Ќе може слика од кремот цикабио да ми пуштиш, посебна е за бебе? И мојата ептен се гребе секаде, па да пробам со кремата
@KonstantinaM @Naatashka123 taka e period im e,ama zenski sepak treba so neshto barem malku da im pomogneme.Fala vi za toa shto gi spodelivte vashite iskustva.
Исто е и кај нас. Што немам ставено за да не се врти и не, пак и пак си се врти на таа страна. И јас незнам што да се прави повеќе.
@Angela0808 @Naatashka123 Немам уште бебуш (уште некоја недела), можда не сум за во темава, ама гледајќи перници, налетав на вакво нешто, можеби би помогнало. Ваљда ќе спие на таа страна што ќе го ставиш. https://www.lococroco.com/подлога-за-безбедно-спиење Едит: плус можеби перничево: https://www.lococroco.com/перниче-термал-за-превенција-од-рамна-глава
Мајки денес правевме крвна слика, утре сме на контрола ама додека да одиме да ве прашам нешто. Гранулоцитите ни се 0.2 а референтната вредност е 1.2-8.0. Може некој да ми каже колку е загрижувачки овој резултат? Останатото е горе долу се во граница на нормала. Бебуш 3м е. Едит: исто и лимфоцитите ни се покачени 9.3 !а реф.вредност 0.5-5.0
Зошто може бебе да има зелена столица? Има 2 недели и кака неколку пати во денот, последниот пат е зелено, некогаш цел ден е зелено. Има гасови незнам дали е од стомачето или нешто друго. Дали треба да посетам педијатар? 5++
Исто и моето и на десната страна му е посплеснато главчето Се плашам дали ќе му се исправи Имам купено анатомско перниче за обликување на главчето но педијатарот вика да не му го ставам. Незнам веќе што да правам
Јас сепак ќе го ставам пошто не планирам бебче да ми биде такво во главчето Сепак е 0+ и не верувам дека е штетно, мене бебче веќе ми е 2++
Jas ko sto svativ od prvata ks ref vrednosti za bebinja se drugi taka da pocekaj ke ti kazat sto kako
Moeto do 4 mes spiese groto na desno deka taka i ja mestevme na pocetok,sega e se na levo...batalete pernici cuda ke si se izvrti samo
Ако лежи на пример од лева страна, со рака ќе му го опфатиш цело главче и ќе го свртиш на десна страна и ќе го држиш две мин така. 5 пати на ден ќе го вежбаш. Ова мие од Антоние, за две недели малиот де оправи и почна сам да си се врти лево десни и му се исправи главчето.
Ние во сабота ќе правиме 2 месеци.. Последниве неколку дена ја вртам во спиење на другата страна и така продолжува да спие некое време. После пак си се врти, ама сепак си велам ќе се навикни и на другата страна
Супер е мајка крвната слика. Референтните вредности што ги имаш напишано се за возрасни, не за бебе. Педијатарот ми рече дека е можно од витаминот Д да има промени во бојата на столицата. Да не го имате сменето? Или можеби да не сте почнале со немлечна исхрана?
@Pacient srna @IRBBB фала ви мајки, не издржав и ги пратив резултатите на докторката ми потврди дека е океј се.
Мајки од кој аспиратор сте задоволни? На бебо многу често му се затнува носето (претпоставувам дека од климата е). Пробав со капки аква маркс, ама ич не ми стои за да му капнам и стварно немам евиденција дали и колку сум капнала. Препорачајте ми и капки со капалка/спреј, ама изотонични. Физиолошки како капите?
Јас го имам Nose frida. Јас со шприц и шприцкам физиолошки во двете нозри и после влечам со аспираторот. Физиолошкиот ги омекнува мрсулите и послесно се влечат. Мојата пишти вришти коа вадиме мрсули ама одма после се смирува.
Јасно и јас и давам и капки и сируп и пробиотик...купив и чајче бекутан,ама не го пие баш,верувам дека се ублажуваат грчевите
Sinomarin kapki prskam i posle i go duvam noseto,t.e. i go stiskam ko za duvanje poveke pati. Ako.ostane nesto so stapce za usi. Ama gledan i kapkive da ne gi turam cesto zatoa na banjanje obavezno i pustam voda vrz glava i isto ko da i go duvam dosta i taka iskaca bar kaj nas. Inace od klimite ni e suv vozduh puno nose