дали сум тука и продолжува :inlove: прекрасно чувство уствари колку се сигурни покрај нас,ама околинава знае понекогаш да ме стави во мисла.Баш ќе си уживам до неа,па нема вечно да се бебенца :angel::l:

На Zumbulche, girl__20, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.439
    Моето од почеток си спие во креветче. Еве 1+++ сме. Понатаму може ќе се смени нешто ќе видиме. :D
    Воопшто не плачи кога ја оставам, бидејќи цица и заспива кај мене на раце, па потоа полека некако ја преместувам. Се подразбудува но цуцлето е тука и и шшкам 5мин и толку :D
    Наутро си ја земам до мене некој пола сат си се гушкаме разбудени и тоа е тоа:D

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.